Använd värktabletter för att hålla kläderna vita och fläckfria

För att ta bort fläckar så effektivt som möjligt måste du välja varmt eller kallt vatten beroende på typ av plagg och fläck.

Nästan alla har vita plagg i garderoben, antingen för att man måste bära dem på jobbet eller för att man älskar hur enkla de är att kombinera med andra.

Vissa försöker dock inte bära vita kläder alltför ofta för att inte få svettfläckar.

Även om tvättmaskinen kan bidra till att undanröja all smuts du samlar på dig från omgivningen är det nästan omöjligt att bevara den ursprungliga ljusstyrkan på vita kläder du bär ofta.

Den goda nyheten är att du inte behöver sluta bära dem, och det finns ingen anledning att använda kemikalier för att hålla dem i gott skick heller.

Tack vare egenskaperna i värktabletter med acetylsalicylsyra kan du hålla kläderna vita naturligt utan att utsätta det känsliga tyget för aggressiva föreningar.

Idag vill vi berätta varför det är så effektivt, och hur du använder värktabletter i den vanliga tvättcykeln.

Varför använda värktabletter med acetylsalicylsyra för att hålla kläderna vita och fläckfria?

Värktabletter

Under senare år har vi upptäckt andra tillämpningar för acetylsalicylsyra i hemmet, utöver som ett smärtstillande medel och antikoagulant.

Även om alla vet att värktabletter med acetylsalicylsyra är ett av de bästa läkemedlen vid smärta och allmän sjukdomskänsla känner de flesta inte till att de också kan användas i hushållsarbetet.

Dess främsta tillämpningar tillskrivs den höga halten av acetylsalicylsyra.

I det här fallet tränger ämnet djupt in i tyger för att ta bort fläckar och få dem att skina som om de vore nya.

Det är särskilt rekommenderat för t-shirts som fått svettfläckar då det bidrar till att ta bort den irriterande gula nyansen.

Hur gör man?

Vit skjorta

Tänk att den bästa tvättlösningen skulle finnas i ditt medicinskåp! Följande behandling är ett bra sätt att återfå de ljusa färgerna hos linne eller ta bort mörka fläckar från färgade plagg.

Ingredienser

Gör så här

  • När du märker att dina kläder fått en grå- eller gulaktig ton, lös fem 325 mg värktabletter med acetylsalicylsyra i två liter varmt vatten, och blötlägg kläderna.
  • Det är bra att krossa tabletterna innan du lägger dem i vattnet.
  • Var noga med att låta dina kläder ligga i blöt i minst åtta timmar eller över natten.
  • Se till att de är helt täckta av vatten. Om allt inte får plats kan du lösa fler tabletter i mer vatten.
  • Ett annat praktiskt sätt att hålla kläderna vita är att lägga tabletter i tvättmaskinen innan du kör ditt vanliga program, men tänk på att låta dem lösa sig i vatten först.
  • Efter den rekommenderade blötläggningstiden tar du upp dina kläder och sköljer dem i tvättmaskinen innan du hänger dem på tork i solen.

I fallet med blodfläckar…

Blodfläckar

Om du fått blodfläckar på kläderna, lös upp tabletterna i kallt vatten innan du blötlägger dem.

Försök inte att använda varmvattenmetoden eftersom det fäster blodproteinerna i tyget och gör det svårare att ta bort fläckarna.

Var noga med att fukta plagget med kallt vatten, och om fläcken är torr, gnugga en krossad tablett direkt på den.

Låt verka i ett par timmar och fortsätt tvätta kläderna som vanligt.

Det är möjligt att du inte kommer kunna ta bort den rödaktiga eller bruna nyansen helt på en gång, men med upprepad användning kommer fläcken till slut att blekna och så småningom försvinna helt.

Undvik att använda flera olika produkter samtidigt eftersom det kan försvaga tyget och ge permanenta skador.

Ha tålamod och upprepa samma metod flera gånger tills du får önskat resultat.

Har du någonsin försökt använda värktabletter med acetylsalicylsyra för att hålla kläderna vita och fläckfria? Om inte vet du nu hur bra det här tricket är för att rädda dina favoritkläder. Använd det så ofta du behöver.

Följ rekommendationerna och du kommer se att det är ett utmärkt alternativ till andra mer komplicerade och kostsamma metoder.

Spara

MER FÖR DIG