Påsar under ögonen? Dölj dem naturligt!

februari 19, 2016

Mörka ringar eller påsar under ögonen kan vara mycket frustrerande och kan uppstå på grund av ett antal orsaker, som en sömnlös natt, genetik, allergier, reaktioner på medicinering eller vätskeretention. Lär dig att dölja påsar under ögonen naturligt utan att behöva tillgripa kirurgi.

Tips på hur du säger adjö till mörka ringar och påsar under ögonen

ringar

 • För det första bör du ha en balanserad kost med lågt saltintag och du bör dricka 2 liter vatten om dagen.
 • Sov på rygg så att vatten inte samlas runt ögonen (vilket är något som orsakar påsar under ögonen). Du bör sova åtta timmar i följd.
 • Lägg två skedar i frysen och lämna dem där hela natten. När du vaknar på morgonen kan du lägga dig på rygg och lägga skedarna under ögonen. Låt dem ligga i fem minuter tills de inte längre är kalla. Svullnaden går då ner eftersom kylan gör blodkärlen dras samman, vilket minskar svullnad.
 • Applicera hemorrojdkräm under ögonen en gång om dagen, helst på morgonen, för att minska mörka rungar. Dess anti-inflammatoriska ingredienser gör att svullnaden går ner.
 • Lägg en ansiktshandduk i en kopp kallt grönt te och lägg den på dina ögon. Låt ligga i 20 minuter. Det är ett bra tips för när du kommer hem från jobbet. Teet ökar cirkulationen i området och minskar svullnaden.

ringar2

 • Spraya ögonen med vatten när du vaknar. Lägg sedan en rå potatis eller gurkskivor på båda ögonen. Låt sitta i 10 minuter. Du bör upprepa det tre gånger i veckan för bättre resultat.
 • Klappa lätt på det drabbade området runt ögonen med ringfingret, från insidan till utsidan, 10 gånger på varje öga, en gång om dagen. Det hjälper dig att frigöra vätskeansamlingen och öka cirkulationen.
 • Dutta lite äggvita under dina ögon och låt torka. Skölj med ljummet vatten och torka genom att dutta lite lätt med en handduk. Vitamin-B från ägg ökar cirkulationen.

Effektiva behandlingar mot mörka ringar

Mörka ringar är ett klassiskt symtom på en ohälsosam livsstil. Det kan bero på att din kost är undermålig, att du inte sover bra eller har problem med sömnlöshet, eller för att du har hudproblem. För att förhindra påsar under ögonen kan du tänka på följande rekommendationer:

 • Få tillräckligt med sömn: ge din kropp en chans att återhämta sig, liksom din hud och ditt sinne.
 • Drick mycket vatten: det gör din hud mjukare och fastare. Du behåller också vätskebalansen i kroppen och avlägsnar gifter.
 • Ät hälsosamt: din kost är intimt förknippad med hudproblem. Ät mer vitaminer och mineraler för att se strålande ut och inte lida av påsar under ögonen.
 • Använd naturliga blekmedel för att ta bort pigmentering. Du kan dra nytta av potatis eller gurksaft: använd hela skivor av båda på huden och du får bra resultat inom kort.
 • Använd tepåsar: vilken sort som helst, men de vanligaste fungerar bra. Koka teet som vanligt men låt det stå och kallna. Blöt en handduk i det och använd det under dina ögon. Du kan även sätta den kalla tepåsen direkt under ögat. Det minskar svullnaden.
 • Gör en blandning av honung med en matsked mjölkpulver och applicera på området. Låt sitta i 15 minuter och skölj sedan med ljummet vatten.

Makeup-knep för att täcka påsar under ögonen

Medan du väntar på att huskurer och goda vanor ska visa resultat kan du dra nytta av smink för att dölja dessa vanliga problem.

Bra makeup kan göra underverk för din hud. Du hittar massor av produkter för mörka ringar under ögonen i butik, men de är inte alltid bra för din hud eller så kan de få dig att se spacklad ut.

Makeup kan täcka en hel del men de som har mycket blek hy kan ha problem eftersom det kan vara svårt att hitta en ton som matchar. Om du inte kan så mycket om smink kan du även drabbas av vad som kallas ”tvättbjörnseffekten”, vilket betyder att du får en ljusare eller mörkare ton runt ögonen.

påsar2

För att förhindra detta och dölja påsar under ögonen kan du följa dessa anvisningar: när ditt ansikte är torrt och du har applicerat fuktkräm applicerar du försiktigt din vanliga bas med fingertopparna över påsarna. På så sätt kan du täcka dem. Låt det torka i några minuter och fortsätt sedan med din makeup-rutin i resten av ansiktet. Att låta lagret torka stoppar nästa lager från att ”smeta ut” basen.

Vi rekommenderar att du sminkar hela ansiktet med din foundation utom området runt ögonen. På det området bör du applicera ett lättare lager med en borste.

För att förebygga tvättbjörnseffekten finns det lättare eller mer glittriga mineralögonskuggor som ger lätta och suddiga lager, för att jämna ut din ansiktston.

Om du märker att du har en ljusare ton vid dina påsar under ögonen kan du kompensera för det med lite rouge på kinderna för att skifta fokus från där du inte vill ha det. Du kan även sätta på lite mer läppstift, till exempel i rött.

Bilder med tack till Rochelle Hartman, Nicolas Sanguinetti, Roman Klee och Anna Hirsch.

MER FÖR DIG