Kur för att minska bukfett och vätskeretention

Ingefära kan hjälpa dig bränna fett eftersom det snabbar på ämnesomsättningen och gör att du känner dig mätt. Kanel höjer kroppstemperaturen, vilket har samma effekt.

Vem där ute har aldrig velat bli av med lite oönskat bukfett? Detta är ett normalt fenomen som främst tenderar att visa sig hos kvinnor, eftersom deras ämnesomsättning orsakar ansamling av fett i detta område. Även vätskor som de inte kan eliminera tenderar att orsaka svullnad på denna plats. Vill du lära dig hur man bereder en enkel kur som kommer hjälpa dig med detta problem? Ta en titt nedan!

Enkel kur mot bukfett och vätskeretention

Te

Skulle du vilja slå två flugor i en smäll? Bli av med både överflödiga vätskor och fett? Det är faktiskt precis vad vi ska visa dig idag, men vi måste förtydliga att detta inte är någon mirakelbehandling. Det är en enkel, naturlig kur som är tillräckligt nyttig för att konsumeras varje dag. Ibland är det de enklaste av saker som ger oss bäst resultat, och framförallt när det kommer till medicinalväxter. Men vilka medicinalväxter talar vi om? Ta en titt på följande lista:

  • Maskros: Detta är en av de mest effektiva medicinalväxterna för att bli av med fett. Enligt experter är den bästa delen av maskrosen för viktnedgång dess rot. Du kan hitta dem främst i hälsokostbutiker, och det är verkligen värt att leta reda på dem. Utöver att ha fantastiska avgiftande effekter för dina njurar och din lever stimulerar denna växt även rening av organen samt urinproduktion. Den kan minska buksvullnad, reglera blodsockernivåerna och framförallt öka ditt immunförsvars styrka. Fantastiskt!
  • Färskt hackad ingefära: Vid det här laget känner du säkert till de många hälsosamma effekterna hos ingefära, oavsett om det rör sig om viktnedgång, rening av systemet eller minskning av svullnad. University of Maastricht har faktiskt upptäckt att denna växt är kapabel att öka ämnesomsättningen och därigenom bränna fett. Ingefära gör även att du känner dig mätt, och är en utmärkt start på dagen.
  • Kanel: Visste du att kanel är utmärkt för att bränna fett och tappa vikt? Utöver sin utsökta smak som passar in i en rad olika rätter och drycker är kanel även utmärkt för att minska blodsockernivåerna och skydda dig mot extremt höga eller låga insulinnivåer.
  • Mynta: Gillar du den utsökta smaken av mynta? Den har faktiskt även en rad medicinala egenskaper som bland annat kan hjälpa dig att göra dig av med fett, stimulera magfunktionen, öka ämnesomsättningen, emulgera fettbränningsprocessen och även förbättra gallblåsans funktion, vilket ökar gallutsöndringen.

1. Hur gör man en kur för att minska bukfett?

Ingefära

Du kommer behöva dessa mängder av följande ingredienser:

  • En matsked maskrosrot
  • En matsked riven ingefära
  • En bit kanelstång
  • Fem myntablad
  • 40 cl vatten
  • Två matskedar honung

2. Hur bereder och konsumerar jag kuren?

Platt mage

Det är väldigt enkelt. Du konsumerar denna kur tre gånger dagligen, tre dagar i veckan. Första gången du dricker den bör vara på morgonen på tom mage, direkt efter att du har vaknat. Den bör vara rumstempererad, och det är viktigt att du använder färska ingredienser. Som du kan se är de flesta av växterna vi använder i denna kur väldigt billiga och lätta att hitta. När det kommer till maskrosen rekommenderar vi att du använder roten, eftersom den har utmärkta egenskaper för viktnedgång.

Den andra gången du dricker den bör vara efter lunch, så att den kan inverka på din matsmältning och rena ditt system bättre. Den sista gången du tar kuren är när du går till sängs. Kom ihåg att den ska vara rumstempererad – inte för varm, och inte för kall. Blandningen av honung, mynta och ingefära kommer dessutom hjälpa dig sova. Detta te rekommenderas inte bara för att bli av med vikt, utan är även en dryck som är utmärkt för matsmältningen.

För att bereda denna kur bör du koka alla ingredienser i 40 cl vatten. När blandningen har kokat låter du den stå i tio minuter. Häll sedan kuren i en glasflaska och låt den svalna till rumstemperatur. Drick den sedan tre gånger per dag, tre dagar i veckan.

Som du vet måste denna kur komplettera en hälsosam och balanserad diet där du undviker skadliga fetter. Glöm heller inte att ägna dig åt fysisk aktivitet varje dag. Att bara promenera en halvtimme per dag kommer hjälpa dig gå ned i vikt snabbare. Om du försöker följa dieten med en vän blir det dessutom enklare. Är du redo att ge det en chans?

MER FÖR DIG