Åkommor vi kan bota genom att dricka mer vatten

december 3, 2017
Det är viktigt att betona att det alltid är mycket bättre att dricka vatten på tom mage, mellan måltider. På så sätt stör det inte matsmältningsprocessen.

Visste du att vi skulle kunna förbättra eller bota många åkommor med den enkla goda vanan att dricka mer vatten varje dag?

Vi har hört det så många gånger av läkare, nutritionister, vänner eller släktingar. Ändå har vi fortfarande av någon anledning svårt att hålla fast vid vanan.

I den här artikeln listar vi alla de hälsoproblem som skulle kunna försvinna från våra liv om vi drack minst 8 glas vatten varje dag.

Vad kan vi bota genom att dricka mer vatten?

Här ska vi ta en titt på åkommor som vi kan förbättra eller till och med bota om vi dricker tillräckligt med vatten under dagen.

Förstoppning

Drick vatten mot förstoppning

I många fall kan förstoppning bero på brist på vätska. Det gäller särskilt om man har en fiberrik diet.

  • Genom att dricka mer vatten underlättar du dina tarmrörelser. 
  • Om din avföring är rund, torr och liten är det möjligt att om du dricker mer vatten kommer det hjälpa till att bota förstoppningen utan att du behöver laxermedel.

Hudproblem

Du kan behandla hudproblem som akne, orenhet, eksem eller torrhet genom att bara dricka mer vatten mellan måltiderna. Vatten bidrar till att dra ut de gifter som samlas i kroppen. Beroende på din genetik och andra faktorer kan dessa gifter lämna din kropp genom hudens porer.

Genom att dricka vatten underlättar du för dessa gifter att lämna kroppen genom urinen.

NjurstenDu kan förhindra uppkomsten av njursten genom att dricka mer vatten

Den första rekommendationen som läkare ger för att förhindra uppkomsten av njursten är att dagligen dricka minst två liter vatten med lågt natriuminnehåll.

På så vis ökar du urinproduktionen. Dessutom förhindras den progressiva kristalliseringen av njurstenarna. Således kan du naturligt och gradvis bli av med dem.

Alla som är benägna att lida av njursten på grund av genetiskt arv eller livsstil bör se mycket allvarligt på denna rekommendation.

Övervikt

Dricker man vatten hjälper det även till att minska kroppsvikten på grund av en rad olika anledningar:

  • Först och främst hjälper det dig att avlägsna det vätskeöverskott som samlas i kroppen och som gör att du blir större och tyngre.
  • Det påskyndar även ämnesomsättningen och snabbar upp kaloriförbränningen.
  • Dessutom förbättras matsmältningsprocessen och upptaget av näringsämnen.
  • Det underlättar också tarmtömningen.
  • Det minskar utöver det aptiten och stressen över att småäta hela tiden.
  • Slutligen ökar det svettningen och därmed avlägsnar det gifter och vätskor.

Högt blodtryck

Högt blodtryck kan minskas genom att dricka mer vatten

De som är oroliga för högt blodtryck borde tänka på det! Om du tar för vana att dricka vatten i små klunkar under loppet av en dag skulle du kunna reglera ditt blodtryck utan att behöva några läkemedel.

Det beror på att det ökar urinproduktionen.

Dock måste man komma ihåg att det också är nödvändigt att följa en balanserad diet med lite natrium, liksom att undvika stress och nervositet.

Åldrande

Åldrande är ett resultat av skador på kroppen av fria radikaler. Men bland andra orsaker beror det också på den gradvisa förlusten av vätska i kroppen.

Nyfödda barn består av upp till 80% vatten, medan detta sjunker till 70% i vuxen ålder och kan bli så lågt som 60% hos äldre.

Att dricka vatten bidrar således till att fördröja denna uttorkning och åldringsprocess.

Först och främst ger det en yttre förändring genom att förhindra uppkomsten av rynkor och slapphet i huden. Dessutom påverkar det också internt genom att förebygga åldrandet av cellerna. Det är detta åldrande som gör oss mottagliga för kroniska och degenerativa sjukdomar.

Hur och när ska man dricka vatten?

För att vattnet ska vara gynnande för kroppen ska man dricka på tom mage. Det innebär att man dricker mellan måltiderna.

Annars är det inte lika fördelaktigt, och det kan till och med störa matsmältningsprocessen.

Det är bäst att passa på att dricka när magen är tom. För enkelhetens skull kan du passa på att dricka större delen av ditt dagliga intag under morgonen och eftermiddagen. Men generellt är det egentligen bäst att dricka vatten under hela dagen i små klunkar.

Om du däremot har problem att sova gör du bäst i att sluta dricka redan på eftermiddagen och låta bli att dricka på kvällen.

MER FÖR DIG