5 viktiga grundpelare för att hela oss som kvinnor

Vi måste kunna förstå alla våra livscykler för att kunna njuta av dem, och för att kunna leva ut dem fullständigt. Vi måste acceptera de förändringar som kroppen går igenom, och utnyttja varenda ögonblick, för att förverkliga den kraft som ligger i sant kvinnligt helande.

Som du kanske redan vet har livet en tendens att lämna många interna sår som, även om de inte syns från utsidan, jämt måste bäras likt osynliga vikter. De finns kvar med oss varje dag, nästan utan att vi lägger märke till det, och ibland kan de till och med dra oss ner i sjukdom.

I ett samhälle som idag, där vi kvinnor långsamt börjar få tillgång till större makt, frihet och allmänna platser som tidigare bara fylldes av män, finns det ändå vissa saker som förblivit oförändrade.

Kvinnor kan idag göra karriär i alla möjliga typer av yrken, men uppenbar diskriminering finns fortfarande och går att hitta överallt (löneskillnader samt svårare karriärmöjligheter och löneförhandlingar…).

Och som grädden på moset har vi kvinnor ofta den ytterligare ansvarsrollen att ta hand om huset, barnen och ibland till och med eventuella äldre familjemedlemmar.

Det betyder att vi ibland faktiskt glömmer att också ta hand om oss själva. Vi glömmer att hela oss själva som kvinnor.

Idag vill vi att du funderar över ett par grundpelare och vad de betyder för dig.

Nyckeln till spirituellt kvinnligt helande

spiritual-woman

1. Förstå dina cykler

Om livet generellt sett består av faser och cykler så behöver vi bemöta och acceptera det faktum att när det kommer till den kvinnliga naturen går det även där att finna ett större helhetsperspektiv.

 • Kvinnans kropp styrs i grund och botten av menscykeln. Senare i livet går man in i ett stadium som kallas för menopaus, eller klimakteriet.
 • Kom dock ihåg att varje kropp är unik och att varje kvinna har sina egna utmaningar som hon måste försöka förstå bättre.
 • Vissa kvinnor lider av smärtsamma mensperioder, andra av tidigt infall av klimakteriet.
 • Bortom våra menscykler måste vi också bemöta våra livsstadier. Vår ungdom är ett fantastiskt skede som oftast kommer med en hel del misstag.
 • Men så fort vi når en viss mognad gör vi entré i ett nytt stadium som vi behöver leva ut fullständigt. Vi måste även acceptera tidens flyktighet och njuta av detta skede i vilket vi har möjligheten att slåss för nya mål och eftersträva jämlikhet och lycka.
woman

2. Behåll en intuitiv länk mellan det du behöver och det som finns omkring dig

Intuition är inget mer än rösten av ditt medvetande, och den implicita visdomen som du samlat på dig från dina lärdomstillfällen. Därför är dessa magkänslor värda att ta på allvar.

 • Ibland stänger kvinnor med flit av denna intuitiva röst eftersom de är så fokuserade på andra, på sitt eget ansvar och andra påtryckningar.
 • För att kunna hela dig själv som kvinna måste du lära dig att lyssna på dig själv, att förse dig själv efter dina egna behov och att vara intuitiv om allt som finns runt omkring dig.

3. Du är en fullständig person

Den kvinna som ser på sig själv som en ofullständig halva, i behov av en partner som kan ge mening till livet och på så sätt förse henne med lycka, har allt om bakfoten.

 • Den som förlitar sig på någon annan för att bli lycklig har tappat kontrollen över sitt eget liv. Det är inte rätt.
 • Vi är mogna individer, med förmågan att vara lyckliga helt på egen hand. Vi har styrkan som krävs för att kämpa för det vi vill ha och det vi behöver.
 • Kärlek kan dyka upp på de mest oväntade platser och tillfällen, men det betyder inte att du borde stressa för att leta efter den perfekta personen för att göra dig lycklig.

Först måste du bli den människa du vill bli själv, så kommer du se att du är ditt eget bästa sällskap.

4. Ta hand om dig själv varje dag, även om andra kallar dig för självisk

Det här har förmodligen någon gång hänt dig: en eftermiddag blir stressen och allt ansvar så överväldigande att du går in i väggen.

 • När en familjemedlem eller kompis frågade om du kunde följa med dem någonstans, och du sa nej, blev de arga. Låt inte det avskräcka dig. Ibland kan sådana situationer vara så dåliga för dig att du måste skära av problemet från roten, då relationen är det som sårar dig.
 • När du kan ta det steget och befria dig själv från sådana situationer kan det hända att du blir kallad för självisk, för att du tänker på dig själv.

Men bry dig inte om dem. Dessa ord och klagomål är inte mer än ett illvilligt oljud. Ingen är självisk bara för att man tar hand om sig själv, eller för att man sätter upp beskyddande sociala barriärer och gränser. Fortsätt vara dig själv och låt dig inte bli manipulerad av folk i din omgivning.

women-in-a-circle

5. Klistra ihop de där brustna skärvorna

För att kunna hela dig själv som kvinna måste du pussla ihop skärvorna av din brustna själ: alla dina misslyckanden, känslor av övergivenhet, besvikelser…

 • Om du inte gör det så kommer du förr eller senare att samla på dig så mycket tomhet att du slutar känna någon kärlek för livet, och ännu värre: du kommer sluta kunna älska dig själv. Istället kommer du att söka efter mening och livsvilja i folket omkring dig, och förlita dig på dem för din egen lycka.

Så, pyssla om dina sår och dröm nya drömmar. Ta nya vägar i livet med mod och bravur. De där trasiga skärvorna behöver ett starkt lim för att hållas samman, och du kommer finna detta lim med beslutsamhet och härdighet. Det är en otrolig del av det kvinnliga helandet som vi alla måste gå igenom.

Spara

Spara

MER FÖR DIG