11 ingredienser du aldrig ska ha i kylskåpet

Trots vad många tror ska du aldrig lägga brödet i kylskåpet, då det enda du gör är att snabba på förruttnelsen oc hjälper mögel att växa.

Det är sant att kylskåpet är det bästa stället att förvara många ingredienser vi köper i affärerna och på marknader, speciellt mat som vi vet att vi inte kommer äta på en gång. Men det finns viss mat som vi aldrig borde lägga i kylen, för när det kyls ner förlorar det vissa av dess egenskaper så som textur och de kan till och med ruttna fortare.

Du kanske förvarar så mycket mat som möjligt i kylskåpet utan att du inser att det förändrar dess smak och textur. Om du inte är säker på vilken mat du borde och inte borde lägga i kylen, läs vidare. Vi kommer nämna några av dem så att du kan ändra på det.

Lök

Det bästa sättet att förvara lökar på är att lägga dem på ett svalt, torrt ställe i rumstemperatur. Lökar kan lätt bli en grogrund för bakterier om de inte förvaras ordentligt, och i kylen kan dessa bakterier lättare föröka sig. Enligt National Onion Association (NOA) i USA borde lökar förvaras i sina skal och de behöver mycket luft för att kunna andas. Den enda gången de borde förvaras i kylen är om de redan skalats och skurits, i vilket fall de borde ligga i en lufttät påse.

Tomater

Om vi förvarar tomater i kylen förlorar de sakta sin textur och så småningom märker vi att de har mindre smak än när de köptes. Enligt National Institute of Agricultural Research reduceras tomaternas halter av socker, syror och andra fördelaktiga ämnen när de utsätts för kallare temperaturer, som till exempel i kylskåpet.

2-tomatoessvenska

Potatis

När du lägger potatis i kylen blir de mjuka och förlorar sin originalsmak. Potatisar borde förvaras otvättade på ett svalt, torrt, välventilerat ställe, eftersom det kan börja växa svamp på dem i fuktiga områden.

Kaffe

Som med så mycket annan mat borde det förvaras i ett svalt, torrt ställe. Om du lägger det i kylskåpet förlorar det både smak och lukt. Utöver det absorberar kaffe lätt lukter från annan mat. Det rekommenderas att du förvarar kaffe i en lufttät burk och på ett mörkt ställe om möjligt.

4-honeysvenska

Avokado

Att förvara avokado i kylskåpet gör bara att frukten inte mognar lika snabbt. De flesta av oss äter hellre mogna avokado, så se till att förvara dem i rumstemperatur.

Bröd

Ett av de vanligaste misstagen konsumenter gör för att öka livslängden på mat är att lägga brödet i kylskåpet. I verkligheten gör det faktiskt så att brödet blir dåligt snabbare. Det gör att brödet åldras fortare och kan även hjälpa mögel att växa. För att göra så att ditt bröd håller längre borde du förvara det i rumstemperatur på ett svalt torrt ställe.

6-pineapplesvenska

Flingor och pasta

Flingor och pasta förvaras bäst på ett svalt torrt ställe vid rumstemperatur. Låga temperaturer, så som i kylen, kan göra att de förlorar smak och kan resultera i en äcklig smak eller textur.