Hur du kan använda selleri för att gå ner i vikt

· februari 18, 2016

Det är inte en hemlighet att grönsaker är nyttiga och främjar god hälsa, vilket är varför det är så viktigt att införliva dem i din kost. Likaså vet vi alla hur viktigt det är att hålla en hälsosam vikt, vilket i sin tur möjliggör en bättre livskvalitet.

Det är därför bra att veta att bland alla grönsaker vi äter finns det vissa som är mycket effektiva för att hjälpa oss gå ner i vikt, som selleri till exempel. Denna grönsak används regelbundet som ingrediens i en mängd olika livsmedel och den rekommenderas för personer som vill gå ner i vikt då den har lågt kaloriinnehåll, inte innehåller något fett överhuvudtaget och väldigt få kolhydrater.

Sellerins egenskaper

Selleri är karakteristisk för sin höga vattenhalt – ca 95%. Detta gör att den är lättsmält, återfuktande och har mycket vätskedrivande egenskaper. Den hjälper också till att rena kroppen och kan förhindra mag- och koloncancer. Den har också antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att kontrollera blodtrycket och bekämpa sömnlöshet. Den kan ofta effektivt lindra feber och allergier.

SelleriDenna grönsak innehåller eteriska oljor som limonen och selinen, som är det som ger sellerin dess vätskedrivande egenskaper. De finns i större mängder i stjälken och fröna.

De eteriska oljorna i selleri har också stora antibakteriella egenskaper, vilket kan bidra till att eliminera infektioner eller giftiga ämnen som har ansamlats i njurarna. Den har också förmågan att eliminera stenar som har bildats både i njurarna liksom i gallblåsan.

Alla dessa egenskaper är vad som gör selleri till ett ytterst nyttigt livsmedel, inte bara för de som vill gå ner i vikt, utan också för människor i allmänhet, i synnerhet de som prioriterar att upprätthålla en god livskvalitet.

Ät selleri för att gå ner i vikt

För de som vill använda selleri som en effektiv viktminskningsmetod har vi har ett mycket enkelt och effektivt recept som kommer hjälpa dig förlora åtminstone något kilo. För att bli av med denna extra vikt med selleri förbereder du läckra drinkar med någon av de frukter du gillar bäst, kombinerat med några stjälkar selleri.

Selleri och ananasDu kan göra en blandning av en eller flera olika frukter eller grönsaker, och sedan lägga till den viktigaste ingrediensen (selleri). De bästa frukterna och grönsakerna du kan kombinera med selleri är: morötter, gurka och äpplen, även om du som vi nämnde tidigare naturligtvis kan lägga till vilken frukt eller grönsak som helst.

Du kan också dra nytta av sellerins fördelar genom att oftare lägga till selleri i dina måltider. Det är inte bara nyttigt, utan också jättegott!

Likaså är det viktigt att komma ihåg att för att dra mest nytta av din dagliga sellerijuice måste du också ha en balanserad kost, och i synnerhet en träningsrutin. Om du inte är intresserad av att gå på gym kan du gå på promenad dagligen i 30 minuter till en timme. Det räcker gott och väl!