Livsmedel som kan förebygga bröstcancer, enligt studie

Probiotika kan hjälpa dig att effektivt bekämpa de mikroorganismer som associeras med bröstcancer och minska deras närvaro i din kropp. Att bibehålla en hälsosam livsstil är också viktigt.

Bröstcancer är en av de vanligaste cancerformerna hos kvinnor. Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) kommer en av åtta kvinnor att utveckla någon form av denna sjukdom under sitt liv.

Bröstcancer kan även drabba män, framförallt de som är mellan 60-70 år. Det är dock mycket ovanligare.

Bröstcancer har inte ett lika högt dödstal som andra typer av cancer. Andelen överlevare fortsätter öka och många överlever idag denna hårda kamp.

Vetenskapen har gjort många framsteg på sista tiden och nya, mer skräddarsydda och effektiva behandlingar utvecklas konstant. Forskare letar fortfarande efter sätt att förebygga bröstcancer.

Idag ska vi tala om en intressant studie som visar att konsumtion av vissa livsmedel kan hjälpa dig att förebygga bröstcancer.

Bakterier och bröstcancer

Den exakta orsaken till bröstcancer är okänd, vilket gör det omöjligt att förutse huruvida man kommer att drabbas. Genetiska faktorer såväl som livsstilsval och till och med hormonterapi i klimakteriet spelar en roll i om cancerceller kommer att utvecklas i brösten.

Ingen vet om de kommer att drabbas av bröstcancer i framtiden. Att ta förebyggande åtgärder och gå på regelbundna undersökningar är det bästa man kan göra för att förebygga det.

Lär dig mer: 5 sällsynta cancertyper

En intressant artikel publicerades nyligen med information som verkligen kan vara användbar för att bekämpa bröstcancer. Vi täcker detta nedan.

Bröstcancer och bakterier

American Society of Microbiology genomförde en lång studie som nyligen publicerades i Science Daily och Applied Environmental Microbiology.

bakterier

Studien utfördes enligt följande:

 • Bröstvävnad togs från 58 kvinnor som genomgått mastektomi för att ta bort en malign tumör, 50 kvinnor med godartade tumörer och 23 kvinnor som genomgått plastikkirurgi och valt att donera prover till vetenskapen.
 • Mikrobiologernas mål var att studera närvaron av bakterier i alla vävnadsprover och leta efter skillnader i dem.
 • Studien leddes av professor Gregor Reid från University of Ontario, som fann att kvinnor som hade bröstcancer hade fler bakterier av typerna Eschericha coli och Staphylococcus epidermidis i sina prover.
 • Dessa två skadliga bakterier bidrar till försämringen av DNA-strängar och hindrar syre från att komma till cellerna – två faktorer som kan få maligna tumörer att utvecklas i kroppen.
 • Vi bör påpeka att närvaron av dessa bakterier inte garanterar att du utvecklar bröstcancer. De ökar dock risken för det.
 • Om du har familjehistorik av bröstcancer eller om du är en rökare blir risken ännu högre.

Vi rekommenderar att du läser: Viktigt att veta om bröstcancer

Att använda probiotika för att bekämpa de skadliga bakterier som ökar risken för bröstcancer

Många överraskas förmodligen av detta faktum, men brösten har sin egen unika bakterieflora, precis som matsmältningssystemet. Denna komplexa och viktiga mikrobiom gör ett viktigt jobb djupt inne i bröstvävnaden.

apelsinsmoothie

Det är goda nyheter för forskare. Ett sätt att förebygga bröstcancer och till och med bekämpa den är genom att skydda immunförsvaret och designa specifik antibiotika för att behandla de bakterietyper som direkt kan bidra till utvecklingen av bröstcancer.

Därför råder vi dig att äta mer probiotika.

De ansvariga bakom studien har bevisat att något så enkelt som att äta mer probiotika effektivt kan bekämpa dessa typer av skadliga mikroorganismer.

Upptäck: 2 ingredienser som rensar bort gifter i grovtarmen

 • Ät en skål naturell, vit yoghurt med frukt till frukost.
 • Ät 30 gram mörk choklad varje dag.
 • Surkål eller jäst kål är också fördelaktigt.
 • Misosoppa rekommenderas även starkt (vi tycker den är jättegod!)
 • Prova att dricka ett helt naturligt te på kombucha.
 • Följ en hälsosam diet och tvätta alltid händerna regelbundet, såväl som frukt och grönsaker innan du äter dem.
MER FÖR DIG