Lär dig hur du kan minska midjan med ett kompletterande recept

För att kunna uppnå bra resultat är det viktigt att du inte dricker läsk och äter snabbmat, utan istället dricker mycket vatten, har en bra kosthållning och tränar ordentligt.

I vår strävan att gå ner i vikt är midjan ett av de svåraste områdena. Att få bort bukfett och minska midjan är inte lätt, men det är inte heller omöjligt. Om du följer en bra kostplan, tränar ordentligt och hjälper dig själv med några naturliga recept kan du få den figur du vill ha.

Råd för att minska midjan

 • Det första du behöver tänka på är att försöka minska intaget av dåligt fett. Om du inte lyckas göra det kan du inte uppnå bra resultat.
 • Om du tycker mycket om snabbmat och ofta äter det åsamkar du dig själv skada och i långa loppet kan du utveckla allvarliga sjukdomar. Försök att undvika snabbmat så mycket som möjligt.
 • Ät mycket proteiner med lågt fettinnehåll, som exempelvis magert kött, soja eller bönor.
 • Undvik för mycket laktos, drycker med hög sockerhalt och processad mat.
 • Om du är allergisk mot någon typ av mat måste du lära dig att identifiera vilka dessa är så att du kan sluta äta det. Om du är allergisk mot någon mat ger det dig inflammation i magen och då blir det svårare att få bort bukfett.
 • Drick mer vatten istället för att dricka läsk. Vatten är det bästa sättet att undvika vätskebrist och bidrar även till att ta bort gifter från kroppen.
 • Börja träna midjan. Du kan exempelvis göra magövningar, men det är viktigt att du också gör cardioträning.
 • Undvik stress så mycket du kan; det ökar produktionen av stresshormonet kortisol, som kan kopplas till ett större matbegär, fetma och viktökning, speciellt vid området runt midjan.
 • Förbättra din hållning. Att ha en bra kroppshållning är nyckeln till att få en fin mage och minska midjan.

Kur för att bränna fett och minska midjan

reducera midjan

Den här kraftiga kuren är ett bra komplement för viktnedgång. Den innehåller tre ingredienser: färsk pepparrot, citronskal och honung.

Dessa hjälper dig att motverka fett, snabba upp metabolismen, rensa gifter från kroppen, motverka vätskeretention och de är även bra för hjärnan, minnet, hörseln och synen.

Ingredienser

 • 125 g färsk pepparrot
 • 3 citroner med skal
 • tre matskedar honung

Hur gör man?

Innan du blandar ingredienserna är det mycket viktigt att du tvättar pepparroten och citronerna ordentligt så att de inte har några bakterier. För att göra det kan du blötlägga citronerna och pepparroten i en behållare med vatten och vit vinäger.

När du har desinficerat ingredienserna mixar du 125 g pepparrot. Därefter skär du citronerna i bitar och bevarar skalen, som du sedan blandar med pepparroten. Ha till sist i tre matskedar honung och blanda i mixern i några sekunder.

Det rekommenderas att du tar en matsked av den här drycken till dina måltider två gånger om dagen. Du kan sedan förvara den i en glasburk i kylen. Efter tre veckor kommer du att börja se resultat.

Spara

MER FÖR DIG