Hur du minskar eller blir av med påsar under ögonen

Din kropp speglar ditt fysiska tillstånd och humör, och ansiktet är inget undantag. Tvärtom, det är så känsligt att man ofta kan se vad som sker med kroppen i ansiktet. På grund av detta vill vi prata om påsar under ögonen. Oftast kännetecknas de av svullnad men de kan också ha en brun eller grön färg, vilket tyder på att något dåligt händer i kroppen. I allmänhet kan påsar under ögonen orsakas av brist på sömn, stress eller oro. De kan också tillskrivas uttorkning, vätskeansamling, dålig blodcirkulation, hormonella förändringar etc.

Behandlingar för att bli av med påsar under ögonen

Gurka och morot

gurka-4

Du kan bli av med detta trötta utseende genom att skära en bit gurka och en bit morot och lägga dem på dina ögonlock i 15 minuter. Upprepa varje kväll. Förvara dem i kylskåpet så att de är mycket kalla. Detta kommer att hjälpa dina ögonlock att slappna av. Skölj gärna dina ögonlock med mycket kallt vatten, om möjligt.

Lavendel

Lavendel är anti-inflammatoriskt. Vi rekommenderar inte att använda lavendelolja på din hud, men du kan hälla en droppe av denna eteriska olja i vatten. Gnugga försiktigt detta vatten på påsarna under ögonen med hjälp av en bomullstuss. Du behöver inte skölja bort det efteråt, eftersom du applicerar så lite. Om du har mycket känslig hud, kan du göra en lavendel infusion och andas in ångan.

Is

Is är användbart mot inflammation i kroppen, vilket du säkert redan visste. Du kan svepa in några isbitar i en mjuk tygbit. Låt isen sitta på dina ögonlock i 15 minuter.

Mynta

mynta5

Blanda några myntablad med lite olivolja. Lägg detta på en bomullstuss och applicera det på den nedre delen av ögonlocken innan du går och lägger dig. Applicera bara en aning, och låt det verka hela natten.

Mjölk kompresser

Se till att mjölken är så kall som möjligt. Häll den i ett glas med bomullsrondeller. Ta upp dem och lägg dem på dina ögonlock. Låt sitta i 20 minuter och tvätta sedan med rikligt med vatten.

Potatis kompresser

Detta är en huskur som du kan göra mycket snabbt. Skala och skär potatis, lägg bitarna i gasbinda, och placera den på dina ögon. Låt verka så länge som möjligt. Upprepa denna behandling varje dag för bättre resultat.

Kamomill

Kamomill har lugnande och anti-inflammatoriska egenskaper. Gör en kamomill infusion och lägg sedan till lite naturlig yoghurt. Det bör få en krämig konsistens. Applicera denna mix på området runt ögat och låt verka i 10 minuter. Tvätta av med rikligt med kallt vatten.

Ros kompress

Plocka kronbladen av en ros och gör ett avkok med dem. Låt koka i cirka två timmar, så att alla näringsämnena i kronbladen frigörs. Sila avkoket och vänta tills det har svalnat lite. Blöt två bomullstussar i vätskan och lägg dem på dina ögon. Låt verka i några minuter och skölj sedan med kallt vatten.

Drick mycket vatten

Som vi nämnde ovan, är uttorkning också en orsak till påsar under ögonen. Det är därför viktigt att dricka tillräckligt med vatten, minst åtta glas om dagen.

Te Kompresser

te2

Te är användbart för att minska svullnad och det verkar avslappnande för kroppen. Koka tepåsarna i 10 minuter och låt dem svalna. Lägg sedan en på vardera öga och låt dem vara en stund. Du kan göra denna behandling flera gånger om dagen om du vill.

Jordgubbar

Jordgubbar är anti-inflammatoriska. Gör en puré och applicera den på ögonlocken. Låt sitta i en halvtimme och tvätta sedan av den med rikligt med vatten.

Citron

Detta recept är bra om du har mörka påsar under ögonen, tack vare C-vitaminen i citron som motverkar detta. Använd en bomullstuss till att suga upp lite citronsaft. Smörj runt omkring ögonen, men se upp så att du inte får in något i ögonen. Låt verka en stund och tvätta sedan med varmt vatten. Gör denna behandling två eller tre gånger i veckan.

Vi hoppas att dessa huskurer har hjälp dig att minska och bli av med påsar under ögonen. Om inget av dessa tips har fungerat, är det bäst att uppsöka en läkare, eftersom du kan ha ett mer allvarligt problem.

MER FÖR DIG