Hur Man Går Ner i Vikt med Malda Linfrön

Malda linfrön

Har du någonsin hört om de fantastiska fördelarna med linfrön? De har blivit en av de mest populära matvarorna under de senaste åren. De har fantastiska näringsgivande egenskaper och är även ett perfekt kosttillskott för att gå ner i vikt. Skulle du vilja veta mer? Oroa dig inte, vi kommer att berätta allt du behöver veta i denna artikel.

Linfröns fördelar vid viktminskning

Linfrön är ett sädesslag. De är en naturlig källa med omega-3, antioxidanter, vitaminer och mineraler, vilka fås från linväxten. Den kommer ursprungligen från Egypten, och konsumeras i princip hela världen. Du hittar den i oljor, piller, som hela frön och malen.

I detta fall, för att kunna dra nytta av dess egenskaper för att gå ner i vikt, kommer vi att använda malda linfrön. Om du undrar varför, så är svaret enkelt: oljan tenderar att oxideras och den har stora mängder omättat fett. Så du bör alltid köpa dem hela, och sedan mala dem hemma för att få dina malda linfrön. Det är väldigt enkelt!

Hälsofördelar

linfrön2

 • Linfrön är en fantastisk källa av kostfiber som inte bör förbises. De kan även enkelt inkluderas i dina måltider.
 • Denna lösliga fiber reglerar blodtrycket, reducerar blodsockernivåerna, minskar inflammation och skyddar även bakteriefloran så att den bättre kan uppta näring.
 • Linfrön innehåller Omega-3, som är en viktig fettsyra för din hälsa. Den innehåller basisk linolsyra som skapar anti-inflammatoriska eikosanoider som hjälper till att motverka artrit, eksem och astma…
 • En av de mest välkända användningarna är förstås behandling av förstoppning. Om du är förstoppad så bör du konsumera malda linfrön med mycket vätska.
 • Studier har också visat att linfrön kan hjälpa till med att behandla divertikulit, men bara ifall det är i ett tidigt skede.
 • Det är även en bra avgiftare, som hjälper till att rena tarmarna.
 • De reducerar kolesterol och skyddar cellerna från att koagulera, arytmi etc.
 • Linfrön är bra för att behandla de effekter som uppkommer vid klimakteriet, tack vare dess innehåll av flavonoider.
 • Linfrön är dessutom rika på vitamin B, magnesium, mangan, fosfor och tiamin…och har så lite kalorier!

Malda linfrön för viktminskning

Gå-ner-i-vikt

Att konsumera malda linfrön hjälper till att skapa en känsla av mättnad i magen. De reglerar kroppen och bidrar med nödvändiga näringsämnen.

Malda linfrön har perfekta egenskaper för viktminskning, speciellt med tanke på dess fettförbrännande element. Deras fiberinnehåll är väldigt mättande, och de är även rika på Omega-3. De är perfekta för att bryta ned fetter och eliminera de som inte är nödvändiga.

Men…hur kan man konsumera linfrön?

Sallad

 

Det är väldigt enkelt. Malda linfrön kan användas i sallader och annan mat, eller lösas upp i vatten eller juicer och drickas innan frukost. Du bör även tänka på att linfrön frekvent används som ett substitut för ägg i många recept, bara lägg till en matsked linfrön tillsammans med tre matskedar vatten för varje ägg. Det är viktigt att du kommer ihåg att malda linfrön reducerar tillagningstiden, vilket gör att din mat tillagas snabbare.

Härunder kommer vi att ge dig några exempel på hur du kan använda malda linfrön. Kom ihåg att, tack vare dess mättande effekter och höga näringsinnehåll, kommer du att kunna undvika snacks mellan måltider och äta vad du vill utan överfyllda tallrikar. Det viktiga är att du äter en hälsosam kost, med fiber, protein, grönsaker, frukt…allt du behöver göra är att lägga till malda linfrön.

 • Du kan lägga till malda linfrön i din apelsinjuice vid frukosten. Lägg exempelvis i två matskedar.
 • Om du gör en kopp av frukt, lägg till två matskedar.
 • Du kan även göra en god smoothie av havremjölk, ett äpple, lite kanel och två matskedar linfrön. Detta är perfekt för att börja dagen med energi och en god hälsa.
 • Du kan även göra en sandwich. Fullkornsvetebröd, ett par skivor avokado och ett par skivor grillad kalkon. Lägg till en matsked malda linfrön för en fantastisk sandwich!
 • Om du kommer att panera kyckling eller fisk så är linfrön perfekta för detta. Du vet redan att de påskyndar tillagningstiden, och även ger dig fantastiska resultat. De smakar inte något, men kommer att ge dig näring och du kommer att känna dig mätt utan att behöva äta snacks mellan måltiderna.
 • Du kan även använda linfrön då du gör en sallad. Om du gör en spenatsallad, lägg till några bitar ananas, kyckling, valnötter, och pressa citronjuice, lägg till en matsked malda linfrön på toppen. Vissa tycker även om att använda linfröolja som dressing, men som nämnts tidigare, då de är i sin oljeform, har linfröna en mycket högre nivå av kalorier. Så att äta malda linfrön är alltid det bästa alternativet. Du kommer att få fantastiska resultat med detta.