6 roliga och hemgjorda knep för ett enklare liv

6 roliga och hemgjorda knep för ett enklare liv

Senaste uppdateringen: 28 januari, 2021

Idag vill vi lista några fantastiska och roliga hemgjorda knep som kommer göra ditt liv lite enklare. Leta fram papper och en penna, och missa inte några av dessa förslag!

1. Var är mina nycklar? Och vilken är för garaget?

Du har förmodligen gamla tennisbollar hemma som du inte längre använder. Om svaret är ja har du två alternativ: du kan antingen ge dem till din hund att leka med, eller så kan du göra en iögonfallande hängare för saker du alltid tappar bort, såsom nycklar, pennor, mobilladdare och kvitton du måste behålla. För nästan allt!

Vad behöver jag?

  • Två gamla tennisbollar
  • Två spikar
  • Sax

Hur gör jag mina tennisbollar till “hängare”?

  • Det första du gör är ett litet snitt mitt på bollen, som en mun. Det blir en öppning som du kan sätta saker i.
  • Ta nu en spik, sätt den inuti bollmunnen och spika in den i väggen så att den sitter ordentligt. Och så enkelt är det! Om du vill kan du måla dit ett par vänliga ögon. Se huvudbilden för den här artikeln!

Hur kan jag skilja mellan två nycklar?

Nyckeln till ytterdörren, nyckeln till altanen, den till garaget… Hur kan du skilja på dem? Allt du behöver göra är måla en del av nyckeln med nagellack. De bör alla vara i olika färger så att du omedelbart kan identifiera dem.

2. Knep när du inte har någon korkskruv

Uppkorkat vin

Du har en väldigt speciell middag, allt är redo och förberett. Det är ögonblicket när vinflaskan ska öppnas och… du inser att du inte har någon korkskruv! Få inte panik, för du kan fortfarande rädda middagen. Du behöver bara spika in en stor spik i flaskans kork och sedan dra i den med en tång eller liten hammare, precis som i fotot. Du får ut den på två sekunder!

3. Knep mot de jobbiga vätskorna i soptunnan

Tidningsknep

Det har säkerligen drabbat dig mer än en gång. Du ska tömma soppåsen, men när du drar upp den börjar den läcka illaluktande vätskor från mat och andra sopor. Lösningen? Varje gång du sätter i en ny påse i soptunnan bör du komma ihåg att lägga några tidningar i botten. Det misslyckas aldrig!

4. Knep för när du målar…

Knep med färgburk

Hemma har vi alltid något som behöver målas: lådor, stolar, hundkojor, fönsterkarmar… Det finns alltid något som behöver göras! Och att måla är ofta en väldigt stökig och obekväm uppgift. Ett användbart knep är att placera ett elastiskt band runt färgburken så att du kan använda det för att ta bort överflödig färg från penseln utan att det droppar där det inte borde.

5. Har jag låst dörren? Bör jag gå tillbaka och kolla?

Nyckel

Det händer oss alla då och då. Vi lämnar huset, går till jobbet eller, ännu värre, åker på semester och har kört bilen i flera timmar när vi plötsligt ställer oss den förfärliga frågan: Låste jag ytterdörren?

En effektiv teknik för att hjälpa till att undvika denna typ av situation är att vara mer medveten om vad du gör och även att göra något ovanligt för att hjälpa dig komma ihåg. Ett exempel? När du stänger dörren och låser den kan du nynna på en sång. Om du senare störs av tvivel om huruvida du låste dörren eller inte kommer ditt minne påminna dig om att du var tramsig nog att “sjunga medan du låste dörren.”

6. Jag har tappat ett örhänge!

Hemgjort knep

Har det drabbat dig någon gång? Du är i badrummet och gör dig redo, sätter på dina favoritörhängen, när du plötsligt inser att bakdelen på ett av dem har fallit av eller att något annat har försvunnit. Vad kan du göra? Du börjar desperat leta på golvet men hittar inget.

Oroa dig inte, för det finns ett väldigt effektivt, hemgjort knep som kan rädda dig ur knipan. Sätt bara på en strumpbyxa eller strumpa över röret till din dammsugare. För den sedan över golvet, samtidigt som du håller koll på vad som fastnar vid strumpan. På några sekunder kommer du ha hittat det du förlorat.

Tycker du att dessa lite roliga, hemgjorda knep är praktiska? Tveka inte att prova!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Gordon-Smith, Jane. Cómo decorar y reciclar objetos usados. No. 745.7 G662c. Madrid, ES: Celeste Ed., 1998.
  • Liso, M., Torres, E. y Sánchez, M.A. “La ciencia en los trucos caseros de limpieza: ¿para qué y cómo llevarla al aula?.” Educación científica: tecnologías de la información y la comunicación y sostenibilidad. Prensas Universitarias de Zaragoza, 2006.
  • Schacter, D. Los siete pecados de la memoria: cómo olvida y recuerda la mente. Grupo Planeta Spain, 2012.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.