5 vårdande och naturliga hårbalsam

Många begår ett misstag när de använder kemiska produkter för att vitalisera hårbotten. Naturprodukter erbjuder alla naturligt positiva egenskaper för att ta hand om ditt hår.

Att göra håret friskare kan markant förändra ditt utseende, men det kräver ordentlig vård. Du bör undvika torrt hår, misskötsel med hårfärgningsmedel, exponering för höga temperaturer, brutna strån och kluvna toppar. Men om något av dessa problem redan blivit verklighet kan du använda några naturliga hårvårdsprodukter för att återställa en hälsosam balans. Många gör misstaget att använda kemiska produkter för att vitalisera hårbotten, men om du vill ha bättre resultat kan du börja använda naturliga behandlingar. I den här artikeln kommer vi att dela med oss av 5 vårdande och naturliga hårbalsam. Du kommer älska dem!

Många av oss missköter vårt hår eftersom vi antingen inte har tillräckligt med tid eller inte tar hand om det på rätt sätt, vilket är anledningen till att det förlorar sin glans och volym när det utsätts för faktorer som väder, sol och användning av plattänger och hårtorkar. Även kosten påverkar hårets hälsa. Lyckligtvis finns det naturliga hårbalsam som kan ge livet tillbaka till håret utan att du behöver upprätthålla en daglig hårvårdsrutin. Denna artikel kommer berätta vilka de är och hur du bereder dem för att få välnärt hår med förnyad vitalitet.

Avokadobalsam

Avokado
Avokado har utmärkta egenskaper för att återställa, mjuka upp och stärka håret, främst tack vare dess höga vitamin- och mineralhalt samt dess stora innehåll av vatten och vegetabilisk olja som möjliggör återfuktning på djupet.

Avokado är en produkt som främjar produktionen av kollagen. Den kan användas för alla typer av hår och hjälper till att förebygga kluvna toppar. För att bereda denna avokadobalsam tar du majonnäs och mixar det med avokado tills blandningen får en grön färg med en konsistens som påminner om guacamole. Applicera detta balsam i fuktigt hår från rötterna till topparna och låt det verka i 20 minuter. Därefter sköljer du ur det och tvättar håret.

Rosmarinbalsam

Rosmarin används för att förebygga håravfall och brutna strån samt tidig uppkomst av gråa hår. Dess olja är bra för torrt hår och är ett bra botemedel mot mjäll. Den är främst bra för att stimulera hårsäckarna, vilket tillåter håret att växa.

Du kan bereda balsam med rosmarinolja genom att tillsätta 1 dl torkad rosmarin till 1 dl solrosolja. Denna blandning värmer du sedan upp, silar och applicerar i håret från rötter till toppar. Låt verka i 15 minuter, skölj ur och tvätta håret.

Honungsbalsam

Honung
Honung är den bästa produkten för att återfukta håret, särskilt lockigt hår. Honung är känt för sina höga halter av vitaminer och enzymer som förebygger torrhet och hjälper till att hålla håret glänsande. För att bereda honungsbalsam för lockigt hår bör du blanda 1 dl honung, 1 dl olivolja och ett ägg. Blanda ingredienserna väl och applicera produkten från rot till topp. Tillåt den att verka i 15 minuter och skölj sedan håret ordentligt.

Äggbaserat balsam

Ägg erbjuder en mängd fördelar för håret tack vare dess protein och goda näringsinnehåll. Det stärker hårsäckarna, vilket ökar hårets volym och glans samt förbättrar dess konsistens och utseende. Detta naturliga hårbalsam framställer du genom att blanda ett ägg med en matsked vatten. Applicera vätskan i håret och låt verka i 15 minuter varpå du sköljer och tvättar håret.

Hemgjort aloe vera-balsam

Aloe vera
Egenskaperna hos aloe vera har använts för hårvård sedan urminnes tider. Aloe vera främjar glans och hårväxt samtidigt som det motverkar mjäll.

Aloe verans gel innehåller en komponent som stärker håret och förebygger håravfall. Likaså är det bra för att behandla fett hår. För bästa resultat bör du använda ett balsam baserat på denna produkt och låta det verka i 30 minuter. Aloe vera-balsam bereder du genom att blanda gelen med lite vatten och applicera blandningen i fuktigt hår. Du bör använda det minst 4 gånger i veckan.

Glöm inte!

Det är viktigt att regelbundet tvätta håret på grund av fettet som finns i schampon, balsam, krämer och kemiska oljor, vilket hindrar håret att absorbera näringsämnen. Naturliga hårbalsam spelar en avgörande roll när det gäller hårvård tack vare deras aktiva egenskaper som du enkelt kan dra fördel av.

MER FÖR DIG