Problem från otillräckligt vattenintag

juni 12, 2015

I följande artikel ska vi visa dig problemen som kan orsakas av ett otillräckligt vattenintag. Missa den inte!

Att bibehålla en bra vattenbalans är vitalt för att organ ska kunna fungera som de ska. Som vi redan har rekommenderat så är det nödvändigt att konsumera minst åtta glas vatten om dagen. Om vi gör detta till en hälsosam vana i våra liv så kan vi förebygga att vi drabbas av stora hälsoproblem senare i livet.

Efter massvis av forskning och utredningar så har man visat att när du inte konsumerar tillräckligt med vatten för din kropp så höjs riskerna för att du ska drabbas av en rad hälsoproblem. Detta gäller framförallt personer som är väldigt aktiva fysiskt. Patologer har upptäckt att personer som lider av uttorkning drabbas av dåliga njurar och problem med tarmar och cirkulation.

Andra hälsoproblem som kan orsakas av uttorkning inkluderar huvudvärk (såsom migrän), eftersom hjärnan och ögonen inte får tillräckligt med vatten för att fungera som de ska. Bristen på vätska i dessa organ kan leda till allvarlig inflammation både inne i och bakom ögonen, vilket i sin tur kan leda till att man förlorar synen. Symptomen för uttorkning kan inkludera kramper, allvarlig huvudvärk, trötthet, muskelsmärtor och frekventa humörsvängningar.

Personer som är väldigt aktiva, oavsett om det gäller arbete eller träning, måste dricka ordentligt trots att de kanske inte är törstiga. Detta eftersom bristen på vatten i organ är den ledande orsaken till huvudvärk, brist på rörlighet, tjocktarms- och blåscancer samt brist på fysisk och mental utveckling.

Vikten av ett bra vattenintag

Vatten är fundamentalt för att tarmarna ska fungera som de ska eftersom brist på vätska saktar ner matsmältningsprocessen och även kan leda till att man utvecklar polyper i tjocktarmen. Dessa kan i sin orsaka förstoppning. Om dessa ansamlas och växer över tid så kan de dessutom orsaka inflammation och smärta i tarmen, och värsta fall bli infekterade och orsaka kolit.

Fördelar med att dricka vatten för att förhindra sjukdomar

Artrit

vatten-3

Som vi vet så orsakas artrit av förändring eller försämring av brosk, vilket är vävnaden som hittas i leder och gör så att vi kan röra och böja oss mjukt. I dagsläget vet man inte precis vad som orsakar artrit och det finns inget medicinskt botemedel – endast läkemedel som hjälper till att minska inflammation och smärta.

Det är viktigt att alla som lider av dessa smärtor, oavsett om de är i ett inledande eller avancerat skede, att smärtorna till stor del kan bero på brist på vatten. Brosket innehåller stora mängder vatten för att kunna fungera ordentligt och måste smörjas för att kunna röra sig utan att orsaka de smärtor som förknippas med artrit.

Ryggsmärta

Allt som har nämnts angående vikten av vattenintag i koppling till artrit gäller även för att förebygga ryggsmärta eftersom ryggradslederna kräver vatten för att fungera normalt och inta skapa friktion mellan diskarna.

Migrän

vatten-2

I majoriteten av fallen så orsakas migrän av att man inte dricker tillräckligt med vatten. Vatten hjälper till att reglera kroppstemperaturen, och utan det så utvidgas blodkärlen och orsakar stark huvudvärk. När detta händer så ska du dricka ett stort glas kallt vatten för att sänka din kroppstemperatur. Om vi konstant håller vätskebalansen så kommer vi garanterat förebygga framtida migrän!

Kronisk trötthet och depression

vatten

Generellt sett så orsakas depression av stress på grund av familjeproblem eller dagliga åtaganden.

Tillsammans med depression så vet vi att ledsamhet och brist på energi kan orsakas av att helt enkelt inte dricka tillräckligt med vatten. Detta drabbar främst hjärnan eftersom den behöver vatten för att fungera och tillhandahålla energi åt kroppen. Det är därför vi inte kan producera tillräckligt med energi för att hjärnan ska kunna fungera när vi inte har druckit tillräckligt.

Kom ihåg

Vi kan inte poängtera starkt nog hur viktigt det är att hålla vätskebalansen, eftersom det är det enklaste sättet att hålla kroppen frisk och leva ett långt liv. Dessa anledningar är mer än tillräckligt för att du inte ska glömma vattenflaskan, och kom ihåg ovan nämnda förslag om du vill bibehålla hälsan och ha fantastisk livskvalitet under de kommande åren.

MER FÖR DIG