Sluta inte vara dig själv för att få någon att gilla dig

Var inte rädd för att vara dig själv. Den som förälskar sig i dig måste förälska sig i ditt sanna jag, inte masken du sätter på dig för att få personens uppmärksamhet.

Förlora inte din identitet och svik inte dig själv. Sluta inte vara dig själv för att få någon annan att gilla dig. Om du gör det kommer du bara sabotera för dig själv.

När vi träffar någon och vill lära känna denne bättre vill vi göra ett gott intryck. Det leder ibland till att vi agerar onaturligt.

Men denna attityd får dig att ljuga för dig själv, och dessutom personen du försöker imponera på. Du fyller bara dennes förväntningar med lögner, och personen kommer tro att de är attraherade till vissa saker om dig, som i själva verket är falska.

Sluta inte vara dig själv, för då hamnar du bara i ett förhållande baserat på falsk kärlek.

Magin i varje start

Starten på varje förhållande är magisk. Allt verkar flöda utan motstånd på ett mystiskt sätt. Men över tid bleknar det. Plötsligt måste du anstränga dig för att göra saker du inte var tvungen att göra förut.

Kanske har du kommit till detta ögonblick för att du blev den andra personens ideal. Detta eftersom du ville bekräfta förväntningarna denne hade om dig. Men förr eller senare måste det upphöra.

I en sådan situation förälskar du dig inte bara i en person du väntar dig ska passa in i dina ideal, utan försöker även få den andra personen att förälska sig i dig genom att bli vad denne vill ha.

Var tog din äkthet vägen? Vad hände med ditt sanna jag? Du har försökt kamouflera din sanna identitet på alla möjliga sätt för att linda in dig i en falsk kärlek.

Alla de kopplingar du skapat med den andra personen var falska. Du är rädd för att personen inte ska gilla dig eller att dina brister ska skrämma bort denne eftersom du inte betett dig som dig själv.

Vikten av att vara bestämd

Det är viktigt att du visar vad du verkligen gillar och dina sanna intressen, samt din riktiga karaktär från den första stunden du delar med personen du gillar.

Du behöver inte dölja vad du inte gillar. Om du gör det kommer din partner bli väldigt förvirrad. I takt med att tiden går kommer du trots allt börja nämna saker du inte gillar som personen inte kände till innan.

Här kommer ett kort exempel: tänk dig att personen du dejtar röker. Personen har haft denna dåliga vana en lång tid och du har aldrig sagt att du verkligen inte gillar det.

Men en dag är du väldigt upprörd. Du blir arg, du skriker och skäller ut din partner för att denne inte insett att du inte gillar rökning. Persons svar kommer förmodligen vara: ”Jag trodde inte att det störde dig. Du har aldrig klagat”.

Vi kan ge fler liknande exempel som inte kommer göra något annat än att tydliggöra att du måste vara bestämd.

Problemet är att du inte inser att du lurar folk i din iver att vara dem till lags.

Missa inte: Vågar du vara ärlig och säga vad som är bra för dig?

Problemen som uppstår när du börjar vara dig själv

Allt rullar på bra tills du börjar vara dig själv; masken du bär kan trots allt inte sitta på för alltid.

Det är då konflikter uppstår. Kopplingen mellan er har förändrats. Du är nu bestämd, men det är för sent.

Det finns aspekter av din partners personlighet som du börjar ogilla, men din partner upplever samma sak. Du börjar då klaga över saker som inte störde dig tidigare.

Bråk, ilska och konflikter uppstår, och det finns ingen återvändo.

Allt detta gör dig utmattad. Du tänker att du inte längre älskar din partner, att er kärlek har bleknat bort. Men du inser inte att allt är en produkt av den falska kärlek ni båda skapat.

Sluta inte vara dig själv även om du frestas. Det är svårt att vara medveten om hur du agerar, men du måste anstränga dig att göra det så att du i slutänden inte blir frustrerad, sårad och besviken.

Var inte rädd för att visa ditt sanna jag och sluta inte vara dig själv. Den som förälskar sig i dig måste förälska sig i ditt sanna jag, inte masken du satt på för att få personens uppmärksamhet.

Om du inte kan vara den du verkligen är runt personen du älskar redan från början är det inte värt att stanna med honom eller henne.

Var dig själv så kommer du belönas med relationen du alltid drömt om.

MER FÖR DIG