Tips och botemedel för att minska dubbelhakor

juni 20, 2015

I takt med att man blir äldre så genomgår kroppen förändringar. Du förlorar fukt och kollagen, din hud slutar vara flexibel och blir alltmer slapp, och musklernas fasthet minskar. Det är speciellt synligt vid halsen eftersom fett kan samlas här och ge dig dubbelhakor. Om du vill förebygga detta så erbjuder vi dig här några enkla botemedel.

Experter säger att en av huvudsakliga anledningarna till förlorat muskelfasthet är det faktum att du inte producerar lika mycket kollagen. Hudcellerna kommer märka av detta och kan därefter inte kämpa emot de fria radikalerna. Du kan dock ofta hitta de element som fattas i kroppen i livsmedel. Enkla resurser som alla har tillgång till kan hjälp dig. Vill du veta vilka de är?

Botemedel för att motverka slapp hals

Massage med ricinolja

Ricinolja

  • Ricinolja är ett utmärkt botemedel för dessa fall. Dess bas av essentiella fettsyror förhindrar att du förlorar naturlig fuktighet, ger dig mer flexibilitet, återfuktning och återställer din hud genom att hålla de len och ren.
  • Det är bäst att använda en matsked ricinolja och en matsked olivolja. Blanda båda oljorna i en skål och ta sedan lite av blandningen i din hand. Massera nu dig själv med fasta, uppåtgående rörelser från nackområdet mot din käklinje. Gör detta i minst 15 minuter. Blöt sedan en handduk med varmt vatten och vrid ur den väl. Lägg den på din hals i minst fem minuter. Ångan kommer hjälpa din hud att absorbera oljan och gör den avslappnad. Gör detta nattetid.

Drick ordentligt

Vatten-5

  • Alla vet att det är bra att dricka vatten. Du bör dock lägga större vikt vid detta. Att ha tillräckligt med vätska i kroppen hjälper din hud att förbli hälsosam och rynkfri. Om du har ett balanserat inre så kommer det reflekteras i ditt yttre. Glöm därför inte bort att dricka minst två liter vatten om dagen.

Undvik solen

Solen

  • Solen är nödvändig för din hälsa eftersom den hjälper till att syntetisera vitamin D, bland annat.  Du bör dock vara försiktig och skydda dig från den med krämer, solglasögon, etc. Din hals är väldigt känslig för solens strålar, och de orsakar dessutom åldrande i förtid. Därför är det alltid viktigt att skydda dig med en handduk eller undvika solande när solen är som mest intensiv.

En bra diet

Morotssmoothie

Att ha en diet som är rik i antioxidanter, betakaroten och vitamin A, C och E är mycket viktigt för att hålla din hud hälsosam och förebygga slapphet, samt för att bekämpa fria radikaler. Det är viktigt att påbörja dina desserter med hälsosamma juicer. De bästa typerna är de med rödbeta och äpple. De är väldigt nyttiga för att få i dig tillräckligt med vätska samt de nödvändiga vitaminer och mineraler som krävs för att din hud ska hålla sig ung.

Avokado- och druvmask

Avokadomask

  • En vårdande mask som är rik i antioxidanter som förebygger åldrande. Kombinationen av avokado och druvjuice är utmärkt för din hud. Den fräschar upp, återfuktar och ger dig mineraler. För att dra nytta av dess egenskaper så ska du helt enkelt ta köttet från en halv avokado och lägga till fem vindruvor. Du kan lägga dem i en mixer eller blanda väl med en gaffel. Målet är att få en tjock salva som du kan applicera på din hals.
  • Lägg dig ner på soffan och låt blandningen sitta kvar i 20 minuter. Om du gör detta varje dag så kommer du lägga märke till att huden blir mer och mer fast.

Havrekräm som gör huden fast

Havrekräm

  • Havre är ett mycket gammalt botemedel för att reparera hud och tillhandahålla den med viktiga fettsyror som behövs i det väldigt känsliga halsområdet, som även är den plats där slapphet först börjar synas. För att göra den tar du tolv centiliter havre, ett halvt glas varm mjölk och en tesked nyponolja. Bland väl tills du får en jämn smet och applicera noggrant på din hals. Om detta är svårt så kan det hjälpa att lägga sig ner med en handduk på bröstet så att du inte får krämen på dig. Försök låta den sitta i 15 till 20 minuter och skölj sedan väl med kallt vatten.
MER FÖR DIG