Den bästa åldern är nu

Glöm inte bort att vi är mer än vår fysiska kropp. Det är allt vi ser, men det är bara toppen på isberget.

Den bästa åldern är den du har nu. När vi är unga längtar vi efter att uppnå en ålder då vi blir självständiga, de åren där vi tror att våra drömmar, vår stora kärlek och stora äventyr finns.

Sen när vi väl vandrar livets väg verkar det som att många inte känner att de har uppnått det de vill och att åren bara går.

Här bör dessa människor tänka om. Att leva livet handlar inte bara om att uppnå det du vill, utan det handlar även, och detta är mycket viktigare, om att känna att du har en inre balans.

Varje år är ett år där du får möjligheter att vara med de personer du älskar, fler möjligheter till att växa som person och att bygga relationer med personerna omkring dig.

Det är aldrig för sent att uppleva nya saker, och det är aldrig för tidigt att prova ett nytt äventyr. Vi bjuder in dig att tänka på det.

Och du… Hur gammal är du?

Det finns de som ofta säger: ”Det är som att jag inte känner igen mig i spegeln. Jag känner mig yngre inombords.” Är det något dåligt? Inte alls. Det är helt normalt och rent av positivt att ditt hjärta och din själ inte åldras.

Jag är lika gammal som den tid jag har fått. I mitt inre kämpar jag varje dag för att bibehålla en ung själ som inte blir trött av att experimentera med livet, och där jag är lycklig vad jag än gör.

Den oändliga strävan efter ungdomen

bästa åldern

Känner du till historien om Diana de Poitiers, den välkända älskarinnan till kung Enrique II av Frankrike, som under en lång tid av sitt liv var besatt av att undvika ålderdomen. Hon klarade inte av att se hur hennes ansikte förändrades, hur hennes hår åldrades, och hur kungen började tappa intresse för henne.

Hon letade efter tusentals formler och spenderade stora summor pengar på alkemister. Vi vet att hon blev 66 år gammal, och var vid det laget mycket svag och sjuk. Det är möjligt att hon såg mycket yngre ut än hon egentligen var, men att det hade varit en väg av oändligt lidande.

En senare analys av hennes ben visade att Diana de Poitiers under hälften av sitt liv hade ätit guld för att motverka åldrandet. Är det verkligen värt besväret? Att sakta förgiftas? Vi skulle kunna säga nej, men det verkar som att det i dagens läge förekommer samma typ av sökande efter den eviga ungdomen.

  • Det besatta sökandet efter evig ungdom är relaterat till ångest och frustration.
  • I dagens läge fokuseras det väldigt mycket på utsidan.
  • Vad som dock verkligen är attraktivt är när en person är tillfreds med sin ålder och kan leva sitt liv till fullo, och med en lycka som personer vid 20 och 30 års ålder varken förstår eller har uppnått.

Det riktiga självförtroendet, den bästa åldern

Det är väldigt enkelt: den som känner sig nöjd med sig själv, med det som denna person har uppnått, med det som denne har och är, är nöjd med sin ålder. Du kanske tänker att det handlar om att acceptera sitt ansikte och sin kropp, men det handlar om mycket mer än bara det.

Det händer att vi går igenom epoker med depressioner. Dåliga perioder i livet där vi känner oss hjälplösa, och det leder ofta till att vi inte tycker om den person vi ser i spegeln.

Det finns inget som förstör en person mer än depression. Det är perioder med inre kriser, som förstör oss inombords, och dessa situationer påverkar oss på alla nivåer.

  • Självförtroendet, vår kärlek för oss själva, är den riktiga motorn som hjälper oss att finna balans, både på insidan och utsidan.
  • Du bör arbeta med självförtroendet varje dag och även förstå att vi har rätt att gå igenom svåra perioder ibland, där vi måste möta våra demoner.
  • Det finns gånger då vi måste nå botten för att komma upp igen. Det gör oss inte till svaga personer, utan till personer som lär oss av våra erfarenheter, till personer som accepterar sin ålder och gör det bästa av det.
bästa åldern

Detta är den bästa åldern och jag känner mig nöjd med det jag har. Varje dag lever jag i enlighet med mitt hjärta och jag tycker om den jag är.

Jag accepterar min ålder som har tagit lång tid att uppnå, eftersom jag varje dag påbörjar nya kapitel i mitt liv. Jag tittar bakåt och vet att jag har mognat, att det jag har uppnått har varit värt besväret oavsett om det har varit något bra eller dåligt.

Jag accepterar min ålder eftersom jag accepterar mig själv, och det finns ingen större lycka än att kunna framskrida lugnt och sansat.

MER FÖR DIG