Tips och kurer för långt och friskt hår

Arganolja ger näring åt både torrt och fett hår. Den ger håret mer lyster och reparerar det från rot till topp.

Det har under de senaste tre åren varit på modet att ha långt hår. Men i kampen mot att låta håret växa sig långt stöter vi ibland på problem, för det är ju så alla hårtyper är olika. Många vänder sig därför till kemiska behandlingar, som oftast inte ger det resultat vi vill ha.

En vanlig lösning är att gå till frisören och klippa det, men det slutar ofta med att det blir för kort och att håret tar lång tid att växa ut igen. Tillbaka på ruta ett.

Hur löser man det?

Det bästa du kan göra för att få långt och friskt hår är att använda naturliga, hemmagjorda hårmasker. Du löper vidare inte någon risk för att drabbas av en allergisk reaktion eller att ditt hår skadas.

Det finns många huskurer i världen men det är väldigt få som kan garantera effektiva resultat. Vi kommer därför i denna artikel ge dig tips på huskurer som verkligen fungerar och kan förbättra din situation på kort tid.

Hårmask med bönor och vitt vin

Ingredienser

  • 225 g bönor
  • 250 ml vatten
  • 250 ml vitt vin

Hur gör man?

Koka upp bönorna med vattnet. När vattnet har färgats rött tillsätter du vinet och låter det sedan svalna i 15 minuter. Applicera blandningen i håret och låt verka i 15 minuter.

Du kan använda en duschmössa för att blandningen ska appliceras bättre. Skölj sedan av med ett schampo utan salt och applicera balsam. Upprepa denna process var åttonde dag och du kommer få fantastiska resultat på väldigt kort tid.

Lökschampo för långt och friskt hår

Denna huskur är lite ovanlig, men den är väldigt effektiv för din hårväxt.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • schampo

Hur gör man?

Ta en rödlök och skiva den i bitar. Tillsätt dessa i ditt schampo och låt det fermenteras i 8 dagar. Applicera sedan schampot varje dag och därefter balsam. Denna kur gör att ditt hår växer mycket snabbare och ger det en fin lyster.

Cocktail med oljor

ett långt och hälsosamt hår

Ingredienser

  • 1-2 matskedar arganolja
  • 1-2 matskedar kokosolja
  • 1-2 matskedar mandelolja

Hur gör man?

Häll alla oljorna i en behållare och applicera därefter blandningen på dina hårrötter. Massera i 5 minuter med fingertopparna tills denna cocktail har distribuerats helt.

Använd en duschmössa i aluminium eller liknande för att aktivera blandningen med värmen. Låt sitta i 15 minuter. Skölj sedan håret ordentligt med ditt schampo (helst utan salt) och glöm inte balsam.

Applicera denna behandling varje dag i en vecka innan du går och lägger dig och du kommer få fantastiska resultat. Du kan upprepa processen en gång i månaden för att få långt och friskt hår.

Klipp inte ditt hår för ofta

Håret växer för oftast bara 1 cm per månad. Om du vill ha långt hår är det därför ingen bra idé att klippa det varje månad, eftersom det enda du gör är att kapa av det hår som vuxit ut – och antagligen mer. Undvik därför att klippa dig för ofta; en gång var tredje månad räcker.

MER FÖR DIG