Tillred en antiviral dryck med bara 3 ingredienser

Honung har slemlösande egenskaper som kan hjälpa respirationssystemet. Den är även antibiotisk och kan eliminera virus och bakterier som orsakar influensa och förkylning.

Vår kropp utsätts varje dag för en stor del faktorer och situationer som kan orsakar infektioner p.g.a. virus, bakterier och svamp. Vår kropp har ett immunförsvar som har i uppgift att motverka dessa mikroorganismer. En stillasittande livsstil, dålig kosthållning, klimatförändringar eller en brist på fysisk aktivitet, mm. kan göra att detta system försvagas, vilket gör att vi löper större risk att drabbas av sjukdomar på grund av dessa mikroorganismer.

De näringsämnen vi får i oss genom vissa typer av livsmedel är nyckeln till att få ett starkt immunförsvar, som kan motverka virala sjukdomar. Vi kommer i denna artikel ge dig receptet på en antiviral dryck som kombinerar tre väldigt hälsosamma ingredienser för att hjälpa ditt immunförsvar med de nödvändiga näringsämnen det behöver för att hålla sig starkt och kunna bekämpa olika typer av infektioner.

Vilka är de hemliga ingredienserna?

Även om det kan vara svårt att tro består denna antivirala dryck endast av tre vanliga och ekonomiska ingredienser: citron, ingefära och honung.

Citron

antiviral dryck

Citron är fantastiskt eftersom den innehåller höga nivåer av vitamin C, som utöver att vara en viktig antioxidant även stärker immunförsvaret tack vare aktiveringen av vita blodkroppar. Detta livsmedel har antibiotiska och antivirala egenskaper som hjälper till att motverka och förebygga ett stort antal virus och bakterier som kan påverka hälsan, speciellt det respiratoriska systemet.

Ingefära

Ingefära har blivit populärt eftersom den har flera medicinska egenskaper, varav två innebär att den är antiinflammatorisk och har en stor mängd antioxidanter. Denna kraftiga ingrediens kan förstärka kroppens immunförsvar och motverka bakterier och virus som kan orsaka problem med influensa, förkylning, halskatarr, astma, mm. Den är dessutom bra för att behandla halsont.

Medicinskt sett har den även antibakteriella egenskaper, motverkar svamp, eliminerar gifter och motverkar astma.

Honung

antiviral dryck

Nyligen utförda studier har visat att honung har kraftiga antibiotiska effekter som kan eliminera virus och bakterier som orsakar förkylningar och influensa. Denna berömda ingrediens har sedan lång tid tillbaka använts för att behandla olika respiratoriska och virala sjukdomar.

Studier har visat att honung har slemlösande egenskaper som hjälper vid behandling av astma och andra respiratoriska problem som uppkommer då immunförsvaret är försvagat.

Antiviral dryck med citron, ingefära och honung

Nu när vi har fått klart för oss vilka fördelarna är med dessa berömda ingredienser är nästa steg att tillreda en kraftig antiviral dryck som hjälper dig att höja din kropps försvar och motverka respiratoriska problem som orsakas av allergier eller virala infektioner.

Det är bra att alltid ha dessa tre naturliga ingredienser i hemmet, eftersom de dessutom är mycket effektiva när det kommer till att behandla influensa, förkylning och olika typer av allergier som kan uppkomma.

Ingredienser

Tillredning

  • Först och främst bör du tvätta citronerna ordentligt med en lösning med vatten och vinäger för att desinficera dem och eliminera potentiella rester från bekämpningsmedel. Vi använder citronens skal eftersom de innehåller en stor mängd näringsämnen, inklusive en stor dos C-vitamin.
  • Tvätta ingefäran ordentligt, skär den i små bitar och lägg den i mixern tillsammans med den skivade citronen. Lägg till sist i honungen och mixa tills du har fått en homogen blandning.
  • Då blandningen är klar häller du den i en glasburk med lock och förvarar detta i kylen.

Konsumering:

För de som är över 13 år rekommenderas en matsked per dag. Dosen för barn bör hållas till en tesked per dag. Lös upp det i te, vatten eller någon annan varm dryck.

Kategorier: Recept Tags:
MER FÖR DIG