Tips för att naturligt aromatisera hemmet

Aromatiska växter är ett mycket bra och rekommenderat alternativ för att få bort dålig lukt i hemmet, oavsett om det gäller fisk eller någon maträtt som har stått för länge i kylen.
Tips för att naturligt aromatisera hemmet

Ifall ditt hem luktar illa och du letar efter ett naturligt sätt att bli av med det – och inte vill använda en massa aerosol som skadar miljön – kan du fortsätta läsa denna artikel för tips på hur du kan naturligt aromatisera hemmet.

Det finns vissa sprayer och parfymer i handeln som du kan använda, men som innehåller gifter som kontaminerar luften och påverkar hälsan. De är vidare kostsamma och deras önskade effekt varar inte så längre. Därför är det bäst att naturligt aromatisera hemmet istället. Detta kan du göra med ingredienser som du redan har i ditt kök. Och ifall du inte har dem kan du enkelt köpa dem billigt i närmsta affär.

Ingredienser för att naturligt aromatisera hemmet

Vanilj

Doppa en bomullstuss i några droppar vaniljessens. Lägg detta i en behållare, som du sedan placerar där du vill ha aromen. Låt detta stå i några timmar. Då lukten har tagit slut kan du upprepa processen.

tips för att naturligt aromatisera hemmet

Hur du naturligt kan aromatisera hemmet och köket

Aromatiska växter är perfekta för att bli av med odörer från friterat, Tips för att naturligt aromatisera hemmet

Neutralisera odörer med bikarbonat

Lägg en halv kopp bikarbonat i en burk och 8 till 12 droppar av en essentiell olja som du tycker om (du kan välja en eller kombinera flera). På toppen av locket kan du göra några hål. För att det inte ska bli oestetiskt kan du sätta fast lite tyll på toppen, men det beror på smak och tycke. Detta kommer naturligt aromatisera hemmet.

Gel för att naturligt aromatisera hemmet

Istället för att köpa dyra produkter kan du göra liknande i ditt eget hem. Häll två eller tre droppar karamellfärg, tillsammans med 30 droppar av din föredragna essentiella olja, i en behållare. Koka även upp en kopp vatten och häll i neutralt gelatinpulver. Koka upp en kopp till och häll i salt. Innan du kyler ner det lägger du det i en behållare och rör om. Låt det stå under hela natten. Aromen kommer att hålla i ungefär en månad.

tips för att naturligt aromatisera hemmet