Gammal är den som tänker på saker men inte gör dem

Vi bör inte låta antalet år ta kål på vår önskan att göra saker. Den som åldras är den som inte hoppas på sina drömmar och överger dem med tidens gång.

Gammal är den som sätter gränser på sina drömmar, låter livet gå, som inte tror att hen är kapabel, som slutar kämpa, som hittar ursäkter för att inte ha ett leende på läpparna.

Åren kan ge huden rynkor, men bara den som ger upp sin entusiasm skapar rynkor på själen. Rädslan och bristen på visioner murar in hjärtat och vi blir skuggor av våra forna dagar.

Därför åldras en person inte när huden får rynkor, utan när drömmarna och förhoppningarna försvinner, då en person inte längre följer sina intressen och utvecklar sig själv dag efter dag.

gammal

Den ungdomliga aptiten efter livet

Den bästa åldern är den då vi slutat fylla år och istället börjar uppfylla drömmar med mod, samtidigt som vi kastar av oss rädslan för det som kan tänkas hända.

Vi har för det mesta tusentals ursäkter för att inte kasta av oss dessa bojor och börja följa vägen. Vi tänker ofta att det inte är rätt tid, att vi inte vet vad vi ska göra, mm.

Men det som verkligen händer är att våra rädslor gör oss handlingsförlamade inför livet. De gör att vi slutar tro på våra förmågor och vi blir oroliga.

Gammal är den som inte längre har något att längta efter, något som hen vill uppfylla, och när hen tror att det är för sent för att göra nya saker.

Glöm inte att läsa: 7 utmärkta sätt att lugna ner sinnet

gammal

Det som är klart är att om man vill nå sina drömmar måste man kliva ur sin komfortzon, tolerera att man känner sig förvirrad och att man går bortom vad man tror att man klarar av – allt för att stöta på något nytt.

Om du ska ha rynkor ska det vara för att du skrattar mycket

Rynkorna kommer ihåg var de har upplevt våra leenden. Varje veck i vår hud är därför en reflektion av en oväntad glädje. Det gör vår skönhet tidlös, för rynkorna återspeglar allt ifrån lugna stunder, glädje och till och med förväntan. Försök att leva varje dag med ett öppet sinne och med nyfunnen entusiasm.

gammal

Hjärtat blir inte gammalt, det är huden som får rynkor

Det är oundvikligt att fylla år men du kan välja att inte åldras. Det som stoppar oss är våra sinnen, vad vi tänker på och hur vi rör oss framåt i livet.

Varenda en av oss har en oändlig lista med saker som vi kanske inte kommer ihåg men som har stoppat oss från att leva våra liv. Det är dags att återta detta, skriva ihop en lista och skrida till verket.

Vi är summan av våra handlingar och därför är det viktigt att ändra vår syn från ”jag kan inte” till ”jag kan”.

Vill du läsa mer? 10 viktiga saker du bör veta om sömn

gammal

Om vi verkligen tror på att det bästa fortfarande finns där ute kan vi återhämta oss. Det handlar om att ha modet att återta nuet och leva livet positivt dag för dag.

MER FÖR DIG