Tips och recept mot bukfett och vätskeretention

Eftersom det inte finns några mirakelkurer för att bli av med bukfett och bekämpa vätskeretention är det viktigt att kombinera naturliga recept med träning, en hälsosam livsstil och gott om vatten.

Magen är ett av de områden i kroppen där fett brukar samlas under årens gång, och där vätskeretention är mest märkbart. Livsstil, diet, brist på fysisk aktivitet och andra faktorer kan orsaka fett och/eller ansamling av vätska i vår mage, vilket gör att den ser uppsvullen ut. Fortsätt läs för att ta reda på naturliga sätt att bekämpa bukfett och vätskeretention.

De flesta av oss vill bränna fett för att få en slankare figur, och vi vet hur svårt det är att arbeta med magen. Vi delar därför här med oss av de bästa tipsen för att minska bukfett och vätskeretention detta är, som vi vet, ett av de största hindren för att uppnå en platt mage.

6 viktiga tips för minskat bukfett och vätskeretention

Fördelar-med-att-dricka-vatten

 • Undvik överflödigt salt: Det är väldigt viktigt att avsevärt minska ditt intag av salt och välja andra alternativ för att krydda din mat. Överflödigt salt är en stor orsak till vätskeretention, och nästan alla får i sig för mycket av det. Vi råder dig även att öka konsumtionen av livsmedel rika på kalium, eftersom det sänker natriumnivåerna och hjälper till att balansera kroppens pH-värde.
 • Träna mer: Det effektivaste sättet att minska magfett och få en platt mage är genom träning. Det är bra att ägna sig åt aerobiska aktiviteter och komplettera dem med magövningar för att tona magen.
 • Drick mer vatten: Att dricka ett glas vatten på tom mage är ett perfekt sätt att förebygga vätskeretention. Vidare har man upptäckt att vatten ökar förbränningen, vilket stimulerar kroppen att bränna fett.
 • Konsumera mer vätskedrivande livsmedel: Vätskedrivande livsmedel är perfekta för att bli av med ansamlad vätska och gifter som kan få oss att gå upp i vikt. Det bästa är att öka konsumtionen av vätskedrivande livsmedel, vilket inkluderar ananas, kronärtskocka, vattenmelon, tomat, och sparris, med flera.
 • Få tillräckligt med sömn: En så enkel och nödvändig vana som sömn är viktigt för att eliminera bukfett och tappa vikt rent generellt. Att sova färre än sex timmar per dag kan stimulera produktionen av hormonet kortisol, vilket är vad som främjar ansamling av fett i buken.
 • Ät nyttigt: Det är väldigt viktigt att ändra dina matvanor och eliminera livsmedel från din diet som du vet gör att du samlar på dig mer fett. Istället ska du avsevärt öka intaget av frukt, grönsaker och fullkorn. Det är även viktigt att dela upp dina måltider i 5-6 portioner om dagen, tugga din mat ordentligt och aldrig hoppa över frukosten.

Hemgjort recept för att minska bukfett och vätskeretention

Vätskeretention

Eftersom fett och vätskeretention är vad som huvudsakligen står i vägen för vår platta mage vill vi dela med oss av ett väldigt hjälpsamt recept på ett te som hjälper dig att bekämpa vätskeretention och eliminerar de gifter och restprodukter som gör att vår mage ser svullen ut.

Ingredienser

 • 1 tesked rostade och malna maskrosor
 • 1 bit ingefära
 • Lite kardemummafrön
 • 1 kanelstång
 • 5 myntablad
 • 25-40 cl vatten
 • Honung (valfritt)

Instruktioner

Lägg alla ingredienser förutom honungen i en kastrull med vattnet. Ställ kastrullen på spisen och koka i 5-10 minuter. Efteråt silar du teet, lägger till honung om du vill, och dricker 2-4 koppar om dagen.

Viktigt: Maskroste bör inte drickas av personer med problem som relaterar till gallblåsan. Drick inte maskroste utan att tala med en läkare först.

Kom ihåg!

Detta te kan hjälpa dig uppnå platt mage om den kompletteras med andra förslag. Det finns inte några mirakelprodukter för att minska fett, men med disciplin, engagemang och några trick kan vi arbeta för att få den kropp vi vill ha.

MER FÖR DIG