Taggannona stimulerar immunförsvaret och skyddar levern

Tio gram taggannona ger dig en tredjedel av den rekommenderade dosen av C-vitamin, som hjälper till att neutralisera fria radikaler.

Taggannona är även känd i vissa länder som graviola; det är en tropiskt frukt som kommer från ett träd med samma namn. Den har en utsökt, söt smak och är en huvudingrediens i många efterrätter. Den kan även användas i juicer, smoothies och många andra hälsosamma drycker.

Enligt historiker odlades den av indianer i Mesoamerika, som drog nytta av allt från dess blad till dess frön för att motverka och behandla olika sjukdomar.

Nu för tiden finns taggannona i många länder och är känd som en väldigt hälsosam frukt med många näringsämnen.

Vi kommer i denna artikel att ge dig mer detaljer angående dess fördelar.

Näringsegenskaper hos taggannona

Taggannona är rik på vitamin C, ett viktigt näringsämne för att stärka immunförsvaret och motverka sjukdomar. Den innehåller också stora mängder viktiga vitaminer som B1, B2, B3, B5 och B6, samt järn, magnesium och kalium.

Den har även mindre mängder aminosyror, alkaloider, galactomannan och glykosider. Alla dessa komponenter gör frukten utmärkt för att minska risken för cancer, och det har visat sig att extraktet från dess blad är väldigt effektivt för att motverka cancer tack vare dess cytotoxiska effekt.

Frukten hjälper även matsmältningen och kan reglera tarmflora samt skydda levern.

Taggannona för immunförsvaret

taggannona

Substanserna i taggannona förbättrar immunförsvaret och minskar infektioner.

Detta beror på att frukten har mycket C-vitamin och fungerar därför som en kraftigt antioxidantisk allierad som kan minska fria radikaler och motverka tidigt åldrande.

100 g av denna frukt kan bidra med 20 till 60 mg vitamin C.

Vi rekommenderar att du läser 7 sätt att stärka immunförsvaret

Skyddar levern

Genom att äta denna frukt skyddar du levern och gallblåsan. Eftersom taggannona är rik på antioxidanter renar den organen och hjälper till att smälta fetter för att förbättra deras funktioner.

Stärker skelettet och motverkar osteoporos

taggannona

Denna utsökta frukt är rik på fosfor och kalcium, som är viktiga mineraler för ben- och tandhälsan. Den rekommenderas speciellt till kvinnor i klimakteriet.

Motverkar cancer

Det har visat sig att taggannona innehåller innehåller antioxidantiska substanser som kan användas vid behandling av olika typer av cancer. Extraktet som utvinns ur dess blad är effektivt för att motverka 12 olika typer av cancer, inkluderat:

  • koloncancer
  • bröstcancer
  • prostatacancer
  • lungcancer
  • cancer i bukspottskörteln

Den innehåller faktiskt egenskaper som kan vara mycket mer effektiva i kampen mot cancer än traditionell kemoterapi. Den har inte heller några bieffekter och skadar inte friska celler. Använd den som ett komplement till din läkares rekommenderade behandling.

Höjer energinivån

taggannona

Taggannona höjer energinivåerna och innehåller inte en massa kemiska tillsatser. Anledningen till den ökade energin är att den innehåller mycket fruktos, en naturlig sötsättning som finns i frukter och kan aktivera kroppens fysiska och mentala funktioner.

Läs även Hemmagjord energidryck med te och havre

Skyddar nervsystemet

Tack vare att den innehåller så höga mängder vitamin B är taggannona bra för att förbättra blodcirkulationen och skydda nerverna. Vitamin B2 förbättrar nämligen nervsystemet och hjälper även hjärtat för att motverka risken för sjukdomar.

Visste du att taggannona var så hälsosam?

Frukten kan vara svår att hitta i Sverige, men den går att köpa online i pulver- och kapselform.

MER FÖR DIG