Trick för att förbättra ditt minne

september 30, 2017
Det är viktigt att träna minnet varje dag för att förbättra det.

Har du någonsin gått in i köket och glömt bort varför du gick in där? Det händer alla, men det vore bra om du lär dig att förbättra ditt minne.

Minnet är ömtåligare än det kan verka, och stressiga situationer hjälper inte.

Många gånger när man går för att göra något tänker man på något annat, eller så lyssnar man på vad folk berättar för en samtidigt som man är orolig för något annat.

Det är därför viktigt att förbättra minnet. Tänk på hur du använder datorn eller ditt kreditkort.

Varje dag behöver vi fler lösenord, och teknologianvändningen kräver att man går igenom en rad processer för att automatisera allt.

kvinna

Normen på arbetsplatser och i samhället är ”multitasking”, dvs. att göra flera saker samtidigt, och det är därför viktigt att minnet fungerar ordentligt.

Om du har barn runt dig blir problemet ännu mer komplicerat. De kräver mycket uppmärksamhet och det är väldigt vanligt att de stör dig mitt i arbetet.

Efter det måste du kunna återgå till det du gjorde, och då kan det vara bra att veta vad det var…

Tips för att förbättra ditt minne

Full uppmärksamhet

man

Som sagt kan det skada minnet att ha mycket att tänka på. Det är viktigt att leva ”här och nu”.

Det innebär att vi trots alla avbrott måste kunna fokusera på det vi gör. Från var vi lämnade våra husnycklar och var vi lade våra väskor till en uppgift på jobbet.

  • Att ge din fulla uppmärksamhet hjälper dig också att njuta av din dag. Du undviker känslan av brist på kontroll, och det hjälper dig i sin tur att ta dig igenom arbetsdagen.
  • Tänk dig att du har en meditationsinstruktör som tränar dig till att fokusera på det du vill ha. Även om du bara ägnar en timme åt dessa saker kommer du i slutändan vinna tid.

För att få en bättre uppfattning kan du tänka på de gånger då du har gått in i vardagsrummet utan att veta vad du gör där eller när du går in för att leta efter dina nycklar eller din telefon.

Om du verkligen lever i nuet och uppmärksammar vad du gör kommer du se bättre resultat.

Gör inte en inköpslista: Skapa en berättelse

huvud

Det är en teknik som ofta används för att studera fakta, namn och datum. Det är väldigt svårt att komma ihåg isolerade listor, men det är inte svårt att komma ihåg berättelser.

För att göra det associerar vi en produkt till något i berättelsen.

Exempelvis har en flicka tappat bort sig i en öken och måste hitta tillbaka till sin stad. Hon måste först och främst hitta mat och vatten. När det kommer till maten är det viktigt med kolhydrater eftersom de bidrar med energi och gör en mätt.

Hon stöter därefter på några män som erbjuder henne bröd, grönsaker och hon får rida kamel till nästa stad…

Kul, eller hur? Målet är att förbättra minnet, men det ger dig även möjligheten att förbättra kreativiteten. Det hjälper dig att skapa dina egna strategier och även lösa problem när du inte kan komma ihåg vissa saker.

Det är aldrig fel att föra anteckningar

Att skriva ner saker är den mest traditionella metoden för att komma ihåg saker, men här pratar vi om att förbättra minnet.

  • Kom ihåg att man genom att skriva ner saker anstränger sig för att vara uppmärksam, vilket hjälper minnet.
  • Dessutom har man det nerskrivet så att inget behöver gå fel.
skriva

Våra trick är väldigt enkla, men det absolut bästa du kan göra för att förbättra ditt minne är att minska din ångest.

Vad är dina bästa kom-ihåg-sätt och hur hittade du dem?

MER FÖR DIG