10 vanor hos hälsosamma par

Det talas inte ofta om det, men kontakt mellan händer producerar behagliga känslor som hjälper till att bibehålla tillfredsställelse och lycka hos ett par.

Det sägs att två personer alltid är lyckligare när de kan upprätthålla essensen av sin kärlek och respekten för varandra, även när de genomgår tuffa tider. Förhållanden är aldrig lätta och de kräver mycket mer än kärlek för hålla i sig under långa perioder eller livet ut.

Det må inte finnas någon magisk trollformel för att bevara lyckan ett par delar, men Mark Goulston – psykolog, konsult och internationell talare – avslöjade tio goda vanor hos ett hälsosamt par i tidskriften Psychology Today, och beskrev hur varje vana stärker det känslomässiga bandet mellan personerna i ett förhållande.

Gå till sängs samtidigt

När ditt förhållande precis börjat är det normalt att vilja gå till sängs samtidigt och dela denna speciella tid vid slutet av dagen. Att fortsätta med denna vana även efter att åren gått är en av hemligheterna till ett starkt förhållande och att bibehålla lycka.

Goulston föreslår att samtalen och kroppskontakten när man går till sängs tillsammans förbättrar kommunikationen mellan båda parter och hjälper till att bevara sexlusten.

Lyckligt-par

Vårda gemensamma intressen

När ett par först träffas kan de inse att de har väldigt få gemensamma intressen. Det betyder inte att de inte passar för varandra; tvärt om kan det vara ett tillfälle för båda att börja göra saker tillsammans och komma bort från den vanliga rutinen.

För att förhindra att förhållandet inte blir ett medberoende är det viktigt att respektera den andres utrymme och att varje person har aktiviteter som de kan ägna sig åt själva.

Läs även: 8 tecken på att din partner är otrogen mot dig

Gå hand i hand

Trots att det ofta ignoreras kan handhållning etablera en unik koppling mellan dig och din partner. Kontakt mellan händer producerar behagliga känslor som hjälper till att bibehålla lyckan i förhållandet.

Goulston rekommenderar att man alltid går sida vid sida och håller händer, istället för att en person går före medan den andra faller tillbaka eftersom de är långsammare eller stannar för att titta på något.

Hålla-händer

Lär dig tillit och förlåtelse

Ett pars förening kan hotas av meningsskiljaktigheter, gräl, bråk, missförstånd, vrede och andra faktorer som inte verkar ha en lösning i stridens hetta.

För att förhindra att detta påverkar er lycka måste ni lär er att tala med varandra och kontrollera era negativa känslor innan ni slänger ur er sårande ord eller gör något ni kommer ångra.

Det bästa sättet att röra sig framåt är att undvika utbrott och försöka förlåta och lita på varandra. Dessa två ingredienser utgör basen för ett långt förhållande.

Fokusera på parets kvaliteter

Att ta upp brister hos din partner är aldrig hälsosamt, och det enda det kommer resultera i är att förhållandet går under.

Det är viktigt att fokusera på era kvaliteter som en enhet och försöka belysa dem så ofta som möjligt.

Använd kramar för att förenas

Kraften hos en kram är fantastisk, och i ännu större utsträckning när det är med en partner. Enligt experter ”kommer huden ihåg bra beröring (kärlek), dålig beröring (felbehandling) och ingen beröring (försummelse).”

Givetvis har lyckliga förhållanden gott om bra beröring, som utdelas efter en hård dag på jobbet, när man kommer hem efter en frånvaro eller helt plötsligt utan förvarning.

Barn

Att säga ”jag älskar dig” och ”god morgon” varje morgon

För att börja dagen på bästa sätt och vårda värderingar som tålamod, respekt och kärlek finns det inget bättre än att upprepa dessa två fraser varje morgon. Visst måste allt bevisas med handling, men kraften hos dessa ord ger styrka och uppmuntran, och med dem kommer ni förnya era löften om och om igen.

Ta en titt på denna artikel: 5 dygder alla romantiska förhållanden bör ha

Säg god natt

Att säga god natt hjälper er att avsluta dagen på bästa sätt och visar att du vill det bästa för din partner, trots dagens svårigheter, hur trött du är eller potentiella problem som tynger ner ditt sinne.

Att ringa under dagen

Så länge upprepade samtal eller SMS inte är för att försöka ”kontrollera” din partner säger Goulston att dagliga samtal kan vara en vana som håller medlemmarna i paret närmare varandra när de inte kan träffas fysiskt.

Telefon

Var stolt över att ses som ett par

Lyckliga par tenderar att visa sin kärlek socialt och när de är ute bland folk. Utan att störa personerna omkring dem kan par hålla händer och dela en kram, en kyss eller ett annat tecken på kärlek för att visa världen att de har ett speciellt band.

MER FÖR DIG