Medicinalväxter som minskar kolesterol

Har din läkare någon gång nämnt att du har högt kolesterol? Eller förklarat att du har överflödigt fett i blodet och att det kan vara mycket farligt om det ansamlas i vener och artärer? Vi bör alla vidta förebyggande åtgärder för att återfå en grundläggande balans av kolesterol i kroppen. Hur kan vi uppnå detta? Tro det eller ej, men det finns många läkande växter som kan hjälpa dig att göra det. I den här artikeln kommer vi att titta på några av de bästa medicinalväxterna som hjälper dig att minska kolesterol naturligt.

Växter som bidrar till att minska kolesterol

Kolesterol
Det måste först klargöras att våra kroppar behöver kolesterol för att utföra många uppgifter som att sammankoppla nya celler och hormoner för att utföra en mängd olika funktioner. Vad är problemet? Tja, med några osunda dagliga vanor kan kolesterol ansamlas i överskott. För mycket kolesterol i våra kroppar betyder att levern inte klarar av att eliminera det.

Ibland kan människor ha höga nivåer i sina blodprover trots en hälsosam kost och livsstil, vilket innebär att kroppen orsakar detta ohälsosamma överskott. I dessa fall är medicinering nödvändig. Vi rekommenderar att du alltid är uppmärksam på din kost, motionerar regelbundet samt följer råden från din läkare. Om du inkluderar följande örtteer i din diet försäkrar vi dig att de kommer att gynna dig i viss grad.

1. Maskros

Rensande maskros
Detta är en lättillgänglig växt som gör underverk för matsmältningssystemet och, naturligtvis, minskar kolesterolnivåer i blodet. Vill du veta hur? Maskros gör att du kan kontrollera mängden lipider och reglera din ämnesomsättning. Det är verkligen perfekt. Du kan ta följande dryck två gånger om dagen – en gång på morgonen och en gång på eftermiddagen. Koka en kopp vatten med en tesked av denna växt. Glöm inte att du ska dricka det efter dina två huvudmål.

2. Te på fågelfrö

Rensande fågelfrö
Har du hört talas om te på fågelfrö? Det är en läcker kur som är magnifik när det kommer till att kontrollera ens vikt och minska kolesterol. Specialister hävdar att det är en av de mest effektiva, tillgängliga och potenta metoderna för att reglera kolesterol. Det bekämpar fett i blodet så att det lättare kan elimineras. Vill du veta hur du bereder det? Det är enkelt – bara köp fågelfrön avsedda för mänsklig konsumtion och koka en sked av dem i en kopp vatten i 10 minuter. Drick i ett svep två gånger dagligen. Du kommer älska den!

3. Grönt te med vitlök

Förvånad? Självklart är du det. Kommer du ihåg de läkande egenskaperna hos vitlök, som vidgar blodkärlen och främjar blodcirkulationen? Förutom att reglera blodtrycket kan det även erbjuda vätskedrivande effekter. Om det konsumeras tillsammans med grönt te får du en helt perfekt kombination. För att bereda det kokar du bara två råa och krossade bitar av vitlök med en kopp grönt te i 10 minuter. Stäng sedan av värmen och låt dra i 5 minuter. Sila örtteet och saften från en halv lime. Drick det mellan måltider och innan sänggåendet.

4. Mariatistel

Mariatistel
Detta är utan tvekan en klassiker. Mariatistel är utmärkt för att ta hand om din lever och naturligtvis reglera ditt kolesterol. Denna växt främjar eliminering av fetter och lipider samt bidrar till att upprätthålla en hälsosam ämnesomsättning i din kropp. Detta är en enkel allierad som inte bör saknas i kampen för att minska kolesterol och triglycerider. I hälsokostbutiker kan du hitta tabletter eller färdiga örtteer i påsar redo för konsumtion. Du kan ta det två gånger dagligen efter dina huvudmåltider. Tänk dock på att du inte kommer se resultat om du inte tar det regelbundet.

5. Apelsinskal

Apelsinskal
Vi vet – apelsiner är inte medicinalväxter, de är frukter, men vi kan inte låta bli att nämna denna enkla kur. Enligt en studie utförd av flera amerikanska universitet innehåller apelsinskal flavonoider som är utmärkta för att bekämpa kolesterol (i själva verket har skalet upp till 20% mer flavonoider än saften). Så hur skulle vi kunna vi motstå detta? Du måste prova. Du strimlar bara cirka en och en halv matsked av apelsinskal, kokar dem med en kopp vatten och tillsätter en tesked honung. Smaken är sensationell och resultaten är otroliga. Hur skulle det vara att dricka denna apelsinskalsinfusion två gånger dagligen efter dina huvudmåltider? Tveka inte att prova det!

Kategorier: Naturliga hälsopreparat Tags:
MER FÖR DIG