4 sätt att förbättra din förmåga att bränna fett

Det finns flera sätt att bränna fett. Ett av dem är med en ketogen diet. Det är en kostplan där man äter mycket fett och väldigt lite kolhydrater. Resultatet tvingar din kropp till att påbörja en metabolisk process som kallas ketos.

Under ketos tvingas din kropp bränna fett som energikälla. Det kan antingen vara det fett som är lagrat i kroppen, eller det fett du får i dig.

När det händer börjar din lever producera ketoner, som ger energi till hjärtat och hjärnan.

Minska antalet kolhydrater du äter

Det första steget är att minska ditt intag av kolhydrater till ett minimum. Du bör inte äta mer än 15 till 20 gram om dagen.

På så sätt kan din kropp inte använda glukos eller socker som energikälla. Den går därefter in i ett annat stadium där den får energi från fettsyror och fetter för att fungera.

Glykogen är glukos som är lagrat i din lever och dina muskler. Under denna process slutar glykogen att vara en reserv och blir den primära källan till energi.

Under de första dagarna är det vanligt att man känner sig trött och på dåligt humör. Det är en del av anpassningen till ett reducerat intag av kolhydrater.

Inkludera kokosnötsolja i kosten

olja

Den andra rekommendationen för att bränna extra fett genom ketos är att använda dig av kokosnötsolja i kosten.

 • Kokosnötsolja har fetter som kallas triglycerider, som absorberas snabbt.
 • Din lever omvandlar dessa fetter till ketoner, som är en bra källa till energi.
 • Faktum är att oljan innehåller laurinsyra, som ges till barn med epilepsi. Det hjälper till att påbörja ketos utan behovet att minska intaget av kolhydrater.

Få i dig mer hälsosamma fetter

Ett annat steg för att bränna extra fett är att inkludera hälsosamma fetter i din dagliga kost. Dessa kan inkludera:

Kom bara ihåg att du bör balansera mängden du intar. Om du vill gå ner i vikt kan ett för stort intag av fetter öka ditt kaloriintag.

Det är också viktigt att de fetter du väljer är så naturliga som möjligt. Det hjälper med att minska ditt intag av kemiska produkter.

Öka intaget av protein

kött

Det är viktigt att bibehålla ett högt proteinintag när man vill bränna extra fett.

Behovet kommer från faktumet att din lever får aminosyror genom nedbrytningen av protein. Dessa aminosyror är nödvändiga för att producera det glukos som behövs för att omvandla ketoner till användbar energi.

Protein är också en viktig del av den muskelrörelse som uppstår när man går ner i vikt, eftersom man kan förlora muskelmassa under processen.

Fördelar med en ketogen diet

 • Du går ner i vikt snabbt genom att använda lagrat fett som energikälla.
 • Det hjälper dig att metabolisera kolhydrater när de är nya och gradvis inkluderas i din diet.
 • Med ketos lär sig kroppen att använda fett mer effektivt, och denna effekt kan bibehållas över tid.
 • Den ketogena dieten ger dig mindre ångestkänslor att äta mer, eftersom du fortfarande får i dig mycket hälsosamma fetter.

Möjliga bieffekter av en begränsande diet

Alla dieter kommer med en viss risk. Även om den ketogena dieten är naturlig och lär dig att äta bra kan den även komma med vissa bieffekter från de förändringar du behöver göra i din kost.

De vanligaste bieffekterna är:

 • Yrsel och huvudvärk, vilket kan visa sig efter den tredje dagen. Det händer för att din kropp behöver glukos för att fungera.

Ketonkropparna kan även ge upphov till vissa förändringar när de börjar verka. Anpassningsprocessen kan göra dig yr när du reser dig upp eller rör dig snabbt.

 • Dålig andedräkt eller en metallsmak i munnen. Det är vanligt att en hög nivå av ketonkroppar i kroppen bränner extra fett på detta sätt.
 • Urin med en stark doft. Det beror på att du har ketoner i din urin.
 • Överdrivet svettande. Precis som med urin är överdrivet svettande ett av sätten som kroppen gör sig av med ketoner på.
 • Kalciumbrist. Det finns en relation mellan ett högt intag av protein och en förlust av kalcium genom din urin.

Anledningen till det är antalet syror som behövs för att bryta ner protein. Benstabiliteten är väldigt känslig för din kropps syrabalans.

För att undvika det bör du se till att ta kalciumtillskott.

Bilder: wikiHow.com

Kategorier: Viktminskning Tags:
MER FÖR DIG