8 trick för spektakulärt hår

För att eliminera överflödiga oljor, förebygga mjäll och återställa skalpens naturliga pH-värde kan du göra en hemgjord toner med äppelcidervinäger och vatten.

Oroar du dig över din hårhälsa? Likt många andra kvinnor vill du att ditt hår ska se vackrare och friskare ut. Du måste ta hand om håret varje dag för att det ska se så bra ut som möjligt, och det inkluderar att ta hand om skalpen.

Som tur är finns det gott om behandlingar och produkter som kan hjälpa dig att få skinande och friskt hår. Du kan prova de åtta trick vi kommer dela med oss av i den här artikeln.

Skölj ordentligt

Duscha

För att få skinande hår efter tvätt är det viktigt att du sköljer det väl för att få bort alla spår av schampo. Alla rester får håret att se flottigt och matt ut. Ta dig tid att skölja så mycket som krävs.

Använd rätt borste

De bästa borstarna är gjorda av trä och har naturliga borst som hjälper till att förebygga friss och flygigt hår. När du använder syntetiska borstar kan du bryta hårstråna och få det att se ovårdat ut.

Borsta håret på rätt sätt

Borsta-håret

Om du vill att håret ska glänsa och se friskt ut är det en bra idé att borsta det varje kväll för att aktivera cirkulationen och därigenom stimulera tillväxt. Om du har lockigt hår är det bäst att använda en bredtandad kam eller borsta med naturliga borst för att håret inte ska bli frissigt eller för ”stort”.

Håll topparna friska

Dina hårtoppar klyvs och skadas ofta av solsken, värmeverktyg och andra faktorer. Det må finnas gott om tillgängliga behandlingar som lovar att återställa dem, men det bästa sättet är att trimma dem regelbundet för att ge mer syre åt dina hårsäckar och stimulera ny tillväxt.

Ät bra

För spektakulärt hår spelar dieten en viktig roll. Försök att äta mer livsmedel rika på vitamin E, såsom gröna bladgrönsaker, nötter och avokado. Det är även en bra idé att konsumera mer omega 3-fettsyror från källor som fet fisk, frön, nötter och olivolja.

Drick mer vatten

Drick-mer-vatten

Precis som med din hud är hydrering väldigt viktigt även för ditt hår. Utöver att använda balsam och andra produkter för att tillföra fukt är det viktigt att du själv håller vätskebalansen genom att öka din vattenkonsumtion.

Håll din frisyr enkel och ledig

Att borsta och kamma håret varje dag kan bli jobbigt om du inte tar dig tid att hitta en frisyr som är rätt för din hårform och typ. Om du har svårt att hitta en enkel, ledig frisyr kan du följa dessa enkla steg:

  • Sätt upp hälften av ditt hår med en klämma samtidigt som du försöker lägga in det under resten av håret.
  • Kamma sedan det översta lagret för att ge det lite mer volym.
  • Med en locktång på låg värme tillför du lite form till olika delar genom att ta små sektioner och rulla dem utåt.
  • Som avslutning använder du lite frisyrgelé eller sprej för att sätta det på plats för dagen.

Andra hårvårdstips

  • Bered en mask med avokado och olivolja som du applicerar i håret och låter sitta i 15 minuter.
  • Återfukta ditt hår med kokosolja, framförallt när du har kluvna toppar.
  • Gör en toner med lika delar äppelcidervinäger och vatten, och spreja denna över håret för att minska överflödiga oljor, förebygga mjäll och återställa din skalps pH-balans.
  • Undvik direkt utsättning för solen.
  • Använd en återställande behandling efter varje besök till stranden eller poolen.
Kategorier: Skönhet Tags:
MER FÖR DIG