5 medicinalväxter som avgiftar blodet

Känner du dig trött och uppblåst, med torr och tråkig hy? Dessa kan alla vara tecken på att ditt blod är fullt med gifter och avfall, och att vi inte bara har brist på vitaminer utan också att våra celler är packade med substanser som behöver tas bort. Vi kommer berätta om några medicinalväxter som kan hjälpa dig.

Blodhälsa

2-blood-cellssve

Ja, vi vet. Organen som ser till att rensa vårt blod och ta bort alla typer av gifter är njurarna och levern. Så ett bra sätt att hjälpa dem göra sitt jobb är genom att äta en balanserad kost som inkluderar te, vilket kan förbättra rensningsprocessen av blodet.

Det är viktigt att ha friskt blod, då det inte bara hjälper dig att förebygga vissa sjukdomar utan också hjälper dig att undvika torr, tråkig hy och för tidigt åldrande genom att hålla cellerna starka. Därför är det viktigt att kroppen är i bra skick genom att äta alla viktiga näringsämnen du behöver och undvika vitaminbrist, samt att avgifta kroppen då och då för att hålla blodet rent och hälsosamt. I denna artikel kommer vi förklara hur medicinska örter kan hjälpa dig.

Hur kan jag avgifta mitt blod?

Innan vi berättar vilka örter och teer som är bäst för att avgifta blodet vill vi lista vilken mat som kan hjälpa dig, som följande:

  • Hjälpsamma frukter: citron, vindruvor, apelsin, grapefrukt, ananas, blåbär, kiwi, jordgubbar, mm.
  • Grönsaker som avgiftar blodet: vitlök, lök, morötter, selleri, persilja, soja, alfalfa-stjälkar…

Avgiftande örter och medicinska växter

1. Kardborrerot

3-teasve

Detta är en utmärkt avgiftande växt för cirkulations- och lymfsystemen. Du kan hitta det i din lokala hälsobutik, där användandet av kardborrerot är känt för att ha avgiftande egenskaper, förbättra blodflödet, förebygga vätskeretention och svullnad, mm.

Då vi eliminerar gifter genom vår hud och/eller urin sänker vi även mängden urinsyra. Vad mer kan vi önska? Det kanske överraskar dig att veta att kardborrerot gör så mycket mer – det är en utmärkt behandling för artrit, ischias, gikt, hudutslag, acne, halsbränna, njur- och gallstenar, leverproblem, blåskatarr, herpes, feber, diabetes… Du kan dricka upp till två koppar te per dag, och det är tillräckligt att ha i bara en tesked kardborrerot i en kopp kokande vatten. Du kommer märka hur mycket bättre du mår!

2. Fläder

4-tea2sve

Har du hört talas om den här? Fläder är ett utmärkt laxeringsmedel och har även renande och antibakteriella egenskaper. Den minskar svullnader, är en naturlig blodstillande samt antibakteriellt medel, avgiftar blodet, och är bra för njurarna och levern. Du kan hitta fläder i naturaffärer, både i vätske- och tablettform. Drick helst en kopp fläderte efter varje måltid. Det har så många fördelar.

3. Brännässla

5-tea3sve

Du har säkerligen hört om brännässlans otroliga egenskaper. Det finns inget lika bra som en kopp nässelte på eftermiddagen. Nässlor är väldigt effektiva för avgiftning, då de snabbt eliminerar giftiga substanser från kroppen och blodet. Det är vätskedrivande, och likt tidigare växter är det dessutom väldigt bra för njurarna och levern. Utan tvekan är nässlor alltid ett bra alternativ.

4. Maskros

6-dandelion-teasve

Maskroste hjälper dig att eliminera gifter och förbättrar blodcirkulationen, och är väldigt bra att dricka på eftermiddagen. Ha bara i några blommor i en kopp kokande vatten och låt stå i 5 minuter innan du dricker det.

5. Isop

7-hyssop-teasve

Har du någonsin hört om de otroliga egenskaperna hos isop för att avgifta blodet och ta bort skadliga fetter från kroppen? Du kan hitta denna växt i naturaffärer, där de utan tvekan kan berätta för dig om dess otroliga förmåga att hjälpa dig gå ner i vikt och förbättra blodkvaliteten. Det är bäst att dricka två koppar av detta te om dagen, med en tesked isopblad i en kopp kokande vatten.

6. Aloe vera

8-aloe2sve

Alla älskar aloe, en medicinalväxt som är användbar för många krämpor. Dess fördelar inkluderar att stimulera immunsystemet och avgiftning, och det har dessutom bakteriedödande, svampdödande och antivirala egenskaper, för att bara nämna några. Det är dessutom en växt som helar levern och njurarna, vilket såklart är bra för hela kroppen. Det är en utmärkt idé att dricka lite te gjort på aloe varje eftermiddag. Allt du behöver är en tesked av genomskinligt gel från inuti växtens stjälk. Skrapa försiktigt ner gelen i en kopp kokande vatten. När det har blandats väl flyttar du det från värmen och låter det svalna i 5 minuter. Det smakar mycket bättre om du har i några droppar citronjuice – det är väldigt gott!

MER FÖR DIG