8 naturliga sätt att bekämpa inflammation och uppblåsthet

Förutom att ha antiinflammatoriska egenskaper kan ingefära hjälpa dig att bränna fler kalorier och gå ner i vikt, så det är bra för att bekämpa uppblåsthet i buken.

Bukinflammation och uppblåsthet är mer än ett estetiskt bekymmer, men de flesta som lider av det fokuserar på utseendefaktorn för att de vill ha en platt och trimmad mage.

Det är oftast ett resultat av matsmältningsbesvär från att välja dåliga livsmedel eller överätande. Det kan också förekomma när din kropp har problem att smälta vissa livsmedel, såsom grönsaker, kött och mejeriprodukter.

Slutligen är premenstruellt syndrom och uppbyggnad av gas i tarmen två andra vanliga orsaker till detta irriterande problem.

Det finns några receptfria läkemedel som bidrar till att minska uppblåsthet och lindra en del av dina symtom, men de är inte 100% effektiva och innehåller kemikalier som kan leda till negativa biverkningar.

Den goda nyheten är att det finns alternativa naturliga sätt att lindra smärta, bekämpa inflammation och minska uppblåsthet utan några risker. Här är våra 8 favoriter.

1. Vatten och äppelcidervinäger

Det är mycket sannolikt att din uppblåsthet och inflammation orsakats av att du ätit mycket sura livsmedel eller en tung måltid.

Äppelcidervinäger kombinerat med vatten hjälper dig att minska syranivåerna i magen, förbättra kroppens övergripande funktion och minska inflammation som följd.

Gör så här

 • Blanda en tesked äppelcidervinäger i 2 dl vatten och drick före eller efter en måltid.

Läs också: Drick äppelcidervinäger och honung varje morgon

2. Kanelte

Kanelte
Kanel är en krydda som innehåller matsmältningsegenskaper som kan bidra till att stödja din kropp i dess avgiftningsprocess samt behandla uppblåsthet och gas.

Gör så här

 • Värm 2 dl vatten och tillsätt en knapp tesked kanel. Låt dra i 10 minuter, tillsätt lite honung och njut.

3. Kamomillte

Kamomill har antiinflammatoriska egenskaper som främjar god tarmhälsa och lindrar magont. Drick det efter lunchen.

Gör så här

 • Värm 2 dl vatten och tillsätt två teskedar torkade kamomillblommor. Låt sjuda i 15 minuter.
 • Stäng av värmen och drick när det svalnat till lagom temperatur.

4. Ingefärste

Ingefära är känt för sina antiinflammatoriska krafter som kan förbättra din hälsa på många sätt. Den bidrar till att minska buksmärtor, bekämpa illamående och snabba upp din ämnesomsättning.

Ingefärste är särskilt rekommenderat för viktminskning eftersom det är termogeniskt, vilket innebär att det förbättrar kroppens förmåga att bränna kalorier.

Gör så här

 • Riv en halv tesked ingefära och tillsätt till 2 dl kokande vatten. Låt dra i 10 minuter innan du dricker.

5. Linfrön

Linfröolja
Tack vare deras stora innehåll av fibrer och essentiella fettsyror förbättrar dessa frön din matsmältning och bekämpar gas för att eliminera uppblåsthet och inflammation.

Gör så här

 • Blötlägg en matsked malda linfrön i 2 dl vatten över natten, och drick på morgonen.

6. Tomater

Tomater har ett mycket högt antioxidantinnehåll som renar kroppen och hjälper till att rensa bort avfall, vilket förbättrar funktionen hos många av dina organ.

Regelbunden konsumtion av tomater rekommenderas för att bränna fett eftersom de också innehåller fibrer och fytonäringsämnen samt en betydande mängd vatten.

Gör så här

 • Mixa fem ekologiska tomater, 1 dl vatten och lite citronsaft. Njut av denna juice närsomhelst på dygnet.

7. Grönt te

Detta är en av de mest kända dryckerna för att minska inflammation och bekämpa fett som byggs upp i buken.

Utöver dessa fördelar innehåller grönt te också en stor mängd antioxidanter som reglerar ditt kolesterol och skyddar dig mot effekterna av fria radikaler.

Gör så här

 • Tillsätt ett par matskedar grönt te till 2 dl kokande vatten. Låt dra i 10 minuter innan du dricker.

8. Ananas- och gurkjuice

Ananasjuice
Denna naturliga fruktjuice kombinerar två vätskedrivande medel som underlättar avlägsnandet av gifter och överflödig vätska för att minska bukinflammation.

Tack vare sitt utbud av näringsämnen, vitaminer och mineraler rekommenderas denna juice för viktminskning och bättre hy.

Ingredienser

 • 3 skivor färsk ananas
 • 2 medelstora gurkor
 • 1/2 tsk mald ingefära
 • 1 dl vatten

Gör så här

 • Lägg alla ingredienserna i mixern och processa tills juicen är slät.
 • Drick utan att sila, antingen på fastande mage eller efter din huvudmåltid.

Fler recept: Smoothies som hjälper dig att trimma magen

MER FÖR DIG