Naturliga kurer för att behandla gastrit

Gastrit… Har du någonsin upplevt det? Då vet du hur smärtsamt och jobbigt det kan vara. Maginflammation, irritation, en brännande känsla… Väldigt intensiva symtom som kan ta flera dagar att bli av med.

Hur behandlar man det? Din läkare bör alltid vara den som ordinerar den bästa behandlingen, men med det sagt kan du även komplettera den hemma med enkla, naturliga kurerekonomiska och effektiva metoder som alltid ger dig goda resultat. Vill du veta mer?

1. Persiljedryck

Persiljeavkok

Denna persiljebaserade behandling är väldigt effektiv för att lösa problem med gastrit. Denna traditionella kur är enkel och värdig att prova när obehaget är som värst.

Persilja har följande fantastiska egenskaper:

 • Det är en naturlig källa till vitamin A, B, C, E och K.
 • Persilja är vätskedrivande, vilket är mycket bra för läkning och matsmältning.
 • Det lindrar bränningar i magen, inflammation och gaser, samt låter hela matsmältnings- och tarmkanalen vila.

För att dra nytta av persiljans fördelar finns det inget bättre än att göra ett bra avkok.

 • Bered en smoothie med 150 gram persilja och en liter vatten.
 • När du har gjort denna blandning bör du låta den stå i två timmar.
 • Sila du vattnet och häll det i en glasburk som du ställer på en skuggad plats. Drick kuren under dagen vid rumstemperatur.

2. Risvatten

Risvatten

Risvatten är ytterligare en väldigt traditionell kur för att behandla gastrit. Du har säkert hört talas om det tidigare. Det minskar inflammation, smärta, gaser och den obehagliga känslan av tryck i buken. Glöm heller inte att risvatten är väldigt rikt på mineraler och vitaminer.

Hur bereder man det? Koka bara en liter vatten och tillsätt 150 gram ris. Låt det koka som vanligt och separera sedan vattnet från riset. Drick det under dagen, alltid vid rumstemperatur. 

3. Morots- och sellerijuice

Morotsjuice

Känner du till hemligheten bakom dessa två fantastiska grönsaker? Morot och selleri agerar som två utmärkta antiinflammatoriska medel. De minskar den brännande känslan i magväggarna, minskar känslan av svullnad och ger dig även mycket vitaminer och mineraler.

Om du drabbats av gastrit tidigare kommer du säkert komma ihåg bristen på aptit, illamåendet och känslan av svaghet. Denna naturliga juice fungerar som en bra tonic. För att dra nytta av alla dess egenskaper kan du följa dessa tips:

 • Ta två morötter och två selleristjälkar.
 • Rengör dem väl och lägg dem i mixern med ett glas vatten (250 ml).
 • Mixa dem väl och drick juicen vid lunch eller middag.

4. Äpple- och kamomillavkok

Äppeljuice

Denna kombination kanske överraskar dig. Det är en väldigt medicinsk kur som är värd att prova om du lider av gastrit. Vill du veta varför?

 • Äppelavkoket gör magen avslappnad, lindrar surhet, minskar maginflammation och läker gastrit.
 • Det möjliggör behandling av alla infektioner.
 • Denna kur är utmärkt när du till exempel känner dig illamående.

För att göra denna enkla behandling behöver du ett rått, skalat äpple skuret i bitar. Koka upp ett glas vatten (250 ml) i en tekanna och tillsätt sedan ett äpple och ett kamomillavkok.

Låt det koka i några minuter. Du behöver koka äpplet i minst 20 minuter. När avkoket är färdigt låter du det stå på svag värme. Sila det och behåll endast vattnet. Drick vid rumstemperatur på morgonen.

5. Päron- och ingefärssmoothie

Ingefärsjuice

Du har kanske provat päron- och ingefärsmarmelad förut? Den är utsökt och passar perfekt till desserter då den är mäktig och hälsosam. Men det finns ytterligare ett enkelt och effektivt sätt att behandla gastrit med dessa ingredienser.

När du kombinerar päron med ingefära kan du behandla inflammation såväl som smärta. Ingefära fungerar som en naturlig smärtstillare – det är en medicinalväxt som är kapabel att lindra magsmärtor.

Päron är en utmärkt frukt att äta när du lider av gastrit. Päron är rika på mineraler och vitaminer, och enkla att smälta. De innehåller fibrer och hjälper även till att minska inflammation.

 • För att göra denna enkla behandling bereder du en blandning likt den med äpple ovan. Skala och skär päronet och tillsätt 300 ml vatten samt 20 gram ingefära.
 • Låt det koka och häll sedan blandningen i mixern.
 • När du fått en välblandad juice dricker du den lite i taget. Den är utmärkt till middagen.
MER FÖR DIG