6 naturliga kurer för att minska hudbristningar

mars 31, 2016
Kakaosmör är rikt på vitaminer och mineraler som hjälper till att fukta huden och stimulera regenerering för att minska hudbristningar.

Hudbristningar uppstår när huden mister sin elasticitet, och nästan alltid när huden har utvidgats för mycket, såsom under graviditet. De formas i hudens mellanlager och kan därför vara svåra att bli av med. Linjerna medför inte någon fara för hälsan, men många letar ändå efter sätt att ta bort dem eller i alla fall minska dem.

Personer med hudbristningar kan märka att de har en rosa eller lila färg, och att de uppstår för att sedan blekas med tiden, men de syns alltid. De uppstår som linjer och i de flesta fall vid områden som ackumulerar fett, som exempelvis rumpan, magen, armarna, benen och brösten.

Även om det idag finns många kommersiella behandlingar som kan hjälpa till att ta bort hudbristningar kan det vara ett bra alternativ att använda naturliga huskurer för att minska dem. Vi kommer här att berätta om 6 olika sätt du kan minska hudbristningar.

Potatisjuice

minska hudbristningar

Potatis har egenskaper som hjälper till att återställa hudens celler och stimulera tillväxt.

Hur gör man?

Välj ut en stor potatis. Skala och riv den. Extrahera juicen och applicera på de drabbade zonerna, alla dagar, morgon och kväll. Låt juicen torka ordentligt på huden och skölj därefter med kallt vatten.

Äggvitor

Äggvitor innehåller aminosyror och proteiner som kan minska hudbristningar. Du börjar se resultat inom några veckor.

Hur gör man?

Vispa en äggvita tills den börjar skumma. Applicera sedan på dina hudbristningar och låt torka. Skölj till sist med ljummet vatten och applicera lite olivolja för att undvika att huden blir torr.

Kakaosmör

minska hudbristningar

Kakaosmör är en väldigt effektiv kur för att minska hudbristningar. Smöret innehåller viktiga vitaminer och mineraler som återfuktar huden och stimulerar regenerering.

Hur gör man?

Köp en stor mängd kakaosmör och applicera på de drabbade zonerna, två gånger per dag (morgon och kväll). Massera tills huden har absorberat krämen.

Mandelolja, socker och citron

Denna behandling återfuktar och tonar huden. Ingredienserna penetrerar huden och hjälper den att minska hudbristningar på kort tid.

Hur gör man?

Ta fram en behållare och blanda en matsked strösocker, 1/2 tesked mandelolja och 1/2 tesked citron. Applicera denna exfoliant på de drabbade zonerna och massera i 10 minuter. Skölj ordentligt och upprepa två till tre gånger per vecka.

Hemmagjord kräm för att minska hudbristningar

minska hudbristningar

För att bibehålla hudens elasticitet och motverka hudbristningar är det mycket viktigt att återfukta huden med speciella näringsämnen som förebygger att den går sönder.

Denna kräm hjälper till att motverka hudbristningar som uppkommer under eller efter en graviditet, och hjälper även de som ofta går upp och ner i vikt.

Hur gör man?

Ta fram en behållare och blanda lika mängder olivolja, vetegroddar och aloe vera. Om du har torr hud kan du lägga till lite minerallera. Blanda allt ordentligt och applicera på de drabbade zonerna. Repetera varje dag, morgon och kväll.

MER FÖR DIG