5 medicinalväxter som avgiftar blodet

Känner du dig trött och uppblåst, med torr och tråkig hy? Dessa kan alla vara tecken på att ditt blod är fullt med gifter och avfall, och att vi inte bara har brist på vitaminer utan också att våra celler är packade med substanser som behöver tas bort. Vi kommer berätta om några medicinalväxter som kan hjälpa dig.

Blodhälsa

2-blood-cellssve

Ja, vi vet. Organen som ser till att rensa vårt blod och ta bort alla typer av gifter är njurarna och levern. Så ett bra sätt att hjälpa dem göra sitt jobb är genom att äta en balanserad kost som inkluderar te, vilket kan förbättra rensningsprocessen av blodet.

Det är viktigt att ha friskt blod, då det inte bara hjälper dig att förebygga vissa sjukdomar utan också hjälper dig att undvika torr, tråkig hy och för tidigt åldrande genom att hålla cellerna starka. Därför är det viktigt att kroppen är i bra skick genom att äta alla viktiga näringsämnen du behöver och undvika vitaminbrist, samt att avgifta kroppen då och då för att hålla blodet rent och hälsosamt. I denna artikel kommer vi förklara hur medicinska örter kan hjälpa dig.

Hur kan jag avgifta mitt blod?

Innan vi berättar vilka örter och teer som är bäst för att avgifta blodet vill vi lista vilken mat som kan hjälpa dig, som följande:

  • Hjälpsamma frukter: citron, vindruvor, apelsin, grapefrukt, ananas, blåbär, kiwi, jordgubbar, mm.
  • Grönsaker som avgiftar blodet: vitlök, lök, morötter, selleri, persilja, soja, alfalfa-stjälkar…

Avgiftande örter och medicinska växter

1. Kardborrerot

3-teasve

Detta är en utmärkt avgiftande växt för cirkulations- och lymfsystemen. Du kan hitta det i din lokala hälsobutik, där användandet av 6-dandelion-teasve

8-aloe2sve

Alla älskar aloe, en medicinalväxt som är användbar för många krämpor. Dess fördelar inkluderar att stimulera immunsystemet och avgiftning, och det har dessutom bakteriedödande, svampdödande och antivirala egenskaper, för att bara nämna några. Det är dessutom en växt som helar levern och njurarna, vilket såklart är bra för hela kroppen. Det är en utmärkt idé att dricka lite te gjort på aloe varje eftermiddag. Allt du behöver är en tesked av genomskinligt gel från inuti växtens stjälk. Skrapa försiktigt ner gelen i en kopp kokande vatten. När det har blandats väl flyttar du det från värmen och låter det svalna i 5 minuter. Det smakar mycket bättre om du har i några droppar citronjuice – det är väldigt gott!