4 Kaloririka Drycker Man Bör Undvika

maj 9, 2015

Som vi alla vet konsumerar vi många produkter dagligen som inte är så värst hälsosamma. Faktum är att de kan orsaka allvarliga skador på vår hälsa. Med tanke på detta är kalorier ett av de skadliga element som vi bör oroa oss för. Nedan kommer vi att förklara för dig varför du bör vara försiktig: Se upp! Nedan följer de kaloririka drycker man bör undvika.

Kalorier kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Det mest välkända är fetma, som har blivit ett av de vanligaste hälsotillstånden runt om i världen. Dessa kalorier kan även orsaka sjukdomar som diabetes, eller allvarliga kardiovaskulära problem.

Läsk

Läsk är utan tvekan en av de allvarliga drycker man bör undvika. Anledningen till detta är att läsk innehåller ofantliga mängder socker och kalorier, vilka kan orsaka fetmarelaterade problem samt diabetes. Det är därför alltid bäst att man håller igen med konsumtionen av dessa drycker, eller väljer drycker med en låg nivå av kalorier.

Alkoholhaltiga Drycker

Att dricka för mycket alkohol kan också orsaka allvarliga skador på hälsan. Som vi alla vet; när vi dricker alkohol går våra kroppar genom en kemisk process där alkoholen omvandlas till socker. Alkoholhaltiga drycker innehåller därför många kalorier som bland annat kan orsaka fetma. Vi blandar även ofta alkohol med andra typer av drycker, vilket vidare ökar skaderisken.

Att konsumera dessa drycker med måtta har dock sina fördelar, speciellt när det kommer till öl och vin. Men du bör förstås inte överdriva. Om du dricker alkohol blandat med någon typ av läsk är det lämpligt att du dricker ett glas vatten mellan varje drink.

Drycker man bör undvika - öl

Juice

Juicer är vanligtvis hälsosamma, men om man dricker mycket kommer man att få i sig stora mängder socker och därför kalorier. Detta är anledningen till att du bör vara försiktig då du köper dessa drycker, speciellt ifall de är halvfabrikat.

Det är alltid bäst att göra sin egen juice och försöka undvika att lägga till socker. Om du måste lägga till socker, använd någon form av kalorifri naturlig sötsättare, som stevia.

Milkshakes

Även om de är utsökta innehåller milkshakes ofta en stor mängd socker och kalorier. Faktum är att det kan vara ännu värre ifall du gör den med mjölk. Milkshake är därför en av de drycker du bör undvika eller i alla fall minska in på. Du kan även välja att göra din egen shake med väldigt lite socker eller med någon typ av sötsättare.

Drycker man bör undvika - milkshake

Kafé-drycker man bör undvika

Under de senaste åren har det börjat säljas mycket drycker på kaféer. På dessa ställen kan du inte bara hitta en vanlig kopp kaffe, utan även drycker som innehåller stora mängder socker och kalorier. Exempelvis, vissa av dessa drycker har vispad grädde på toppen, kakor eller någon form av sötsak. Att dricka dem regelbundet är förstås skadligt för hälsan.

MER FÖR DIG