6 råd för att leva längre… och ett hemligt recept!

För att leva längre är det viktigt att träna ordentligt och även vila ut. Glöm ej heller bort att kosten är viktig. Undvik att konsumera för mycket socker, mjöl och raffinerade livmsedel.

Vi har förmodligen alla någon gång frågat oss själva vad hemligheten är till att leva längre. Det handlar inte så mycket om någon hemlighet, utan att ha bra livsvanor, och det är vad som gör skillnaden när det kommer till att bibehålla en hälsosam kropp för att leva längre.

Vet du vad du stoppar i dig? Tränar du? Är du på bra humör? Vet du vilka de mest hälsosamma livsmedlen är för din kropp? Om du ännu inte har ställt dig dessa frågor känner du kanske inte till ”hemligheten” till att leva längre.

Råd för att leva längre

Ha en hälsosam kost

En av de främsta principerna för att kunna dra nytta av bra hälsa och leva längre är att ha en hälsosam kost. Det är viktigt att du ökar ditt intag av livsmedel som är rika på antioxidanter, frukter, grönsaker och magert kött. Du bör undvika ett överflöd av kalorier samt socker, mjöl och andra raffinerade livsmedel.

Ät en hälsosam frukost

leva längre

Även om vi pratar om att ha en hälsosam kost vill vi fokusera på frukosten, eftersom detta är den viktigaste måltiden på dagen. Olika undersökningar har visat att en hälsosam frukost är nyckeln till att undvika fetma och problem med diabetes. Denna första måltid snabbstartar metabolismen, förbättrar matsmältningen och ger dig den energi du behöver för att starta din dag.

Träna

Det rekommenderas ofta att man ska träna regelbundet för att leva längre och bibehålla en bra vikt. Träning är nyckeln till att leva längre, eftersom det hjälper oss att få en bättre kropp och ett bättre humör. Man behöver inte träna i flera timmar varje dag; experterna rekommenderar en rutin på 30 minuter dagligen för att lägga till tre år på livslängden.

Sov tillräckligt

leva längre

Att inte sova tillräckligt kan försämra din livskvalitet ordentligt. Det är mycket viktigt att du sover ut för att motverka problem med hälsan, både på en fysisk och mental nivå. Det har visat sig enligt olika studier att sömnbrist är relaterat till en större risk för cancer, hjärtsjukdomar, diabetes och övervikt.

Bibehåll en bra munhygien

Enligt doktor Michael Roizen, i hans bok The real age makeover, kan man lägga till 6,4 år på livslängden om man bibehåller en bra munhygien. Anledningen till detta är att en dålig munhygien kan leda till sjukdomar som exempelvis gingivit. Som en konsekvens av detta orsakas en större förträngning av blodkärlen, vilket är en av de främsta orsakerna till hjärtsjukdomar. Därför är det viktigt att du borstar tänderna flera gånger per dag och använder tandtråd.

Träna mentalt

träna regelbundet

För att leva längre är det mycket viktigt att du har ett aktivt minne för att dra nytta av en bättre livskvalitet. För att uppnå detta bör du träna intellektuella aktiviteter och jobba med saker som väcker din nyfikenhet och din mentala aktivitet.

En cocktail-hemlighet för att leva längre

Utöver att ta dessa ovanstående råd i beaktande för att leva längre kan du även tillreda följande dryck som har egenskaper som är väldigt bra för hälsan.

Denna kraftiga cocktail är något du kan dricka varje dag på morgonen för att skydda hjärtat och artärerna, och genom detta motverka olika kardiovaskulära sjukdomar. Den är mycket enkel att tillreda. Konsumera en mindre mängd av den dagligen för att hålla dig hälsosam och lägga till några år på livslängden.

Ingredienser

  • 2 liter rödvin
  • 200 g honung
  • 100 g nässlor
  • 100 g vildnässla

Tillredning

  • Ta fram en burk och häll i vinet tillsammans med de båda nässeltyperna.
  • Låt denna blandning stå i 24 timmar.
  • Efter denna tid silar du vätskan och värmer upp den på medelvärme.
  • När den börjar koka lägger du till honung och tar därefter bort den från värmen direkt då detta har lösts upp.
  • Häll vätskan i en flaska och drick en liten kopp varje morgon på tom mage.
  • Smaken är utsökt och efter några veckor du märka att du känner dig friskare. Varför inte ge det ett försök?
Kategorier: Nyttiga vanor Tags:
MER FÖR DIG