Lindra huvudvärk snabbt med denna dryck

Huvudvärk är en av de vanligaste krämporna i världen och har många underliggande orsaker. Smärtan kan komma vid vilket tillfälle som helst och kan vara så intensiv att den hindrar dig från att utföra dina dagliga bestyr.

När smärtan blir väldigt intensiv och kommer med andra symtom är det troligt att den drabbade lider av migrän. Det kan helt slå ut en person då den är väldigt allvarlig och kan pågå i upp till 72 timmar.

Lindra huvudvärk med smärtstillande?

Lindra-huvudvärk

Smärtstillande kan verka som ett bra val för att lindra huvudvärk. Många studier visar dock att smärtlindrande medel kan vara skadligt för hälsan om det används för ofta, och att det faktiskt kan ge dig stark huvudvärk oftare.

I ett uttalande från National Institute of Health i Storbritannien varnas konsumenter om riskerna med att missbruka smärtstillare såsom ibuprofen, paracetamol och aspirin. Dessa kan leda till vad som ibland kallas för sekundär huvudvärk, som orsakas av att du tar fler än 15 doser per månad eller bara tio kombinerade doser.

Utöver att orsaka sekundär huvudvärk kan konventionella smärtlindrande medel även ha långsiktiga effekter på kroppen, såsom njurinsufficiens, magproblem samt skada på tarmarna, för att bara nämna några. Av denna anledning rekommenderar många experter att man undviker smärtlindrare och ersätter dem med naturliga alternativ, som ofta är väldigt effektiva och inte kommer med riskabla bieffekter.

Dryck för att lindra huvudvärk snabbt

Lime

Denna dryck kommer från traditionell medicin och är ett utmärkt alternativ till smärtlindrande medel. Det är en kombination av mycket medicinska ingredienser som kan lindra huvudvärk – från alldaglig värk till allvarlig migrän.

För att tillreda denna dryck behöver du bara ett fåtal ingredienser, såsom citron och Himalayasalt. Båda innehåller egenskaper som hjälper till att minska spänningar, förbättrar cirkulationen och avsevärt lindrar smärtan som associeras med huvudvärk.

Fördelar med Himalayasalt

Himalayasalt är stjärnan i denna kraftfulla kur. Det har blivit mycket populärt under de senaste åren. Himalayasalt har bevisats vara medicinalt och innehåller runt 84 nyttiga ämnen. Det stimulerar utsöndringen av serotonin i blodomloppet, vilket avsevärt minskar smärtan. Vidare förbättrar det cirkulationen, förebygger muskelkramper och hjälper till att balansera pH-värdet i cellerna, framförallt de i hjärnan.

Fördelar med citron

Citronte

Citron är en naturlig ingrediens som är känd för sina hälsosamma egenskaper såväl som användningar i skönhetsbehandlingar och i hemmet. Det är rikt på vitamin C och andra antioxidanter som hjälper till att minska och stoppa aktiviteterna från fria radikaler, vilket förebygger uppkomsten av många sjukdomar.

Utöver det är citron en kraftfull allierad mot huvudvärk. Dess egenskaper hjälper till att lindra spänningar och tillhandahåller omedelbar lindring.

Hur gör jag denna dryck?

Det första du gör är att köpa två färska, ekologiska citroner och pressa ut deras saft. Tillsätt sedan två teskedar Himalayasalt i saften och blanda väl. Drick saltet och citronen snabbt utan att lämna något kvar i glaset. Smaken kan vara lite oangenäm, men kuren börjar verka kort efteråt.

MER FÖR DIG