Fördelarna med att dricka honungsvatten på tom mage
De flesta av oss känner till fördelarna med honung och dess appliceringar inom skönhet och gastronomi. Honung är ett mycket hälsosamt livsmedel, med många fördelar och egenskaper som verkligen förbättrar vår hälsa och motverkar att vi ådrar oss vissa typer av sjukdomar. Dess effekter kan dock bli ännu bättre ifall vi dricker det regelbundet som honungsvatten.
Olika studier har visat att honungsvatten har många fördelar för hälsan och att detta är ett idealiskt sätt att konsumera honung regelbundet. För att du ska veta vad som händer i din kropp då du dricker honungsvatten kommer vi här berätta om de fördelar som finns med att dricka honungsvatten på tom mage.
Du kan gå ner i vikt
Honung är ett livsmedel som ökar mättnadskänslan och hjälper till att kontrollera matångest. Ifall du löser upp en matsked honung i vatten kan detta hjälpa dig att gå ner i vikt. Du kommer även att känna dig mättare. Detta kontrollerar även mekanismen i hjärnan som påverkar sockersuget.
Bra för att motverka artrit
En studie gjord vid University of Copenhagen visade att patienter som dricker honungsvatten känner mindre smärta efter bara ett par minuter. Av denna anledning rekommenderas det att du dricker honungsvattnet för att motverka sjukdomar som artrit.
Hjälper till med att sänka kolesterolvärdet
I en annan undersökning kom det fram att patienter med en hög kolestrolnivå kan sjunka dessa med upp till 10% under de följande timmarna. Tack vare denna fördel hjälper honungsvatten till med att motverka kardiovaskulära problem. För att ta del av denna fördel bör du ta två matskedar honung i ett glas vatten.
Stärker immunförsvaret
Honung har antibiotiska och antibakteriella egenskaper som hjälper till att hålla virus och bakterier borta som orsakar infektioner, förkylningar och influensa. Det är en idealisk huskur för att förbättra immunförsvaret och motverka att du får en rad olika sjukdomar.
Motverkar trötthet
Honungsvatten mot trötthet
Genom att dricka honungsvattnet motverkar du utmattning och trötthet. Honungsvatten hjälper till att vitalisera kroppen, förbättra hjärnförmågan och hålla oss aktiva.
Höjer energinivåerna
Det kan också ha kraftfulla energigivande effekter för de som vill öka sin fysiska prestation. Även i dagens läge finns många energidrycker i affären. Många av dessa har skadliga effekter på kroppen i det långa loppet. Det kan även påverka hälsan. Ett bra alternativ är att dricka det på tom mage för att få en naturlig energikälla till näringsämnen.
Andra fördelar med att dricka honungsvatten på tom mage
- En fantastisk kur för matsmältningen.
- Ett bra alternativ för att motverka problem med bronkit, astma och andra respiratoriska sjukdomar.
- Hjälper till att eliminera gifter som ackumulerats i kroppen.
- Rengör tarmarna och motverkar parasiter.
- Hjälper till att hålla kroppen frisk tack vare dess antibakteriella egenskaper.
- Förbättrar tarmarnas funktioner och tar itu med mikroorganismer.
Tillredning
Det enda du behöver göra är att späda ut en matsked organisk honung i ett glas vatten och dricka på morgonen. Denna blandning har en mycket god smak och kommer även hjälpa dig att motverka stress och andra emotionella problem.
Du bör tänka på…
Denna blandning bör konsumeras på morgonen på tom mage för att motverkar sjukdomar och för att ta del av honungens fördelar. Det är mycket bra för magen och honungen ger även extra näring åt din hud.
Det är också en bra idé ifall du vill förbättra njurarnas funktion. Det är även idealiskt att dricka innan du går och lägger dig för att det ska verka under natten.
Att ofta dricka honungsvatten på morgonen kan hjälpa dig att motverka åldringsprocessen och skador på celler. Detta för att det är bra för både huden och dina organ.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
-
Ulloa, A., Mondragón Cortez, P. M., Rogelio, Q. F. B., Rodríguez, R., Juan, Q. F. B., Reséndiz Vázquez, A., … Ulloa, R. (2010). La miel de abeja y su importancia. Revista Fuente (Vol. 2, pp. 11–18).
https://doi.org/10.1007/978-3-642-35125-9_6 -
Kumul, R. C., Ruiz, J. C. R., Vázquez, E. O., & Campos, M. R. S. (2015). Potencial antioxidante de la miel de melipona beecheii y su relación con la salud: Una revisión. Nutricion Hospitalaria, 32(4), 1432–1442.
https://doi.org/10.3305/nh.2015.32.4.9312 - Samarghandian, S., Farkhondeh, T., & Samini, F. (2017). Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research. Pharmacognosy research, 9(2), 121-127.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5424551/ - Mandal, M. D., & Mandal, S. (2011). Honey: its medicinal property and antibacterial activity. Asian Pacific journal of tropical biomedicine, 1(2), 154-60.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/ - Ediriweera, E. R., & Premarathna, N. Y. (2012). Medicinal and cosmetic uses of Bee’s Honey – A review. Ayu, 33(2), 178-82.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3611628/ - Bactericidal activity of different honeys against pathogenic bacteria (2005). Lusby PE, Coombes AL, Wilkinson JM.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16099322/