Jag älskar honom, men jag lustar inte efter honom som förr

november 25, 2017
Istället för att fokusera på det negativa borde du försöka få lusten tillbaka. Det innebär att du sätter åt sidan dina rutiner och återigen tänder flamman.

Jag älskar honom, men jag vet inte varför passionen har försvunnit och jag lustar inte efter honom som förr. Vad kan jag göra? Är det här slutet på relationen?

Du har kanske känt så någon gång. Du har varit med din partner ett tag, du är galen i honom, men allt har förändrats.

Vanor och rutiner har påverkat ert sexliv. Gnistan har försvunnit och du har börjat tänka att relationen kommer ta slut.

Men bli inte upprörd. Den minskade sexlusten är helt normalt. Det innebär inte att relationen går dåligt.

Jag lustar inte efter honom som förr. Få inte panik!

Kvinna som gråter

Om du älskar honom men inte lustar efter honom som förr kan det vara ditt sinne som gör dig desperat, och du har börjat fundera över sätt att återgå till hur det var i början.

Men som vi alla vet är det inte alltid möjligt att gå tillbaka. Det händer ofta att man tänker på det sättet.

Ibland använder vi minnen från förr för att kasta i vår partners ansikte. Vi pratar om alla saker han gjorde förr som han inte längre gör.

Men om vi beter oss på det sättet kommer det inte hjälpa situationen.

Från samhället har vi fått lära oss att drama får saker att förändras, men det är inte precis ett bra sätt göra det på.

Förändringar behöver inte nödvändigtvis vara dåliga. Faktum är att bristen på lust låter oss etablera ett nytt mål. Det är en liknande justering som när man flyttar ihop eller skaffar barn.

Det är inte så värst annorlunda. Problemet är att vi har överdrivit meningen av att ha sex i en relation. Vi beter oss därför inte på ett så värst bra sätt.

Det slutar med att vi skyller på den andra personen och skapar ännu mer drama.

Jag lustar inte efter honom längre och det här är anledningen

Par som grälar

Innan man blir dramatisk är det viktigt att man analyserar de möjliga anledningarna till varför sexet har minskat.

Det finns många möjligheter. Genom att vara ärliga med oss själva kan vi undvika att skada relationen, och vi behöver inte skada oss själva eller vår partner.

Låt oss titta på några problem som du kanske kan eller inte kan identifiera dig med. Vi upprepar: det är viktigt att du är ärlig mot dig själv.

  • Jag lustar inte efter honom som förr eftersom jag känner mig säker när vi har vissa vanor och rutiner. Bakom detta finns en stor rädsla för förändring.
  • Jag har slutat göra fina saker för min partner eller slutat visa honom hur mycket jag älskar honom. Han vet det redan!
  • Det finns mycket stress i mitt liv och ekonomin har fått mig på dåligt humör. Min partner bryr sig inte om min frustration.
  • Det finns problem som jag har beslutat att inte bemöta, vilket inkluderar lite eller ingen kommunikation med min partner. Han arbetar hela tiden och har varit otrogen.
  • Jag älskar honom inte längre, men jag är med min partner eftersom jag känner mig bekväm och jag är rädd för att leta efter någon annan.

Förnekelse är den första reaktionen på problemen du har i din relation. Det hjälper dock inte och löser inte problemet.

Att gå i terapi

Par i terapi

Om paret trots föregående förslag inte kan lösa sina problem för att de inte har någon passion kan det vara viktigt att gå till en terapeut.

Det är även viktigt att man gör lite arbete redan innan.

Vad menar vi med det?

Du måste sluta skylla på din partner för situationen. Öppna dina ögon och göm dig inte bakom ditt eget synsätt. Du måste vara öppen för din partners perspektiv.

Som sagt får du inte förneka situationen.

Nu när du vet det, borde du inte lämna rutinens bekvämlighet bakom dig och göra lite förändringar? Vad sägs om nya saker som livar upp relationen?

Eller ska du bara sitta och hoppas att gnistan kommer tillbaka av sig själv?

MER FÖR DIG