7 livsmedel som kan stärka din diet

februari 18, 2017
Kolhydrater och hälsosamma fetter är viktiga för effektiv viktnedgång. Undvik missuppfattningar om dieter och ta goda beslut angående vad du äter.

När vi tänker på att följa en diet för viktnedgång är den första tanken vanligtvis vad vi måste ge upp.

Folk tänker normalt sett att de måste sluta med olika livsmedel på grund av sin diet, och det leder ofta till stress och ångest. Lyckligtvis är det inte helt sant.

Vissa livsmedel är bättre än andra, men du måste inte helt sluta med viss mat.

Överraskande nog är det viktigt för viktnedgångsprocessen att äta kolhydrater.

Länge ansågs kolhydrater vara dåliga om man ville gå ner i vikt. Många trodde att de var tvungna att sluta äta det helt. Kolhydrater ger nämligen energi, och många trodde att denna energi konverterades till fett.

Men att äta rätt mängd kolhydrater kickstartar metabolismen.

Fortsätt läsa för att reda ut eventuella tvivel du kan ha.

Livsmedel som kan stärka din diet för viktnedgång

1. Fullkorn

fullkorn

Spannmål har ett dåligt rykte när det kommer till dieter. Men de är en utmärkt bundsförvant om du äter rätt sort; framförallt fullkorn är fördelaktiga.

Vi pratar om de spannmål som inte raffinerats. Dessa inkluderar fullkornsvete, havre, dinkel och quinoa. De har högt fiberinnehåll, vilket är fundamentalt för att avgifta och rensa fetter från mag-tarmkanalen.

Läs ingredienserna för vad du köper. Vissa märken säljer livsmedel som gjorts på ”spannmål berikade med fibrer.” Var försiktig, för det är inte fullkorn.

Trots att det är bättre än vanligt spannmål är det inte det bästa alternativet. Bearbetningen gör dem undermåliga jämfört med fullkorn.

2. Frukt

En av de mest irriterande sakerna med konventionella dieter är sockersuget. Men allt socker är inte dåligt; tvärtom så ger det oss energi.

Vad vi måste undvika är tillsatt socker. Detta eftersom de orsakar omedelbar fettansamling.

Frukt ger oss ”bra sockerarter” och syrorna vi behöver för att smälta mat. De bästa är:

3. Avokado

avokado

Vi ansåg det bäst att ge avokado sin egen sektion. Det är en fantastisk källa till hälsosamma, vegetabiliska fetter. Fetterna är nödvändiga för att kroppen ska fungera ordentligt. De håller även balansen i mag-tarmkanalen.

Avokado kan ätas på många olika sätt. Det bästa för att stärka din diet är att byta ut olja mot avokado. Det gör även att du känner dig mätt.

4. Ägg

Likt avokado har ägg hälsosamma fetter. De innehåller även många proteiner. Du kanske till och med associerar det med folk som är ihärdiga och alltid tränar.

De är inte bara bra för de som vill ha väldefinierade muskler.

Ägg kan stärka din diet genom att kickstarta och stärka dina muskler. Det är perfekt för att gå ned i vikt. Du kanske undrar varför? Eftersom starka muskler snabbar upp din metabolism.

Därför går du ner i vikt snabbare, samt får en smalare, mer attraktiv form.

5. Lax

lax

Återigen har vi ett livsmedel som ofta är förbjudet i många dieter. Detta eftersom lax är en fet fisk.

Men lax innehåller hälsosamma fetter. Därför är lax inte en del av problemet, utan en del av lösningen.

Det kan dessutom ge mycket proteiner; vad kan vara bättre för dig?

6. Tonfisk

Tonfisk är bäst att äta färskt. På så sätt får du ut det mesta av fördelarna. Några av dessa inkluderar: proteiner, lite fett och få kalorier.

Många älskar tonfisk på burk, och om du är en av dessa ska du istället försöka hitta tonfisk konserverad i sina egna safter.

Om du vill att fisken ska ha mer fett kan du prova olivolja. Du kan göra det genom att tillsätta oljan tills halva burken blir full. Det passar utmärkt till frukost.

7. Baljväxter

Baljväxter är bra för att stärka din diet. Den huvudsakliga anledningen till det är för att de innehåller stora mängder fibrer.

På många håll tillagas baljväxter i fett, men om du ställs inför en sådan rätt ska du komma ihåg att det finns många recept där ute. Du kan hitta ett som använder baljväxter men också hjälper dig att jobba på figuren.

MER FÖR DIG