Hur man börjar om i alla åldrar

Det är inte lätt att släppa allt och börja om igen. Det är en svår väg att följa, men den är värd det när du inte är lycklig och behöver en förändring.

Att börja om är aldrig lätt. Det är att ta ett kliv ut i det okända. Det är att ta ett andetag och säga farväl till alla de människor och saker du lämnar bakom dig.

Det är möjligt att du kanske har varit tvungen att börja om mer än en gång. Kanske denna ”omstart” var resultatet av problem på jobbet, eller kanske något mer personligt med familjen.

Något som kan hindra oss från att ta steget och söka efter vår egen lycka är tron att ”det är för sent” och att man vid en specifik ålder måste ge upp och leva med hur saker är.

Det är helt enkelt inte sant. Det är aldrig för sent att börja om och finna din egen lycka. Det är faktiskt din förpliktelse att vara lycklig.

Vi vill att du tar några ögonblick för att reflektera över några tips för den som börjar om, oavsett vad problemet är.

Att börja om i alla åldrar

Resväska-med-fjärilar

Tänk på din framtid och vad du vill vara

Om du är fylld av tvivel, oro eller rädsla kan du prova följande visualiseringsövning: tänk dig att du är två år, men se dig själv lycklig, komplett och fridfull.

Utvärdera nu hur du mår. Snarare än att söka detta ideal för lycka ska du komma ihåg att det räcker med att ha inre frid, balans och helhet i livet. Om du inte känner dessa känslor måste du iscensätta en förändring. Du förtjänar att ge dig själv en andra chans.

Läs även: Uppskatta dina närmaste nu, inte när du förlorar dem

Börja med små, kortsiktiga mål

Alla förändringar kräver att du tar små beslut som för dig närmare dina mål, lite i taget. Här följer några exempel på mindre mål du kan sätta för dig själv:

  • Idag ska jag kontrollera min ångest och oro. Eftersom jag redan vet att jag börjar om antar jag detta ansvar och accepterar mitt beslut. Jag tänker förvandla mina rädslor till inre frid och beslutsamhet.
  • Idag ska jag söka efter mer information om hur jag kan hjälpa mig själv att börja om (jobbannonser, hjälp från socialtjänster och andra officiella organisationer).

Du är inte lika ensam som du tror: leta efter rätt stöd

När man börjar om för det givetvis med sig nya rädslor och ny ångest. Ett sätt att finna styrka är att känna att vi har någon som stödjer oss, som förstår den nya vägen vi har begett oss ut på.

  • Var smart när du letar efter stöd. Familj och vänner kanske inte ger dig de bästa råden, och kan till och med råda dig att ”inte göra det” eller ”vänta lite längre”.
  • Om du har tagit beslutet att börja om ska du söka efter stöd från personer som har genomgått något liknande. De kan erbjuda dig de bästa råden och det bästa stödet.

Kolla in: 6 egenskaper hos framgångsrika kvinnor

Framtiden är inte huggen i sten & morgondagen är full av möjligheter

Om det förflutna tjänar ett syfte är det att undervisa och erbjuda vishet. Du är vis i upplevelser och livsläxor. Det ger dig extra mod – ett mäktigt vapen.

  • När du tar steget mot förändring är allt otroligt nytt, men förändring är inte dåligt. Det kan vara skrämmande, men förändringar ger dig chansen att sträcka dig mot dina drömmar.
  • Vad vi alla vill mer än något annat är att vara nöjda med oss själva, fria från ångest, tårar och misslyckande. Dessa slår inte fast vem du är, men ger dig motivationen att fortsätta och hitta din framgång.

Gör dig av med begränsande tankar och attityder

  • ”Jag är för gammal, jag kommer aldrig att kunna hitta ett jobb”. Tänk på vilka färdigheter du har och var kreativ när det kommer till att ”sälja” dig själv. Snarare än att bara leta efter ett jobb kan det hjälpa mycket att komma i kontakt med dig själv. Använd dig av din kreativitet.
  • ”Jag har aldrig varit ensam, så jag nöjer mig med det här”. Lämna denna begränsande tanke bakom dig. Att vara singel speglar din frihet, vilket är precis vad du behöver för att skapa din egen lycka.
  • ”Jag vet att jag kommer misslyckas och att allt kommer gå fel”. Kasta denna uppfattning i soporna. Du är inte en siare, och det betyder att du inte kan veta vad som kommer och inte kommer hända. Kom ihåg att tankar genererar känslor, och en negativ tanke leder till en fatalistiska attityd.
  • ”Ingen stödjer mig och det är ändå inte värt ansträngningen”. Förstärk inte dessa typer av uppfattningar. Den viktigaste källan till stöd, som du måste lita på, kommer inifrån. Efter det kommer goda vänner, familj och de andra i ditt liv som erbjuder dig stöd för att kunna bygga ett nytt liv.

Upptäck 5 naturliga huskurer för att kontrollera ångest

Kvinna-börjar-om

Lite i taget kommer du inse att det har varit värt det. Att börja om ”från början” är inte lätt, men kom ihåg att du förtjänar att vara lycklig och att vara förmögen att lämna de mörka och smärtsamma dagarna bakom dig.

Spara

MER FÖR DIG