Upptäck Spegelns Lag för att bli lycklig

Spegelns Lag säger att vad vi ser hos andra faktiskt är en reflektion av vad som är inom oss, och om vi vill bli lyckliga så måste vår lycka därför inte förlita sig på andra, utan på oss själva.

Låt oss ta en titt på Spegelns Lag, som lär oss att hantera problem med andra (familjemedlemmar, vänner, arbetskamrater, etc.) genom att göra övningar med dig själv.

Saker som stör dig

Det finns alltid saker som stör dig. Det stör dig när din svärsyster alltid säger samma sak under familjemiddagar; att dina föräldrar vi kontrollera ditt liv så mycket; att dina barn inte är ärliga mot dig; att du inte uppskattas på jobbet; att dina bröder är själviska; att dina vänner inte stödjer dig som du vill att de ska göra… etc. Alla må ha olika problem, men många förväntar sig ofta att personer ska agera på ett specifikt sätt, och blir besvikna när de inte gör det. Utöver det så kan vi själva förmodligen vara till besvikelse för andra på samma sätt, utan att vara medvetna om det.

Som en första övning så föreslår vi att du gör en lista med alla saker som du stör dig på hos människor omkring dig.

M-car-lista

Saker om dig som stör andra personer

Nu ska vi alltså göra raka motsatsen, alltså att få dig att göra en lista över saker som andra personer kan störa sig på eller som de har stört sig på. För att göra detta så måste du vara självkritisk och uppriktig. Du är inte perfekt, du är en människa och du vet att du har gjort misstag förr. Det är därför det är så viktigt att lära sig att vara empatiskt. Det betyder att du måste sätta dig själv i någon annans skor.

Vad Spegelns Lag säger

Spegelns Lag lär oss att om du verkligen känner något negativt mot en annan person så ligger orsaken i ditt eget hjärta, och inte hos den andra personen. Om du till exempel känner dig förnärmad över något som sagts till dig, så är det för att du också förnärmar någon annan. Det kanske inte är personen ifråga, utan någon annan. Om du dock lär dig att inse och undvika detta så kan du även sluta förnärma andra. Det är intressant hur inte alla reagerar på samma sätt på samma situation. Detta eftersom alla inte har samma hjärta.

En praktisk övning

Vi ska välja två personer som har egenskaper du inte kan stå ut med, som sårar dig, gör dig arg eller förnärmad. Sedan ska vi göra en lista av saker vi har att tacka dem för. Ibland kan du bli överraskad och till och med irriterad, vilket är varför du verkligen måste ligga i. Det är värt det. Otvivelaktigt så har det funnits tillfällen när de har gjort något för dig eller en familjemedlem – någon situation där de har hjälpt dig. Dedikera så pass mycket tid som krävs.

Sedan ska du göra något som är ännu svårare. Gör en lista över saker som du skulle vilja be dem om ursäkt för, inklusive små saker. Du kanske har kritiserat dem bakom deras ryggar, inte visat respekt, sagt något elakt eller glömt att tacka dem för något. Detta kommer verkligen vara en övning i ödmjukhet, och det tredje och sista steget är endast för de modigaste av personer.

Ta kontakt med dessa personer (personligt, via telefon eller brev). Tacka dem för allt på din lista och be dem om förlåtelse för allt på den andra listan.

ring-kiwanja

Resultaten

Denna övning kanske verkar absurd eftersom många personer är för stolta för att genomföra dem, eller tycker att den bör göras omvänt – att det är dem som ska ge förlåtelse. Den har dock några väldigt överraskande resultat, och dessa personer kommer aldrig förvänta sig ett sådant meddelande och reagera positivt och upplivat.

Var, hur, med vem?

Denna övning kan göras när du vill och med vem som helst. Detta är en praktisk övning som nästan alltid ger goda resultat. den är enkel, men ändå inte enkel alls. Den är värd att prova på, speciellt med dem som du älskar mest eller i situationer som skadar dig eller som du vill övervinna.

Foton från kiwanja och M Car
Kategorier: Nyfiken på Tags:
MER FÖR DIG