3 Skönhetstrick Varje Kvinna Bör Veta

juni 1, 2015

Det är ibland lätt att man spenderar för mycket pengar på skönhetsprodukter, i förhoppningen att de ska ge mirakulösa effekter. Men stora mirakel existerar inte. Det är anledningen till att det är bra att kunna några enkla skönhetstrick, som är både ekonomiska och som du kan använda varje dag. Skulle du vilja veta mer?

Naturen är ofta en perfekt allierad för oss eftersom den ger oss produkter som citron, socker, aloe eller avokado. Att känna till dem är en stor hjälp då det kommer till att ge bra resultat för varje kvinnas grundläggande behov. Så här kommer ett par skönhetstrick som vi tror att du kommer att tycka om.

Skönhetstrick 1: Hälsosammare, fylligare läppar

läppar

Jag är säker på att detta har hänt dig innan: du vaknar upp på morgonen och precis då du är på väg att lägga på lite smink, märker du att dina läppar är torra och håller på att spricka. Det finns både enkla och ekonomiska kurer som kommer få din mun att se fylligare och hälsosammare ut. Notera dessa skönhetstrick, som är både enkla och användbara:

  • Då du går till sängs på natten, kolla på dina läppar. Om du märker att de har sprickor och verkar vara slitna, behöver du lägga på lite läppbalsam eller vaselin. Efter detta, lägg på socker. Ju större sockerkornen är desto bättre.
  • Ge nu dina läppar en liten och nätt massage. Tack vare sockret kommer detta att exfoliera död hud på din mun. Då du är klar, skölj av med varmt vatten. Ta sedan på mer vaselin eller läppbalsam så att det får verka under natten.
  • På morgonen då du vaknar, koka en dl vatten med kamomill och massera detta på läpparna. Detta vatten bör vara varmt. Detta kommer att förbättra cirkulationen och dina läppar kommer att se friskare ut, de kommer inte att ha någon flagig hud, och de kommer att ha en vacker färg.

Skönhetstrick 2: Säg adjö till kluvna hårtoppar

hår

Ibland då du kollar på dig själv i spegeln kan du se att slutet på hårtopparna har kluvits i två delar. Anledningen till detta är generellt användning av hårtorken, utsättande för sol, användning av färg och även dålig kosthållning. Att bli av med kluvna hårtoppar, och därmed förbättra ditt hårs utseende, är ganska så enkelt med detta skönhetstrick. Allt du behöver är mandelolja.

  • Mandelolja ger näring och har förmågan att läka. Du hittar den i affären eller på apoteket, och den är för det mesta inte dyr alls.
  • För att läka dina kluvna hårtoppar utan att behöva klippa håret, bör du applicera mandelolja på ditt hår under natten. Ditt hår bör vara torrt. Lägg lite olja i dina händer och massera nätt topparna på ditt hår. Ta sedan på dig en hatt eller en scarf för håret, som kommer att hålla det samman. Om du har problem med detta under tiden du sover så kan du istället göra det på morgonen, så länge som du har oljan i ditt hår under två timmar. Tvätta sedan som du normalt hade gjort. Om du gör detta skönhetstrick under 15 dagar kommer du att börja se skillnad.

Skönhetstrick 3: Hälsosam, vacker och felfri hud

hud

Hudens skönhet är en reflektion av din inre hälsa, både den fysiska och emotionella. För att få en bra hud krävs det att man har en bra kosthållning, korrekt återfuktning och att man sover minst 8 timmar per dag. Utöver detta finns det enkla skönhetstrick som du kan använda från dag till dag:

  • Reducera hudfläckar:

Du kan göra detta genom att använda tomatjuice och mjölk. Ta en tomat och extrahera juicen med en kniv. Lägg detta i en skål och lägg till lite vatten för att ta bort syrligheten. Detta kommer förhindra att den irriterar dig. Ta nu tre matskedar varm mjölk. Rör sedan ihop allt detta och ta en bomullsboll. Fukta den sakta och applicera denna blandning på de områden på ditt ansikte med hudfläckar. Låt det verka under 15 minuter, och tvätta sedan ditt ansikte med färskt vatten. Repetera denna process minst två gånger per vecka och du kommer att märka hur fläckarna blir färre.

  • Exfoliera huden på ditt ansikte

Då en exfoliering görs ordentligt kommer de döda hudcellerna försvinna, och ditt ansikte kommer att se betydligt vackrare ut. Vi har en fantastisk kur för detta: jordgubbar och naturell yoghurt. Ta tre jordgubbar och blanda dem med naturell yoghurt. Gör en jämn blandning. Applicera sedan på ditt ansikte genom att massera i cirkulära rörelser, uppåt från din haka till dina kinder, från dina kinder till området vid dina ögon, och sedan tillbaks under ögonen. Gör detta under 15 minuter och tvätta sedan ditt ansikte med färskt vatten. Om du repeterar detta under 5 dagar i rad kommer ditt ansikte att se betydligt vackrare ut.

  • Glödande ansikte:

Tack vare kamomill kan du återaktivera cirkulationen till ansiktet, ge det bättre lyster och få det att se mer tonat ut. Detta är en klassisk kur som är enkel att göra. Allt du behöver göra är att koka vatten tillsammans med en påse kamomill. Då vattnet kokar, ta av det från värmen och lägg detta avkok i kylen tills det har svalnat. Under tiden, rengör ditt ansikte med renande mjölk. Din hud måste vara fri från skräp då du applicerar kamomillen. Då avkoket har svalnat, fukta en bomullsboll som om det vore en tonic. Applicera därefter på området under dina ögon, och på eventuella vaglar, om du har några. Kamomillen kommer att motverka utmattning, återaktivera cirkulationen till huden, och kommer att ge dig ett glödande ansikte. Gå inte miste om detta fantastiska och ekonomiska skönhetstrick.

Bilder: Michael Haegele.
MER FÖR DIG