Antioxidantjuice för att lindra artrit

Antioxidanter låter oss minska fria radikalers påverkan, och det är dessa som kan beskyllas för att försämra vårt immunförsvar och många andra sjukdomar.

Vi har alltid vetat att antioxidanter har mycket kraftfulla egenskaper för kroppen eftersom de skyddar hälsosamma celler från effekterna av fria radikaler. Fria radikaler är molekyler som produceras efter att mat brutits ner i kroppen eller kommer från miljöföroreningar, tobaksrök samt strålning. Dessa samlas i kroppen och kan i det långa loppet orsaka allvarliga  hälsoproblem som hjärtsjukdom, cancer, andningssjukdomar, mm.

Vad gör antioxidanter?

Antioxidanter har förmågan att stoppa den kemiska reaktionen som gör att fria radikaler skadar friska celler i kroppen. Deras beståndsdelar minskar fria radikalers påverkan i kroppen, vilket är anledningen till att de är så vitala för att bekämpa många allvarliga sjukdomar och vanliga hälsoproblem.

Vilka fördelar har antioxidanter?

Immunförsvar

Många forskarstudier har funnit att antioxidanter är nyckeln till att förebygga och lindra sjukdomar som:

 • Cancer
 • Hypertoni
 • Hjärt- och kärlsjukdomar
 • Diabetes
 • Åldring i förtid
 • Degenerativa sjukdomar
 • Försvagat immunförsvar

Din kropp har förmågan att bekämpa fria radikaler hela dagen lång. Problemet är att din vardagliga livsstil, miljöföroreningar, dålig diet och andra faktorer skapar för många fria radikaler i kroppen, vilket gör den överarbetad och med tiden sjuk.

Hur du bereder antioxidantjuice

Morötter

Antioxidantjuice består av blandade frukter, grönsaker och kryddor med stora mängder antioxidanter som tar god hand om och skyddar kroppen. Trots att vi kan konsumera ingredienserna direkt är det bästa alternativet att göra denna blandning för att få en juice som är rik på antioxidanter.

Ingredienser

 • 1 matsked gurkmeja: Denna kraftfulla krydda karaktäriseras av att ha fler än 300 antioxidanter, såväl som av att vara en kraftfull smärtstillare och även ett antiinflammatoriskt medel, vilket kan lindra smärta, behandla artrit, förbättra hjärthälsan, bekämpa matsmältningsproblem, förebygga cancer och stärka immunförsvaret.
 • 5 cm ingefärsrot: Denna kraftfulla rot är rik på antioxidanter som förebygger åldring i förtid, cancer, diabetes, cirkulationsproblem, hjärt- och muskelproblem, mm. Den är även starkt antiinflammatorisk, vilket rekommenderas för att lindra smärta, spasmer och problem som artrit.
 • 5 morötter: De karaktäriseras framförallt av sitt innehåll av antioxidanter som betakaroten (pro-vitaminA), vitamin E (tokoferol) och vitamim C, bland annat. De rekommenderas för att förebygga åldring i förtid, stärka immunförsvaret, samt förebygga hjärtsjukdom och till och med cancer.
 • 2 citroner och 1 apelsin: Citrusfrukter karaktäriseras av att vara rika på olika typer av antioxidanter, och främst vitamin C, flavonoider, betakaroten och B-vitaminkomplex. De är väldigt bra för cirkulationssystemet, hjärthälsan, inflammation, smärta, infektioner i andningssystemet, mm. Deras egenskaper kan även förebygga sjukdomar som cancer, diabetes, hypertoni och åldring i förtid.
 • 1 gurka. Gurka är känd för sina renande egenskaper tack vare dess vatten. Utöver det anses den även vara ett livsmedel rikt på antioxidanter som stanoler och vitamin A, B, C och E. Gurka är bra för att minska påverkan som fria radikaler har på kroppen och huden, förbättra matsmältningen, hjälpa dig gå ned i vikt och verka antiinflammatoriskt.

Beredning

Skala citrusfrukterna, ingefäran och morötterna. Blanda sedan alla ingredienser i en mixer i några minuter tills de är välblandade. Gurkans vatten kanske inte är tillräckligt för smoothien, men det är bara att tillsätta lite extra vatten om det behövs för att få alla ingredienser blandade.

För att dra nytta av alla fördelarna med denna kraftfulla antioxidantjuice rekommenderar vi att du dricker den på morgonen en halvtimme innan frukost.

MER FÖR DIG