4 anledningar & situationer när vi inte borde ha sex

december 12, 2016
När sex blir en tvångsmässig aktivitet förloras njutningen, och det kan utgöra ett problem.

Sex är roligt och hjälper oss att bli mer tillfreds med oss själva. Så att undertrycka åtrån eller inte låta oss själva njuta av det är absurt.

Trots de många gånger vi upprepat hur positivt det är har dock allt en negativ sida, och sex är inget undantag.

Läs även: 5 olika typer av orgasm och hur du når dem

1. När någon är otrogen

otrohet

Oavsett om du är den som är otrogen eller om du blivit bedragen ska du inte låta otroheten fortsätta om du anser det vara negativt för förhållandet.

Din självkänsla undermineras och du blir ledsen och mår väldigt dåligt när du tänker på den andra personen. Om du tolererar en otrohet utan att ha godkänt den samlar förhållandet dessutom på sig förbittring och hat.

Det är därför viktigt att lägga alla korten på bordet. Kanske kan du prata med din partner om ett öppet förhållande eller hitta en annan lösning?

Det värsta man kan göra är att dölja otrohet. Från dag ett måste ett par vara öppna med varandra. Det finns de som är inkapabla att vara monogama, men istället för att fejka det måste man vara ärlig.

2. För att få kärlek

Har du någonsin varit känslomässigt beroende? Hade du en svår barndom som saknade tillgivenhet? De som inte haft en stabil familjemiljö har ofta problem med förhållanden senare i livet.

Det är inte det att du inte gillar sex, utan bara att du vill ha sex för att få den kärlek du saknar så mycket. Det blir en drog, ett beroende som skapar ångest när du inte tillfredsställer det.

Denna typ av situation utvecklar känslomässigt beroende och till och med ovan nämnda otrohet. Eftersom partnern inte längre tillfredsställer den tillgivenhet man kräver söker man den hos andra människor.

Missa inte: Medberoende i förhållanden: Band som sårar

sammanbundet-par

I det här fallet är det viktigt att ta hand om roten på problemet utan att föda det med doser av sex som bara kommer göra att du känner dig lika tom.

En person som använder sex för att få tillgivenhet hamnar ofta i giftiga förhållanden och ägnar sig inte åt älskande, bara beroende. Det kan orsaka mycket större skada eftersom det inledande problemet kvarstår.

3. Du är en sexmissbrukare

Precis som alla missbruk är det negativt att vara beroende av att ha sex, och det måste lösas. Det är känt som hypersexualitet, eller hypersexuell störning.

Hypersexuella kan inte tillfredsställa sitt behov av sex. Därför är de vanligtvis promiskuösa i sin jakt på njutning.

Detta tvångsmässiga behov kan ge dem stora skuldkänslor, känslor av tomhet, frustration och förlust av självkänsla.

Missbrukaren njuter aldrig av det, eftersom all njutning förloras i samma sekund som det blir en tvångsmässig handling.

Var försiktig! 5 överraskande saker som orsakar ångest

kvinna-smeker-mage

4. För att undvika problem

Har du någonsin hört ett par gräla medan de har sex? Många använder det som en lösning på sina problem.

Den stora lögnen ligger i att det inte får önskat resultat. Problemen förblir dolda under en tillfredsställande upplevelse.

Om sex är vad du tänker på när ni grälar eller upplever meningsskiljaktigheter måste du sluta med det.

Det kommer få långsiktiga effekter på förhållandet eftersom stunden kommer komma när lösningen inte längre uppfyller sin funktion.

Innan du går, upptäck: Kan tiden verkligen läka allt?

hander-pa-varandra

Har du någonsin använt sex av någon av ovan nämnda anledningar? Även om de löser dina problem för tillfället kommer konsekvenserna som följer vara värre.

Det är viktigt att vi inte följer våra sexuella impulser i dessa situationer.

Vill du lägga till någon situation när man inte borde ha sex?

Spara

MER FÖR DIG