10 fördelar med att dricka juice på taggannona

oktober 20, 2017
Har du någonsin provat taggannona? Om inte kommer här 10 anledningar till varför du borde det!

Taggannona, även kallad guanabana eller graviola (som går att köpa här), är en tropisk frukt som är rik på vitaminer (C, B1 och B2) såväl som mineraler (magnesium, kalium, koppar och järn) som stärker kroppen – det är näringsämnen du också hittar i juice på taggannona.

Juicen är påtagligt rik på fibrer, vilket snabbar upp matsmältningsprocessen. Frukten kanske inte är så lätt att hitta, men den är god och perfekt att använda till olika drycker och juicer.

Här kommer tio fördelar med att dricka juice på taggannona.

1. Förebygger cancer

Det är bevisat att juice på taggannona hjälper till att förebygga cancer och andra maligna tumörer.

Vidare är det en av få naturliga kurer som har visat sig vara effektiv för att förebygga alla typer av cancer – speciellt bröst-, grovtarm-, prostata- och lungcancer.

 • Juice på taggannona erbjuder antioxidativ verkan för kroppen, vilket hjälper till att eliminera gifter som orsakar kroniska sjukdomar, såsom cancer.
 • Av den anledningen är det rekommenderat att ta juice på taggannona som en naturlig behandling som kompletterar medicinska procedurer för personer med cancer.

2. Perfekt för att gå ned i vikt

Smoothie på taggannona

Frukten hjälper dig med viktnedgång eftersom den innehåller få kalorier. 100 gram innehåller endast 65 kalorier.

Så en juice gjord på taggannona kan hjälpa dig att gå ned i vikt.

Ingredienser

 • 1 mogen taggannona
 • 350 ml kondenserad mjölk eller vatten
 • 1 tesked muskot (valfritt)
 • 1 matsked vanilj (valfritt)
 • 1/2 tesked riven ingefära (valfritt)
 • 1 matsked honung (valfritt)

Beredning

 • Skala frukten och lägg i en skål med mjölken.
 • Pressa frukten med händerna så att safterna blandas med mjölken (”degen” måste tas bort).
 • Om du tycker det är för komplicerat kan du göra det med en mixer, men då måste du sila juicen för att få bort fröna och de fibrösa delarna av frukten.
 • Tillsätt sedan de kvarvarande ingredienserna efter smak.
 • Juice på taggannona är mäktigare om du dricker den kall eller med is.

3. Skyddar dina organ och saktar ned åldrande

Taggannona hjälper till att förebygga nervskada och håller hjärtat friskt.

 • Tack vare sitt innehåll av vitamin B1 kan frukten snabba upp din ämnesomsättning, vilket hjälper dig att få bra blodcirkulation och blodtryck.
 • Vidare är innehållet av vitamin B12 nödvändigt för att producera kroppsenergi, vilket får nervsystemet att fungera och håller hjärtat friskt.
 • De stora mängderna vitamin C gör frukten till en utmärkt antioxidant. Därför ökar den kroppens motståndskraft och saknar ned åldrandeprocessen.

4. Förebygger influensan

Färsk taggannona

Tack vare sitt bidrag av vitamin C kan taggannona även hjälpa till att förebygga och motverka influensan och förkylningar.

Det har även en positiv påverkan på immunförsvaret, eftersom det ökar dina försvar för att hjälpa dem hantera virus och bakterier.

5. Stärker benen och förebygger osteoporos

Tack vare sitt bidrag av fosfor och kalcium är frukten bra för att försäkra god ben- och tandhälsa.

Det är starkt rekommenderat att kvinnor som genomgår klimakteriet dricker juicen eftersom den skyddar benen från densitetsförlust, vilket kan hända när östrogenproduktionen minskar.

6. Tar hand om din lever

Förbättra din leverhälsa

Att regelbundet äta taggannona är ett hälsosamt sätt att stödja funktionen hos både levern och gallblåsan.

De många antioxidanterna främjar reningen av ovan nämnda organ och hjälper till i smältningsprocessen av fetter, så att levern kan arbeta i perfekta omständigheter.

7. Det är ett nyttigt val för personer med diabetes

Sockerarterna i frukten är enkla att ämnesomsätta, och deras beståndsdelar hjälper till att bekämpa samt stabilisera toppar i blodsockret.

Osötad juice på taggannona är ett väldigt naturligt val för personer med diabetes efter det erbjuder nödvändiga kalorier utan att förändra sockernivåerna.

8. Reglerar tarmtransiten

Problem med magen

Tack vare sitt innehåll av naturliga fibrer kan juice på taggannona bekämpa förstoppning.

Å andra sidan är juicen även användbar för att återställa och ta hand om tarmfloran, vilket optimerar ditt matsmältningssystem.

9. Hjälper dig att somna

Många som lider av sömnlöshet råds att äta taggannona för att bekämpa sömnstörningar. Detta eftersom den hjälper till att ge dig fridfull och vilsam sömn.

Den är även rekommenderad för ängsliga eller stressade människor eftersom den innehåller näringsämnen som agerar på nervsystemet. Den fungerar dessutom som ett naturligt lugnande medel.

10. Ger dig mer energi

Taggannonajuice

För att inte behöva vända sig till kommersiella energidrycker och dylikt är det värt att tänka på att taggannona kan vara en nyttigare källa till energi.

Detta tack vare den avsevärda mängden fruktos – en naturlig sockerart som kan aktivera kroppen både fysiskt och mentalt.

Vi råder dig att äta frukten eller dricka juicen till frukost för att påbörja dagen med energi.

MER FÖR DIG