Tips och botemedel för att minska dubbelhakor

I takt med att man blir äldre så genomgår kroppen förändringar. Du förlorar fukt och kollagen, din hud slutar vara flexibel och blir alltmer slapp, och musklernas fasthet minskar. Det är speciellt synligt vid halsen eftersom fett kan samlas här och ge dig dubbelhakor. Om du vill förebygga detta så erbjuder vi dig här några enkla botemedel.

Experter säger att en av huvudsakliga anledningarna till förlorat muskelfasthet är det faktum att du inte producerar lika mycket kollagen. Hudcellerna kommer märka av detta och kan därefter inte kämpa emot de fria radikalerna. Du kan dock ofta hitta de element som fattas i kroppen i livsmedel. Enkla resurser som alla har tillgång till kan hjälp dig. Vill du veta vilka de är?

Botemedel för att motverka slapp hals

Massage med ricinolja

Vatten-5

  • Alla vet att det är bra att dricka vatten. Du bör dock lägga större vikt vid detta. Att ha tillräckligt med vätska i kroppen hjälper din hud att förbli hälsosam och rynkfri. Om du har ett balanserat inre så kommer det reflekteras i ditt yttre. Glöm därför inte bort att dricka minst två liter vatten om dagen.

Undvik solen

Morotssmoothie

Att ha en diet som är rik i antioxidanter, betakaroten och vitamin A, C och E är mycket viktigt för att hålla din hud hälsosam och förebygga slapphet, samt för att bekämpa fria radikaler. Det är viktigt att påbörja dina desserter med hälsosamma juicer. De bästa typerna är de med rödbeta och äpple. De är väldigt nyttiga för att få i dig tillräckligt med vätska samt de nödvändiga vitaminer och mineraler som krävs för att din hud ska hålla sig ung.

Avokado- och druvmask

Havrekräm

  • Havre är ett mycket gammalt botemedel för att reparera hud och tillhandahålla den med viktiga fettsyror som behövs i det väldigt känsliga halsområdet, som även är den plats där slapphet först börjar synas. För att göra den tar du tolv centiliter havre, ett halvt glas varm mjölk och en tesked nyponolja. Bland väl tills du får en jämn smet och applicera noggrant på din hals. Om detta är svårt så kan det hjälpa att lägga sig ner med en handduk på bröstet så att du inte får krämen på dig. Försök låta den sitta i 15 till 20 minuter och skölj sedan väl med kallt vatten.