Naturliga Kurer för att Rena Artärerna

Rena artärerna

Att ha igentäppta artärer kan orsaka en hjärtattack. Det är anledningen till att man bör rena artärerna, för att få en bättre livskvalitet. 

Maten du äter varje dag kan vara skadlig för din hälsa, och den kan täppa igen väggarna i dina artärer och flödet till ditt hjärta. Läs följande artikel för information om naturliga kurer som hjälper dig att rena artärerna.

Den bästa maten för att rena artärerna

  • Vitlök: Vet du hur många egenskaper vitlök har? Den används i de flesta huskurer p.g.a. dess fantastiska hälsofördelar. Detta är för att den nivå av antioxidanter som den har kan motverka skador på kroppen. Den hjälper till att rena artärerna genom att reducera fett i dem (lågdensitets lipoprotein eller ”dåligt” kolesterol”). Den ökar även nivåerna av det ”bra” kolesterolet (hödensitets lipoprotein), samt reducerar blodtrycket och blodflödet. Du kan konsumera den rå eller tillagad i en oändlig mängd olika maträtter.

vitlök

  • Havre: låg nivå av kolhydrater och absorberar upp till sju gånger sin vikt i vatten. Den används främst i industriella aptitretare, bakverk, kakor och kött. Denna mat är så enkel, och den hjälper dig att rena artärerna genom att reducera kolesterolets förmåga att ”fastna” på artärväggarna, vilket förhindrar att arterioskleros formas och reducerar risken för hjärtsjukdomar.
  • Granatäpple-juice: Forskare i Neapel, Italien och Los Angeles, Kalifornien har visat att den stora nivån antioxidanter i granatäpple-juice är vida högre än hos alla andra frukter eller ingredienser, även blåbär, apelsiner och björnbär (det bästa som finns). De motverkar skador på artärer samt arterioskleros.
  • Äpplen: detta är en utsökt frukt som är rik på pektinsyra, en fiber som binder samman kolesterol, och reducerar kolesterolnivåerna genom att rena artärerna. Det innehåller även flavonoider, vilka reducerar risken för en hjärtattack med 50% ifall de konsumeras dagligen.

avokado

  • Tomat: rik på lykopen. Detta oxidationsmedel reducerar risken för dåligt LDL kolesterol, p.g.a. oxidering och fastsättning på artärväggarna. Det är bäst att inkludera råa tomater i din mat varje dag.
  • Spenat: anledningen till att Karl Alfred alltid var så stark var för att han åt spenat. Spenat har visat sig ha stora mängder vitamin A och C, vilket förhindrar att kolesterol oxideras, och reducerar därmed risken för ateroskleros. Det är en grön lövgrönsak (som mangold eller salladshuvud), som bidrar med stora fördelar för kroppen.
  • Fullkorn: fullkornsris, rågbröd och havremjöl. Dessa är fantastiska för hjärtats hälsa. Detta är p.g.a. nivån av lösliga fiber som de innehåller, vilka hjälper till att reducera dåligt kolesterol och förhindrar att plack formas i artärerna.
  • Sparris: denna grönsak är väldigt bra för att rensa artärerna. Den minskar blodtrycket i venerna och förhindrar även att farliga blodproppar formas.

arm

Bilder: Patrick J Lynch, Colin Davis, lowjumpingfrog, Dan Foy, Jaanus Silla och Alan Levine.