Jag är en kvinna som inte behöver bevisa något

Tiden har kommit då vi inte behöver bevisa något. De som älskar oss kommer att acceptera våra dygder och brister. De står inte i vägen för vår lycka.

Du har säkert också blivit den där modiga och energiska kvinnan. Du har inre frid och du behöver inte bevisa något för någon. Nu vet du vem du är.

Du vet ditt fulla värde.

Det sägs ofta att vänliga människor kommer in i denna värld för ”att leva” och ”att låta sig själva leva”. De gör det utan att förlora sin identitet. Samtidigt tillåter de andra att vara fria, ha sina rättigheter och gå sina egna vägar.

Det är inte lätt att vara oss själva utan rädsla för kritik. Det förekommer påtryckningar utifrån, och vi är rädda för att vara ensamma och ha våra egna önskningar och vår egen röst.

Vi bjuder in dig till att reflektera över det i dagens artikel. Om du ännu inte har tagit ett steg mot personlig frihet, ta initiativ till det nu.

Det är en förändring som är värd det, så bred ut dina vingar och var lycklig.

Jag vet vem jag är och vad jag vill. Jag behöver inte bevisa något.

Hur många gånger har du gråtit i tystnad för de stunder du gav upp om något? Här finns besvikelserna från folk som sa att de älskade dig, att du var allt för dem, samtidigt som de skadade dig.

Vår familj eller vår partner kan försätta oss i extrema eller svåra situationer. Den känslomässiga påtryckningen eller skyldigheten att behaga andra tar oss längre bort från våra sanna jag. Det bryter ner vår självkänsla.

När vår självkänsla bryts ner förlorar vi allt. Det är som att förlora horisonten, som om vi slutar känna igen oss själva. Vi glömmer vad vi gillade och värdesatte.

Vi rekommenderar också: 5 anledningar till varför du redan är en komplett kvinna

Ögonblicket kommer när vi säger till oss själva att ”nu får det vara nog” och ”vi har nått vår gräns”. Vi kommer att uppnå inre frid och hitta vår balans.

Personlig balans kommer genom att åsidosätta det ständiga behovet att bevisa saker.

Vi erbjuder kärlek utan att få något tillbaka och avger ett litet leende när det vi verkligen känner är smärta. Vi visar att vi är vad alla andra förväntar sig att vi ska vara, när vi i själva verket är raka motsatsen.

Kvinna med stjärna
Älska mig för den jag är. Det är allt jag ber dig om.

Faktum är att om vi kunde definiera kärlek på något sätt så skulle det vara följande: Det är sökandet efter känslomässig kontakt med en person som gör det möjligt för oss att behålla vår identitet.

Det är att bygga upp en relation som ger oss säkerhet, lycka och personlig utveckling.

Kärlek skulle aldrig förpliktiga oss att vara någon vi inte är. En relation är inte uppriktig eller ärlig om du måste uppfylla varje önskan från den andra personen. Det är inte ärligt och hälsosamt om du är instängd i personens idé om en ”kvinna”.

Mogen och sann kärlek innebär att vi är älskade för de vi är, och det stärker våra värderingar, drömmar och tankar. Det finns ett gemensamt område för respekt och tillväxt.

Läs också: Det är trist att göra allt för kärleken och tvingas ta tillbaka det

Om en person inte älskar dig för den du är, för dina åsikter, för dina förtjänster och dina brister, måste du göra en förändring.

Kvinna bland blad
Jag har kontroll över mitt liv och vad jag vill.

Det är möjligt att du under en lång tid har gett efter för andras önskningar och deras olika nycker. Andras vilja gjorde att du strövade bort från den du verkligen är.

Även om det är ett faktum att ingen av oss någonsin kommer att bli verkligt fria så har vi rätt att ha inre frid.

I livet kommer det en tid när vi äntligen blir medvetna om vad som är viktigt.

Vi blir trötta på att ”passa in”. För genom att inte säga ”nej” undviker vi att konfrontera problemen och hoppas att de kommer lösa sig av sig själva.

Dagen kommer då vi helt enkelt tröttnar. Det är då förändringen kommer och vi säger till oss själva att ”det får vara slut med att låtsas vara någon jag inte är”.

  • Jag kommer inte längre anpassa mig när någon gör något som stör mig. Jag kommer inte att hålla tyst när jag är arg eller sårad bara för att ”passa in”.
  • Jag kommer inte längre låtsas att jag är okej med allt.
  • Jag kommer inte försöka vara den perfekta kvinnan, den perfekta frun eller den perfekta mamman. Jag har rätt att säga: ”Idag kan jag inte göra det. Jag tar en dag för mig själv. Idag behöver jag ert stöd, precis som jag alltid har gett er mitt stöd”.
  • Jag kommer inte längre spela glad när jag i själva verket är ledsen.

Jag har rätt att ta hand om mig själv, att omfamna mina demoner för att förstå dem. Efteråt kommer jag att gå stärkt ur denna process. När jag känner att det behövs är jag fri att förändra den jag är.

Läs också: 7 aspekter bortom kärlek i ett förhållande

Mediterande kvinna

Du har en skyldighet som kvinna att vara dig själv, utan krav och utan plikten att göra alla andra nöjda när du inte är det.

Du kan och bör säga ”nog!”. Personligt utrymme och frihet att förverkliga dina drömmar är vad du förtjänar.

Spara

MER FÖR DIG