Friska och vackra fötter? Lär dig om de bästa essentiella oljorna

Det är få delar på kroppen som blir lika utmattade vid slutet av dagen som fötterna. Har man väldigt trånga skor, gått mycket eller har problem med blodcirkulationen kan det ge upphov till obehag och trötthet.

Räcker det med en varm dusch för att få fötterna att slappna av? Inte alltid. Det bästa för att ta hand om dem och motverka inflammationer samt dålig cirkulation är att använda essentiella oljor.

Vi vill idag prata om de oljor du kan använda för att få friskare och vackrare fötter.

Essentiell lavendelolja

lavendel

Essentiell lavendel olja går enkelt att hitta i hälsokostbutiker och är naturligt avslappnande och antiseptisk samt väldigt effektiv för att behandla reumatiska smärtor. Har du haft en tuff dag och känner obehag i fötterna kan du använda följande enkla behandling för att lindra det.

Du behöver

  • En ren och torr linneduk
  • 5 droppar essentiell lavendelolja

Hur du gör

När du har duschat samt tvättat och torkat fötterna sätter du dig på en bekväm plats och häller fem droppar av oljan på duken. Massera sedan varsamt fötterna och tårna där du känner dig inflammerad eller där det gör ont.

Efteråt tar du på dig ett par bekväma strumpor som du har på dig under natten medan behandlingen verkar. Du kommer känna dig betydligt bättre på morgonen när du ska börja jobba!

Essentiell citronolja och olivolja

citron

Om du kombinerar citronolja och olivolja får du en naturlig tonic mot inflammation för de dagar du kommer hem och fötterna är trötta och svullna. Det gör dem mjukare, motverkar infektioner och låter dem vila upp sig.

Du behöver

  • 5 droppar essentiell citronolja
  • 40 ml olivolja
  • En balja med ljummet vatten där du kan sänka ner fötterna

Hur du gör

Värm upp baljan med vattnet där du ska ha fötterna. Häll sedan i citronoljan och olivoljan, och slappna av i denna naturliga behandling i 20 minuter.

Sedan torkar du av fötterna och tar på dig bekväma strumpor. Du kommer märka att det får dina fötter att slappna av.

Essentiell mandelolja och nyponolja

nyponblomma

Det är utan tvekan en av de bästa behandlingarna för fötterna. Både mandelolja och nyponolja är lätta att hitta på hälsokostbutiker och har ofta ett lågt pris. De är dessutom bra för mer än bara fötterna (också bra för håret, ansiktet och för att få mjuka händer…)!

De behandlar förhårdnader, torr samt inflammerad hud, och är även rika på vitaminer, mineraler och viktiga spårämnen. Det är alltid bra att ha dessa i hemmet.

Du behöver

  • 3 droppar essentiell nyponolja
  • 3 droppar mandelolja
  • En ren linneduk

Hur du gör

Du behöver bara komma hem, ta en varm dusch och slappna av. Kom ihåg att torka fötterna ordentligt för att därefter sätta dig på en bekväm plats. Använd linneduken för att massera in oljorna på de drabbade zonerna så att de absorberas ordentligt.

Kom ihåg att även applicera på hälarna där huden ofta är torr. Massera också tårna eftersom det främjar bra blodcirkulation.

När du är klar tar du på dig ett par bekväma strumpor som inte trycker på anklarna. Sov med dem på. Gör behandlingen minst tre gånger i veckan och du kommer få hälsosamma och vackra fötter på nolltid, perfekt för sommaren med ett par bekväma sandaler.

Spara

Kategorier: Skönhet Tags:
MER FÖR DIG