De som inte längre finns hos oss ​​vilar i våra hjärtan

Även om du hävdar motsatsen, försök att inte undertrycka dina känslor. Gråt när du behöver, för det hjälper dig att slappna av och stilla din smärta på ett sunt sätt.

De som inte längre finns hos oss lever ​​alltid kvar i våra hjärtan. I hörnet där vi skyddar våra värdefullaste minnen kommer de vila för evigt.

Att acceptera förlusten av någon vi älskar, dennes bortgång, är svårt för oss alla, och vi tvingas gå igenom en process som inget i livet har förberett oss på.

Låt oss prata om denna process i dagens artikel.

Att lära sig säga adjö

Hur kan du säga adjö till någon som, tills bara för en stund sedan, var vid din sida? Döden har ingen rim och reson, och vet ingenting om tid.

Ibland tar döden människor som inte har haft möjlighet att leva sina liv ”till fullo”, som ungdomar med hundratusentals möjligheter fortfarande framför dem. Och ändå tas de ifrån oss och lämnar ett enormt tomrum efter sig.

Döden bör åtminstone ge dig möjlighet att säga adjö. Det ska vara som en järnvägsstation där du kan erbjuda ett farväl till dina nära och kära; en sista lång och intensiv omfamning, ett sista tillfälle att säga de ord som så ofta lämnas osagda och som bara blir en källa till ånger och sorg.

Du måste anpassa dig och lära dig att förstå att ingen lever för evigt. Vi är bara här på jorden under en kort tidsperiod. Det är därför det är så viktigt att du lever varje dag till fullo.

Läs också: 4 tips för att komma över sorg

Varje kväll bör du försöka gå till sängs utan något outtalat, utan ilska och frustration som håller dig vaken medan du vänder och vrider dig, och aldrig glömma att säga ”jag älskar dig”.

Fånga varje ögonblick du kan för att tillbringa det med dina familjemedlemmar, och dela lyckan med dem i varje andetag du tar.

Nu när vi har klargjort denna viktiga aspekt av livet, låt oss granska några av riktlinjerna för att hantera förlusten av en älskad.

Sorgeprocessen

Utan tvekan är du bekant med sorgeprocessen, den känslomässiga process som följer med förlust, antingen genom ett uppbrott eller bortgången av en nära anhörig.

Det är viktigt att du hanterar förlusten på rätt sätt för att du ska kunna hantera dina känslor. Människor som väljer att omedelbart ”begrava sig” i sin normala rutin utan att erkänna sin smärta kan hamna i allvarliga känslomässiga problem på vägen.

Låt oss gå igenom de olika stadierna av sorg:

Vinterdröm1. Förnekelse

Hur kan du acceptera att din partner eller en älskad anhörig är borta? Hur kan du acceptera att du aldrig kommer att se din mamma, syster eller själsfrände igen? Sorg är en komplicerad process, och detta första stadium är baserat på den känslomässiga effekten av din förlust, som du inte helt kan förstå.

2. Ilska eller likgiltighet

Det är viktigt att påpeka att alla inte reagerar på samma sätt. Vissa blir arga och fylls av ilska utåt, vissa vänder sin ilska inåt mot sig själva och andra riktar sitt hat mot Gud. Men det finns också människor som stänger av sina känslor och är helt oförmögna att gråta, sörja eller ”prata om det”.

3. Bearbetning

Detta är det skede av sorgen där du börjar acceptera vissa saker. Olyckan, sjukdomen… det hände och det hjälper dig inte på något sätt att vara arg på världen. Nu har du förmågan att prata om det med andra, observera hur de tar sig igenom sina dagar, och acceptera att personen inte längre finns hos dig.

4. Smärta

Här återkommer smärtan i all sin grymma styrka, och eftersom den är så rå måste du uttrycka den, lära dig att leva med den och avlasta dig själv så ofta du behöver. Lyssna inte på någon som uppmanar dig att inte gråta för det är vad du behöver göra för att kanalisera dina känslor på ett sunt sätt.

Se även: Visste du att gråta är bra för hälsan?

5. Acceptans

Tro det eller ej, men acceptansen kommer att komma. Du kommer att acceptera förlusten och tomheten, och när du vet att ditt liv aldrig kommer att bli detsamma måste du gå vidare. Du kommer att fortsätta på din väg utan att glömma.

Kom ihåg att den du älskar kommer att leva för evigt i minnet, och det råder ingen tvekan om att han eller hon är glad över att se att du öppnar ögonen och hjärtat till världen igen.

Nycklar till att behålla din styrka och vårda dina fina minnen

Uggla

  • Observera att om din sorgeprocess varar längre än sex månader och du fortfarande finner dig försjunken i sorg, eller inte har återfått förmågan att återuppta dagliga aktiviteter, bör du söka professionell hjälp. Det är väldigt viktigt.
  • Dina rutiner, din familj och dina vänner kommer vara dina bästa stöd. Gradvis kommer sorgen börja avta, och du ska aldrig känna dig skyldig för det.

Varför? Eftersom minnena av personen alltid kommer att leva vidare inom dig. De blir en del av dig, den du är, din kropp, ditt sinne och din själ. Inget dåligt kommer att hända när du börjar le igen för din älskade finns bakom vart och ett av dessa leenden, och han eller hon gläds åt det faktum att du har börjat finna lyckan igen.

  • Bli inte besatt över de senaste dagarna, veckorna eller månaderna, minnet av sjukdom, olycksfall eller skilsmässa. Varje dag bör du försöka återfå de fina minnena, den kärlek ni delade, alla vänliga och uppriktiga ord… med andra ord: fokusera på positiva känslor.
  • Livet är en resa, och varje ögonblick räknas. Det som hände i det förflutna skapade den du är idag, så personen som nu är borta är redan en del av kärnan i ditt liv. Du bär honom eller henne med dig och du kommer att göra det för evigt.
Kategorier: Nyfiken på Tags:
MER FÖR DIG